СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от bir40o0 » 04 Юли 2024, 8:53

empar написа:
Top Gun Maverick написа:щом е толкова хубава, защо никой не я купува и

Това си е класическо колебание, но за по-масов автомобил. :bchug:
Ето я конкретната кола. Далеч е от обичайното 20д, което се търси.
340ките, особено пък само на задно, си отлежават стабилно!

Не я мисли колега, обявата не е реална.
Като им пишеш мейл, ще ти искат whatsapp, ще ти искат 1000-2000 евро капаро и като отидеш няма да я има колата.
Миналата година октовмри като търсех, пробвахме всички такива обява без телефонен номер и ни една обява не беше реална. А имах човек там, който можеше в рамките на деня или следващият да отиде и да плати колата.
Общо взето видиш ли обява без телефонен номер в нея е измама.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 04 Юли 2024, 9:34

Аз, както казах, само точа лиги и без това. :confused:
Капаро на някой си от някъде си по света да пратя ня'а стане по абсолютно никакъв начин!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 04 Юли 2024, 10:41

peshehodetz написа:Нещо такова дали не може да се намери с ляв волан. Карах една такава на един от островите тук ма беше с десен волан поради обратния трафик, но много ме изкефи.

Погледнах набързо. В момента има само една, която е 1991г. и много чисто нови, но от новия модел. М/у 70 и 110 хиляди лева, цена за ре-експорт, в зависимост от двигатели/екстри и т.н.
Ако не държиш да е точно Toyota Crown, Lexus GS е на практика еквивалент. Преди известно време бая си покарах един 4.3 V8 и наистина беше много приятна кола.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Юли 2024, 13:33

Да, обява без телефон в мобилето е 100%-та фалшива. Все още се пращат капарира в Германия когато звъниш на реална автокъща с реноме някакво, а тия другите кълвачи нямат такова.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 04 Юли 2024, 14:23

Top Gun Maverick написа:Да, обява без телефон в мобилето е 100%-та фалшива. Все още се пращат капарира в Германия когато звъниш на реална автокъща с реноме някакво, а тия другите кълвачи нямат такова.

Не е само в мобилето колега, в Kleinanzeigen също е показателно. Към момента за наточена е60/е61 от 10 обяви 8 са фалшиви, а другите две са продадени още 10-15 мин след пускането им.
В момента в Германия опитите за измами с коли са супер високи и доста успешни.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Юли 2024, 16:16

Кола от далече- или от голяма автокъща със реноме или с човек на място…

Да не говориме ако искаш да продаваш- 4/5 от обажданията са с цел да те метнат … най често е с фалшив банков чек да пратиш колата някъде или да кешираш някакъв по- голям чек и дс им пратиш разликата…

Страшно е. По тази причина вече гледам да купувам и продавам само от/ на големия авто къщи. По- скъпо- но но поне не се занимавам с нещастници…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 04 Юли 2024, 17:23

bir40o0 написа:Kleinanzeigen

Там не само за коли са ОСНОВНО измамници вече!
До преди ковида редовно си пазарувах от там. Комуникация на английски с чичо Ханс, парите по пейпал, стоката до габко и никога не е имало проблеми.
Някъде към 2019та рязко се вмирисаха там нещата.
Преди 2 години за една супер рядка риболовна макара клъвнах с 300 евро, но добре, че беше през пейпал и успях да си взема парите обратно след обичайните разправии с тях.
После си играх нарочно с разни "играчи" с риболовни стоки, да им видя тъпите схеми. Пейпал, ама задължително като подарък, че видиш ли много данъци в Германия. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Юли 2024, 15:44

При прехвърляне на имот със дарение какви данъци се дължат ? Казуса е малко овъртян , имам опция или да придобия имот чрез дарение . Или да получа равностойна сума на имота пак чрез дарение и да купя друг . И двата варианта ме устройват . Кой вариант е с най малко разходи и проблеми за мен лично ? Става въпрос за търговски обект . Мерси предварително за отговорите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Юли 2024, 16:53

Купувал съм и съм продавал имот чрез дарение.Беше земеделска земя,като при купуването трябваше да дам фактура за нещо си/в моя случай акумулатор :mhihi: /на стойността на данъчната оценка на земята.При продаването обратното /пералня :mhihi: :mhihi: / ама това преди 10ина години

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2024, 18:36

kiko написа:Купувал съм и съм продавал имот чрез дарение.Беше земеделска земя,като при купуването трябваше да дам фактура за нещо си/в моя случай акумулатор :mhihi: /на стойността на данъчната оценка на земята.При продаването обратното /пералня :mhihi: :mhihi: / ама това преди 10ина години

Е това искам да го чуя :ok:
Узото е от мен :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юли 2024, 18:40

Доколкото знам, таксите се начисляват % върху данъчната основа когато е дарение.
Нотариусите обаче не са тъпи и при фрапантни разлики компенсират :mhihi:
:yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2024, 19:31

Дарение от роднина или от случаен човек?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Юли 2024, 19:51

От роднина , от физическо лице на физическо лице . Не се дължи данък на парите , до колкото разбирам не е нужно и да се се декларират . Адвокатката ми каза че е по добре да взема парите , ама реших да питам все пак ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Юли 2024, 18:23

В тоя ред на мисли,мен ме мъчи друг казус.Едно ателие което беше със статут на жилище при покупка да се ева в главата му смених статута на кантора.Сега искам пак да го върна на жилище ама нещо удрям на камък :help: Дайте някой жокер които може да свърши работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2024, 18:53

Ако драмата е заради паркомясто, си е задънена улица.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата