СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ivanski_2 » 06 Юли 2024, 20:13

Аз минавам само да питам, ако може пак някой да ми обясни ( от тея миналия път че нещо не ги разбрах :mhihi: ) как се забужлдавам че си почивам докато "поработвам" от басеина ( и от плажа понеже е на 20 метра и той ) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
IMG_3591.JPEG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Юли 2024, 23:15

Jordana написа:От роднина , от физическо лице на физическо лице . Не се дължи данък на парите , до колкото разбирам не е нужно и да се се декларират . Адвокатката ми каза че е по добре да взема парите , ама реших да питам все пак ... :dunno:

И аз бих предпочел парите(освен ако няма някаква конкретна причина да искаш този имот) макар, че ако стане официално с документ същите рискове като при имота важат.

Основният проблем при дарението е, че по-лесно се оспорва в сравнение с продажбата.

Имаш две групи с потенциален интерес да оспорят дарението:
- дарителите - ако решат, че не изпълняваш някаква договорка. Да ги гледаш до старини например.
- други роднини или потенциални наследници, смятащи че го заслужават повече. Те гледат дарителите пък ти си получил имота например.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Юли 2024, 6:13

ivanski_2 написа:Аз минавам само да питам, ако може пак някой да ми обясни ( от тея миналия път че нещо не ги разбрах :mhihi: ) как се забужлдавам че си почивам докато "поработвам" от басеина ( и от плажа понеже е на 20 метра и той ) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
IMG_3591.JPEG

С тоя затворен лаптоп си ми ясен… аз на мойте им викам “хайде да не се проверяваме, че ще се хванеме”… затварям си и аз очите до колкото проектите се реализират във планираните срокове… иначе като се замисля ако реша едно 99% ще ги хвана от тези дето се услушват като “работят”… начело с директорите и тн. Ама.. кервана… кучето… не се хабя… :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Юли 2024, 8:29

Имаш две групи с потенциален интерес да оспорят дарението:
- дарителите - ако решат, че не изпълняваш някаква договорка. Да ги гледаш до старини например.
- други роднини или потенциални наследници, смятащи че го заслужават повече. Те гледат дарителите пък ти си получил имота например
Това би трябвало да е възможно само когато има запазено право на наследство . Примерно самия дарител , за другите не знам дали имат право да развалят дарение . :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Юли 2024, 9:38

Наследниците имат. Точно затова практиката е прехвърляне на имот срещу издръжка между роднини, а не дарение... това което коментирахме в темата за имотите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 07 Юли 2024, 9:57

alx написа:
ivanski_2 написа:Аз минавам само да питам, ако може пак някой да ми обясни ( от тея миналия път че нещо не ги разбрах :mhihi: ) как се забужлдавам че си почивам докато "поработвам" от басеина ( и от плажа понеже е на 20 метра и той ) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
IMG_3591.JPEG

С тоя затворен лаптоп си ми ясен… аз на мойте им викам “хайде да не се проверяваме, че ще се хванеме”… затварям си и аз очите до колкото проектите се реализират във планираните срокове… иначе като се замисля ако реша едно 99% ще ги хвана от тези дето се услушват като “работят”… начело с директорите и тн. Ама.. кервана… кучето… не се хабя… :bchug:

Аз затова работя САМО в резултатно обвързани фирми, имам 4 ма човека екип на които съм лиид в момента, изобщо не ме интересува дали ще работят 3-4-5-6-7 или 8 часа и дали ще е в 2 вечерта или в 6 сутринта, искам на всеки 2 дни (дейлито) да им виждам изпълнените задачи или адекватна причина защо не са готови. Както и над мен искат същото, никой не го интересува кой колко натискам и дали ония пие бира на плажа - върши ли работа - върши - толкова.
Ако ги махнеш тези после дали ще намериш лесно някой да ги замени , и дали този някой и той след време няма да е така.
А и в моя екип съм приел и съм им казал ( и не само аз ) че работния ден релано при нас си е 6 часа максимум.
А и тази работа не е да местиш тухли понякога за 2 часа си по резултатен като си отпочинал и доста други фактори от колкото друг ден за 8 часа.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Юли 2024, 13:22

steeN написа:Наследниците имат. Точно затова практиката е прехвърляне на имот срещу издръжка между роднини, а не дарение... това което коментирахме в темата за имотите.

:yes: Точно така.
Не става лесно и е ходене по мъките в съда, но потенциално е възможно за наследник да развали дарение, което е направено в полза на друг роднина. Ако имат "правилните хора" може да стане доста бързо.

В моя случай наследниците не успяха, но уговориха дарителите да развалят дарението, което беше направено в моя полза преди години. :dunno:

Точно издръжката прави подобен ход невъзможен, защото имаш доказателство, че си се грижил за дарителите.
Най-често това е аргументът за разваляне на дарението.

Много е важно как точно е написан нотариалния акт за дарение, но според мен парите с договор за дарение са по сигурният вариант, защото там едва ли ще фигурира "клауза за гледане".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Юли 2024, 8:05

ivanski_2 написа:Аз затова работя САМО в резултатно обвързани фирми

Да продължа - "където няма голям обем от работа и имам време за басейна" :mhihi: Дано и от тази не те накарат да ходиш в офис и да трябва да сменяш.

Не ме разбирай погрешно, това си е перфектно да си работиш така. Работа-мечта. Но нека не се заблуждаваме колко ефективни сме и колко много работа се е свършила.

Имам един приятел, който ходи с колело на работа, за да може да пие бира :bchug: "Ква е тая работа, на която не може да пиеш 2 бири на обяд". Комшията пък ми се мерна в Линкедин, че е някакъв лийд в логистична компания. Той по цял ден е с децата в двора или в парка. 2 пъти съм го виждал да говори по телефона :mhihi: Този човек не съм убеден, че работи 1 час на ден. Затова в някои фирми вярват, че периодичните масови съкращения са добре за бизнеса :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 08 Юли 2024, 9:35

TNT написа:
ivanski_2 написа:Аз затова работя САМО в резултатно обвързани фирми

Да продължа - "където няма голям обем от работа и имам време за басейна" :mhihi: Дано и от тази не те накарат да ходиш в офис и да трябва да сменяш.

Цъ , оказва се върша доста повече работа от тези в офиса, та тази теза издиша :mhihi:

Това също си зависи от теб - да може от днес за утре да си намериш по-добра работа ако не изпълнят някоя от претенциите ти на сегашната :D

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Юли 2024, 14:11

То в офиса е като до басейна , но по-шумно :mhihi:

Виж, едни от предните снимки, където беше качвал... с гледка към родопска гора - тишина, спокойствие, чист въздух - това е добра рецепта да се свърши доста работа.

Аз съм твърдо за хоум офис работа, но с бира на плажа... не е хоум офис това. А пък с тази снимка от работа в събота, хич не е за хвалене, дори и от басейна :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 08 Юли 2024, 14:37

Ние пък до преди няколко месеца, докато не бяха дошли големите жеги организирахме в някой сряди work from pool day. Целия офис, заедно с лаптопите на някой pool-bar. и така. Open bar, фирмата плаща. После в четвъртъците 90% са work from home. :mhihi: Ама то и в нашата фирма, фирмената култура е доста различна от всички други компании, които съм виждал.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юли 2024, 14:43

TNT написа:Този човек не съм убеден, че работи 1 час на ден. Затова в някои фирми вярват, че периодичните масови съкращения са добре за бизнеса :lol:

В момента повечето компании са на етап labor hoarding, щото не знаят на къде ще задуха вятъра и се държат доста хора "за всеки случай".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Юли 2024, 14:57

Доколкото разбрах от брат ми, че нали сега съм в болничен, нашите пак започвали да търсят хора лека-полека :mhihi: :mhihi: До преди два месеца ги освобождаваха същите...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 08 Юли 2024, 15:40

ildivvy написа:Доколкото разбрах от брат ми, че нали сега съм в болничен, нашите пак започвали да търсят хора лека-полека :mhihi: :mhihi: До преди два месеца ги освобождаваха същите...

Как върви възстановяването при теб ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Юли 2024, 15:54

След 18 дена махам гипсовата шина и ще кажат кога ще махнат един винт с шайба (около тези дни). Стъпалото също спада малко по малко... Правя студени компреси и раздвижвам глезена, до колкото мога, по два пъти на ден. Ще стане работата, но ... иска време! Планката с винтовете другото лято/есен!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата