СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от peshehodetz » 09 Юли 2024, 15:29

Какво става с Маверик, къде се изгуби последните дни ? :confused:
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 09 Юли 2024, 15:35

жъне

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Юли 2024, 21:21

Пуу дося се разправях с пътни помощи. Дъртио сеат пак си показа рогата ма това ще му е.
Утре отивам и си купувам друг. Харесал съм го. Не е чисто нов ама... Хареса ли ми, преглед при моя майстор и да се свършва.
Жената мрънкя хем е за нея. Но тоя път няма да я питам повече.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Юли 2024, 3:28

TNT написа:
Не ме разбирай погрешно, това си е перфектно да си работиш така. Работа-мечта. Но нека не се заблуждаваме колко ефективни сме и колко много работа се е свършила.

Имам един приятел, който ходи с колело на работа, за да може да пие бира :bchug: "Ква е тая работа, на която не може да пиеш 2 бири на обяд". Комшията пък ми се мерна в Линкедин, че е някакъв лийд в логистична компания. Той по цял ден е с децата в двора или в парка. 2 пъти съм го виждал да говори по телефона :mhihi: Този човек не съм убеден, че работи 1 час на ден. Затова в някои фирми вярват, че периодичните масови съкращения са добре за бизнеса :lol:

Не всичко е бачкане, трябва и да се живее.
Вече не сме в онзи етап, когато сме искали да градим социализЪма с 6 работни дни, не искаме да громим капитализма, не ни мъчи глад или беднотия...
Всичко е безумно оптимизирано, един комбайн жъне 500 тона зърно за ден, един човек го кара. Обработката на земята за отглеждането на тея 500 тона също я прави един човек с един трактор за под 100 дни в годината... Преди 100 години за да свършат тая работа ще са необходими цяло село хора, коне, каруци, волове и труд от светло до тъмно всеки ден...

Същото е във всеки друг отрасъл - строителство, производство и т.н... Всичко става лесно и бързо заради модерните машини и технологии.
Затова според мен е отживелица да се работи 5 дни седмично по 8 часа. Просто не е необходимо и е загуба на време за хората.
Дано доживеем да видим някакви промени в тази насока, чувам че в европа се говори за 4 дневна работна седмица, в българия отдавна сме открили 3-4 часовия работен ден (останалите 4-5 са заети от приказки с колегите, лаф, цигари, кафета и ядене) :mhihi: .
Тези 8-9 часа на ден в офиса и още 1-2 в пътуване до там според мен са излишни... Вместо да киснат по офисите хората могат да отделят това време на децата... Тогава може и да се обърне тенденцията с ниската раждаемост в развития свят...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 7:38

Абе как се купува кола от човек..какви са стъпките ?
Харесвам я и се разбираме..и после?

1. Отиваме при нотариус да сключим договор - там плащам некви такси и данък
2. После отиваме в банката да преведа парите на продавача
3. Търся застрахователя да прехвърли ГО и Каско на мое име с договора за покупка
3. Отивам си в моя кат по постоянен адрес да си зема нови талони
4. Общината - проверка само дали е дошло инфо

Така ли е ?
Момента с плащането ми се губи кога е точно..първо плащаш па после нотариус или както съм написал.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 11 Юли 2024, 8:10

Моджо написа:Абе как се купува кола от човек..какви са стъпките ?
Харесвам я и се разбираме..и после?

1. Отиваме при нотариус да сключим договор - там плащам некви такси и данък
2. После отиваме в банката да преведа парите на продавача
3. Търся застрахователя да прехвърли ГО и Каско на мое име с договора за покупка
3. Отивам си в моя кат по постоянен адрес да си зема нови талони
4. Общината - проверка само дали е дошло инфо

Така ли е ?
Момента с плащането ми се губи кога е точно..първо плащаш па после нотариус или както съм написал.

Преди нотариуса трябва да си извадите удостоверение за застрахователна стойност. Автомобила трябва да има платен данък за текущата година. Нотариусите проверяват вече за задължения на продавача и съответно ако има неплатени актове,данъци или друго няма да може да се случи сделката.
След нотариуса, първо се минава през КАТ за нов талон(и номера пожелание) и след това с новият талон за смяна на собственост по ГО и Каско.
Искай оригиналната бележка за данъка, защото ако не е в теб старият собственик може да си отпише автомобила и съответно данъка за периода от момента на покупка до края на годината ще е дължим от теб.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 11 Юли 2024, 8:10

При нотариуса вече трябва да си платил , или да платиш на момента или продавача да каже всичко е ОК. Оценка на колата трябва да се направи преди това :!: След това всичко е автоматично с изключение на КАТ - там отиваш за нови талони и евентуално пререгистрация ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Юли 2024, 8:24

А продавача да му преведа парите и да избегна веднага след това?
Хм,хм...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Юли 2024, 8:37

Отписването на стария и записването в общината по адрес на новия собственик си става автоматично вече

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Юли 2024, 8:49

dhtj написа:Не всичко е бачкане, трябва и да се живее.
Вече не сме в онзи етап, когато сме искали да градим социализЪма с 6 работни дни, не искаме да громим капитализма, не ни мъчи глад или беднотия...
Всичко е безумно оптимизирано, един комбайн жъне 500 тона зърно за ден, един човек го кара. Обработката на земята за отглеждането на тея 500 тона също я прави един човек с един трактор за под 100 дни в годината... Преди 100 години за да свършат тая работа ще са необходими цяло село хора, коне, каруци, волове и труд от светло до тъмно всеки ден...

Същото е във всеки друг отрасъл - строителство, производство и т.н... Всичко става лесно и бързо заради модерните машини и технологии.
Затова според мен е отживелица да се работи 5 дни седмично по 8 часа. Просто не е необходимо и е загуба на време за хората.
Дано доживеем да видим някакви промени в тази насока, чувам че в европа се говори за 4 дневна работна седмица, в българия отдавна сме открили 3-4 часовия работен ден (останалите 4-5 са заети от приказки с колегите, лаф, цигари, кафета и ядене) :mhihi: .
Тези 8-9 часа на ден в офиса и още 1-2 в пътуване до там според мен са излишни... Вместо да киснат по офисите хората могат да отделят това време на децата... Тогава може и да се обърне тенденцията с ниската раждаемост в развития свят...

Виж в Гърция, как искат 6 дневен работен ден.
Там по принцип неделя никой не бачка, пък и от 14 до 16 часа пак не си падат да работят.
От друга страна, навлизането на технологии и софтуерни решения, отпада нуждата от работна ръка.
Слагаш един робот в някакъв склад и поне 30 човека отпадат от работата и отиват на борсата.
Надявам се да се усетят тези, дето мислят тези неща и да сложат някакъв данък "автоматизация" на машини, които заместват човешки труд от рода на автономните роботи.
Както ще стане след време някакви данъци на електричките, които изместват двг в частта акцизи за гориво.
Разбира се, въобще не съм срещу автоматизацията, но след като уж всичко се прави за човека, редно е да се прави наистина за човека.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юли 2024, 9:16

Това е, защото икономиката върви и сравнително дълъг период нямаше сътресения. Като спре музиката няма да има столове за всички дори и за роботите. Както и по всяко време има някакви индустрии, които са в бурен растеж и изглежда сякаш вечно ще е така. Всичко е циклично в природата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Юли 2024, 9:20

dhtj написа:
TNT написа:
Не ме разбирай погрешно, това си е перфектно да си работиш така. Работа-мечта. Но нека не се заблуждаваме колко ефективни сме и колко много работа се е свършила.

Имам един приятел, който ходи с колело на работа, за да може да пие бира :bchug: "Ква е тая работа, на която не може да пиеш 2 бири на обяд". Комшията пък ми се мерна в Линкедин, че е някакъв лийд в логистична компания. Той по цял ден е с децата в двора или в парка. 2 пъти съм го виждал да говори по телефона :mhihi: Този човек не съм убеден, че работи 1 час на ден. Затова в някои фирми вярват, че периодичните масови съкращения са добре за бизнеса :lol:

Не всичко е бачкане, трябва и да се живее.

Именно, когато се обърнеш след 5 години дали ще ти е толкова важно и ще си горд че си работил плътно по 8 часа или пък ще си по-доволен от свършеното без да ти се такова такова, понеже това е просто работа .......

Моджо написа:Пуу дося се разправях с пътни помощи. Дъртио сеат пак си показа рогата ма това ще му е.
Утре отивам и си купувам друг. Харесал съм го. Не е чисто нов ама... Хареса ли ми, преглед при моя майстор и да се свършва.
Жената мрънкя хем е за нея. Но тоя път няма да я питам повече.

И аз така направих по същата причина като теб , даже без тази част с майстора, гледах една седмица различни колички, накрая жената хареса СХ 3, отворих мобилето сортирах ги по години, най новата беше бяла, питах я бяла харесва ли ти ..... и я взехме.... на 4 години е баси все ще изкара 2-3 без сериознни проблеми .....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юли 2024, 9:50

Слагаш един робот в някакъв склад и поне 30 човека отпадат от работата и отиват на борсата.
Надявам се да се усетят тези, дето мислят тези неща и да сложат някакъв данък "автоматизация" на машини, които заместват човешки труд от рода на автономните роботи.
Както ще стане след време някакви данъци на електричките, които изместват двг в частта акцизи за гориво.
Разбира се, въобще не съм срещу автоматизацията, но след като уж всичко се прави за човека, редно е да се прави наистина за човека.

Това към което се тика света не е ли нещо като комунизъм ....роботите бачкат а хората всеки работи колкото му се работи и получава колкото му трябва за почивки коли храна и т.н ? Просто трябва да се регистрира на някоя хранилка за хора и да се прави че работи нещо ....меринджей на роботите например !
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Юли 2024, 9:52

Някои нотариуси сами вадят застрахователните оценки и не ти се налага да ходиш сам да вадиш. Вече опира до това колко от таксите искаш да спестиш и дали можеш да намериш драстично по-ниска оценка.

Щом ще се купува регистрирана кола от човек, взимаш всички негови документи, талони, ГО, преглед, данък, с тях в КАТ и едва след това прехвърляш ГОто.

Плащането или на ръка при изповядването на сделката или ако сумата е голяма през мобилното приложение пак пред нотариуса. Така или иначе преводите вече са незабавни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юли 2024, 9:55

Блинк ни вкара в 21ви век най-накрая. Доста улеснява такива неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата