Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Всичко за електрическите автомобили
K_Ilkov написа:Ъъъ това не важи ли и за ДВГта по 5-600кс дето се карат градско ?
Важи... Но при електричките % на тия дето искат да ти покажат колко им върви кенефа клони към 100... Нещо като при пернишки голф или служебна баничарка...
Не знам 'що така са се комплексирали тия хора

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
За какво живеене изобщо може да се говори в Холандия с тоя климат
А аз се учудвам защо са толкова назад с озеленяването на енергията, как ще си зареждат електричките като се дръпне шалтера на фосилните горива ?

А аз се учудвам защо са толкова назад с озеленяването на енергията, как ще си зареждат електричките като се дръпне шалтера на фосилните горива ?
Despite the historic usage of wind power to drain water and grind grain, the Netherlands today lags 21 of the 26 other member states of the European Union in the consumption of energy from renewable sources. In 2022, the Netherlands consumed just 15% of its total energy from renewables.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:За какво живеене изобщо може да се говори в Холандия с тоя климат![]()
А аз се учудвам защо са толкова назад с озеленяването на енергията, как ще си зареждат електричките като се дръпне шалтера на фосилните горива ?Despite the historic usage of wind power to drain water and grind grain, the Netherlands today lags 21 of the 26 other member states of the European Union in the consumption of energy from renewable sources. In 2022, the Netherlands consumed just 15% of its total energy from renewables.
… ти мислиш, че тези неща ме интересуват и изобщо са ми на радара?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Бих се учудил, ако климатът не ти е фактор. Не знам колко време си прекарвал там нон-стоп, аз съм живял близо една година и честно казано предпочитам вечна зима в Ню Хемпшир отколкото това … 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Важи... Но при електричките % на тия дето искат да ти покажат колко им върви кенефа клони към 100... Нещо като при пернишки голф или служебна баничарка...
Не съм съгласен и моето мнение е напълно противоположно. Масовите електрички в БГ се купуват от високата средна класа, IT-та и други образовани хора с нормални доходи, които възприемат автомобила като средство за придвижване, а не инструмент за избиване на комплекси. И които могат да направят елементарна математика кога трябва да зареждат при съответното ниво на батерията, защото това явно се оказва много сложно за повечето юзъри

При мацките с EV положението е различно, ама те агресират с квото имат така или иначе. Единствения път, когато съм получавал къси- дълги от електричка беше от мадама с EQS, явно мислейки се за НСО.
enigma написа:Бих се учудил, ако климатът не ти е фактор. Не знам колко време си прекарвал там нон-стоп, аз съм живял близо една година и честно казано предпочитам вечна зима в Ню Хемпшир отколкото това …
Бил съм по много традиционно студени места и на -55, но такъв студ, като зима в Холандия не съм брал.
Втория най-голям студ обаче ми е бил август в сан франциско

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Отиди на плажа в Бургас или Варна през зимата
Това в рамките на шегата ест. В Нидерландия вятърът си е направо ураганен по брега.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Southside написа: Не съм съгласен и моето мнение е напълно противоположно. Масовите електрички в БГ се купуват от високата средна класа, IT-та и други образовани хора с нормални доходи, които възприемат автомобила като средство за придвижване, а не инструмент за избиване на комплекси.
Напоследък ми прави впечатление, че всвка трета Тесла в София прави страшни зулуми по пътя и се кара "колкото може". Лаунчват, засичат, предреждат, ластици, включвания - въобще, взели са се много насериозно. Та си мисля, че е интересен антропологичен феномен това, и че си е до манталитет, защото въпросната социална група се докопва до кола с някакъв приличен пърформанс, и веднага се отклюва типичната за страната ни черта на характера. Дали Тесла, АМГ, М, Порше или Е60 с хиляда ремапа и черни облаци зад него, резултата е един и същ..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
smamf написа:Southside написа: Не съм съгласен и моето мнение е напълно противоположно. Масовите електрички в БГ се купуват от високата средна класа, IT-та и други образовани хора с нормални доходи, които възприемат автомобила като средство за придвижване, а не инструмент за избиване на комплекси.
Напоследък ми прави впечатление, че всвка трета Тесла в София прави страшни зулуми по пътя и се кара "колкото може". Лаунчват, засичат, предреждат, ластици, включвания - въобще, взели са се много насериозно. Та си мисля, че е интересен антропологичен феномен това, и че си е до манталитет, защото въпросната социална група се докопва до кола с някакъв приличен пърформанс, и веднага се отклюва типичната за страната ни черта на характера. Дали Тесла, АМГ, М, Порше или Е60 с хиляда ремапа и черни облаци зад него, резултата е един и същ..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
… карал ли си двумоторна тесла? Там ластиците се случват естествено… просто така си вървят ако ги настъпваш колкото двг…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Значи да свикваме с 'хулиганизма'! Просто техниката ще е такава и... няма да има друг начин.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
В момента съм в Париж, заведохме децата за 1 юни в Дисниленд. Разхода до тук за гориво ми е 244лв. Изминал съм над 2200км. Навсякъде съм карал на максимума на ограниченията( в сърбия 10км. над ограниченията). В западна Европа като гледам 1/10 поне от колите са електрички. Никъде няма драма за зареждане. Има места с по над 50 зарядни на едно място.
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Колеги един технически въпрос - на публична зарядна станция, енергията която е отчетена в kWh е реалната която е влезнала в батерията или тази която е отчетена преди това , т.е. с включени загуби ?
Това са примерни зареждания на EVN GO и Eldrive

Идеята на въпроса ми е дали това може да бъде някакъв ориентир за капацитета на батерията в автомобила ?
Това са примерни зареждания на EVN GO и Eldrive

Идеята на въпроса ми е дали това може да бъде някакъв ориентир за капацитета на батерията в автомобила ?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Вътре са си загубите, те са след "електромера" и той няма как да знае за тях, а пък и все някой трябва да плати и за тях. Та не става за смятане на деградация толкова просто, някои коли могат сами да си я изчислят, за други трябва диагностика.
adovet, ти не разбра ли че тия електрички са само за града, какво ми обикаляш само да се правиш на интересен
Сигурно си остарял вече по тия зарядни станции...
adovet, ти не разбра ли че тия електрички са само за града, какво ми обикаляш само да се правиш на интересен

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ще рециклират батерии край Пловдив:
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pl ... y-topolovo
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pl ... y-topolovo
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.