Проблеми с катализатора E90 N53

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с катализатора E90 N53

Мнение от Tical » 11 Юли 2024, 11:28

Здравейте,

Имам Е90 с N53 на 250к км. Преди светваше лампата за двигателя заради грешка "остаряващ катализатор".
Четох, че може да се кара така и само затривах грешката като след време стигна и до нещо от сорта, че катализаторът си е заминал тотално.
От доста време не ми е светвала лампата за двигателя, но скоро направих диагностика и ми излязоха тези грешки:

2A26 DME: Catalytic Converter, Conversion is Stratified- Charge Mode
2B05 DME: Nitrogen- Oxide Sensor, Heating History
30DC DME: Nitrogen- Oxide Sensor, Heating History
29F4 Catalytic- Converter Conversion History

Всички 02 сензори и NOX сензора са сменени преди 2 години с чисто нови, оригинални.
Чудя се какви са ми опцийте в такъв случай и колко би струвало, тъй като се страхувам от евентуални допълнителни проблеми по гарнитури, клапани и прегряване.

Благодаря ви предварително!

Поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520i
Мечтае да кара: e39 M5

Re: Проблеми с катализатора E90 N53

Мнение от alonc » 01 Авг 2024, 21:38

Колега, за всички тези проблеми най евтиното решение е NOXEm. Има един латвиец, който много добре описва всичко свързано с тези мотори, от там може да придобиеш представа за всяка една грешка и симптом на неизправност. Ако NOX системата ти не работи, колата ще работи в Хомогенен режим, ще влиза в авариен режим и проблемите ще излизат един след друг. Н53 е един много икономичен двигател но за сметка на това е адски сложен и много капризен.

Назад към E90/E91/E92/E93