Космос
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Космос
Jordana написа:Ето ти и още някои интересни факти Данчо и/или предположения
Вселената не е безкрайна . Копирате разни журналистически глупости . Има си начало и това е много добре документирано , има си и край след който край не е ясно какво има това трябва дасе признае все пак . Вероятон е вакуум в който е възникнала и вселената но засега е само предположение . Има си и маса , има си и скорост с която се разширява във вакуума и т.н А тия теории за мултивселените са възможни , или по точно някои от тях не влизат в разрез с общоприетите доказани разбирания за вселената . Но досега няма нито едно доказателство че съществуват . Даже нещо повече , ако имаше такива паралелни вселени досега трябваше да се прояви по някакъв начин тази опция а това не се случва . С мулти вселените обаче забравете че може да се прескача от една в друга , това няма как да стане и противоречи на всички данни които има по въпроса . Дори тези които ги измислят подобни теории не твърдят че може да се ходи в такива паралелни вселени . В една паралелна вселена няма да важат познатите физични закони нито материята ще е същата . А пардон , да се върнем на нашата която според Вас господа още не е проучена , та тръгнахте да дирите и паралелни вселени
Ами все някак трябва да си блъскаме акъла.
Дали са паралелни Вселени(колко на брой?
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа:Ето ти и още някои интересни факти Данчо и/или предположения
Вселената не е безкрайна . Копирате разни журналистически глупости . Има си начало и това е много добре документирано , има си и край след който край не е ясно какво има това трябва дасе признае все пак . Вероятон е вакуум в който е възникнала и вселената но засега е само предположение . Има си и маса , има си и скорост с която се разширява във вакуума и т.н А тия теории за мултивселените са възможни , или по точно някои от тях не влизат в разрез с общоприетите доказани разбирания за вселената . Но досега няма нито едно доказателство че съществуват . Даже нещо повече , ако имаше такива паралелни вселени досега трябваше да се прояви по някакъв начин тази опция а това не се случва . С мулти вселените обаче забравете че може да се прескача от една в друга , това няма как да стане и противоречи на всички данни които има по въпроса . Дори тези които ги измислят подобни теории не твърдят че може да се ходи в такива паралелни вселени . В една паралелна вселена няма да важат познатите физични закони нито материята ще е същата . А пардон , да се върнем на нашата която според Вас господа още не е проучена , та тръгнахте да дирите и паралелни вселени
Вероятно подобни мисли са имали и древните.
Действали са с това, с което са разполагали.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нито е възникнала във "вакуум" нито пък се знае какъв ще и е края и има ли такъв изобщо.
Има само предположения и за едното и за другото.
Има само предположения и за едното и за другото.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То не става въпрос за такъв вакуум дето се получава със вакуум помпа . А това че била безкрайна също са глупости , не може безкрайна величина да има детерминирана маса . Теорията за биг банга е общоприета отдавна като най достоверна , вероятно това е едно от най стабилните и изучени до сега неща за вселената което продължава да се допълва и потвърждава от наблюденията на реликтовото излъчване . Ако опивате да го оборвате тоя модел на вселената не са към мен тия неща за безкрайната вселена със залепени на гъза и мулти вселени бъкани с извънземни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Най-достоверната и доказана на 100%-та са две различни неща.
Да не ме разбереш погрешно, не се опитвам да оборвам теорията за големия взрив като начало на всичко, просто и аз като теб казвам, че щом не ни чука по канчетата, може и да не е вярно.
Още повече това е било толкова отдавна, че не знам въобще какво заключения може да си вадим на 100%-та за каквото и да е. Освен, че нещо се е случило
ама преди това нещо какво е било другото нещо... 
Пък може и да е било бъкано с извънземни, ама взрива да ги е направил на атоми.
От къде знаеш, че не е нещо такова:
https://blitz.bg/nauka-i-tekhnologii/uc ... 14502.html

Пък може и да е било бъкано с извънземни, ама взрива да ги е направил на атоми.
От къде знаеш, че не е нещо такова:
https://blitz.bg/nauka-i-tekhnologii/uc ... 14502.html
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Вакуума е Нищото, което па хептен не можем да си го представим, нито имаме модел да го опише. Ако всичко беше доказано, пито - платено нямаше да се измислят непрекъснато нови теории. Общоприета теория - да. Доказана - не съвсем. Нямаме модел да я описва тая гравитационна сингулярност.. Само че може да има такава и то не една . Нито имаме модел как точно е станало и какво е било първите около 10 на-33 секунди. Всичките работи обясняват от един момент нататък. И пак имат пропуски. Темата е сложна и продължават да се опитват да отговорят на въпросите за Началото и Края.
Засега, поне за началото, креациностите са напред с 1 точка. Наскоро открих един канал в ютуб дето са обяснени по просто много работи. Като за лаици е супер, пък като си харесате тема можете да потърсите по сериозни видеа и текстове. За края па хептен няма отговор докато не се изяснят некви тъмни неща, две на брой. Кви са и що са. В началото на тоя век едни измервания правени наново и с по-далечни обекти дават други цифри и част от предположенията за края отидоха в кофата.
Нямаме модел описващ Живота, Вселената и всичко останало. Всички до един имат пропуски и даже си противоречат. Но 42 поне знаем)).
Засега, поне за началото, креациностите са напред с 1 точка. Наскоро открих един канал в ютуб дето са обяснени по просто много работи. Като за лаици е супер, пък като си харесате тема можете да потърсите по сериозни видеа и текстове. За края па хептен няма отговор докато не се изяснят некви тъмни неща, две на брой. Кви са и що са. В началото на тоя век едни измервания правени наново и с по-далечни обекти дават други цифри и част от предположенията за края отидоха в кофата.
Нямаме модел описващ Живота, Вселената и всичко останало. Всички до един имат пропуски и даже си противоречат. Но 42 поне знаем)).
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имало е първо яйце , няма как да се излюпи кокошка без яйцеама преди това нещо какво е било другото нещо.
Било е отдавна , така е . За другото не мисля че си познал . Взрив не е имало , освен първите 1-2 наносекунди когато е била нагрята до трилиони градуси плазмата . После и до ден днешен това което се е формирало като материя се разширява плавно във вакуума едновременно и хомогенно . За да добиеш представа ти го описвам по елементарно . С разширението си вселената разпъва и време простарнството подобно на надуваем пояс който е бил смачкан на топчица , като го надуваш той се разширява с 3-4км в секунда заедно с нарисуваните върху него галактики . Нищо не гърми и не избухва , процеса тече едновременно хомогенно във цялата материя на вселената . Ако липсва абстрактно мислене за тия неща ще блокираш винаги като си представиш 200 милиарда трилиона звезди колко място заемат със сегашната плътност на вселената . Като си дадеш сметка и какво е живота на няколко бактерия върху песъчинка на фона на това "нещо" още повече ще се депресираш .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ма и хомогенно равномерно не е било, има там некви петна, едното бая големо.... Което няма обяснение с текущия модел.
На мен мисля, че няма какво да ми обясняваш, така ми се струва. Сякаш съм по запознат. Може и да греша. По спомен най-далечните /видими/ звезди се отдалечават с близо 80% от спиийд оф лайт. Кви са тия 3-4 км в сек. А, между другото, ето нещо за мъдрене. Спиийд оф лайт ся константа ли е или не е. Може ли да е по ниска примерно.
На мен мисля, че няма какво да ми обясняваш, така ми се струва. Сякаш съм по запознат. Може и да греша. По спомен най-далечните /видими/ звезди се отдалечават с близо 80% от спиийд оф лайт. Кви са тия 3-4 км в сек. А, между другото, ето нещо за мъдрене. Спиийд оф лайт ся константа ли е или не е. Може ли да е по ниска примерно.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Над 600 светлинни години мисля че настъпва тази хомогеност , може и да бъркам . Това което те фрустрира са нюанси в модела , те не променят общия модел . Рано или късно ще бъдат обяснени с натрупването на повече данни . Та няма нужда да рониш такива сълзи .

За тебе са квазарите и хоризонта на събитията , ама ще трябва да се примириш със биг банга респективно с ОТО Айнщайн и малко Хокинг за цвят иначе умираш правНа мен мисля, че няма какво да ми обясняваш, така ми се струва. Сякаш съм по запознат.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Jordana написа:Имало е първо яйце , няма как да се излюпи кокошка без яйцеама преди това нещо какво е било другото нещо.![]()
Ето, грешиш или поне сме на различни мнения. Дълго време и аз си мислех, че е било яйцето, после реших, че няма как да е първо защото е трябвало нещо да го измъти. После мислех, че не се знае и е вечен въпрос. После си казах, че няма как да е вечен и съм на мнение, че кокошката е била първа. Просто чисто физиологично НЕ Е МОЖЕЛА ДА СНАСЯ, но в един момент е еволюирала към снасяне. Преди това се е размножавала по друг начин!!! И ти като Стийнът чат-пат може да сгрешиш.
Та не бъди толкова сигурен нито за Вселената, нито за извънземните.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Чета тая тема и се убеждавам, че всъщност живеем в симулация 
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Jordana написа:Аз нямам нищо против извънземните , нека си ги има но да се покажат да ги видим поне кои са що са . Ако са идвали на земята и са оставили някакви следи като динозварите да ги открием тия следи .
Следи не знам какви са оставили, но във всеки ъгъл на света преди хиляди години хората са написали и нарисували какво виждат. От индийци до маи и египтяни, рисунки, скулптури, разкази как някакви странни същества слизат от небето...
Шумерските царе високи по 3-4 метра и живели по 800 години... Всичките индийски рисунки с лилави и зелени шесторъки хуманоиди, които идват от небето на летящи кораби... Гръцките богове, пак летящи, огромни и живеещи "на олимп" ... Тва са примери, за които се сещам на първо четене, иначе ако тръгнеш да ровиш можеш да откриеш страшни фигурки и рисунки на странни създания. Не вярвам всички да са измислица или плод на въображение. Вярвам, че някой е нарисувал точно това, което е видял.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Пак да го повторя ако си го пропуснал по напред - науката отдавна спря да се занимава с въпроса за палеоконтакта с извънземни . Няма нито едно доказателство налично , всичко което се пробутва в медиите са фалшификати скалъпени за пари сензация или паешки теории . Ако и религията е доказателство за палеоконтакт , как бог слязъл от небето и си паркирал Виманата пред верующите то е напълно безсмислено да продължаваме в тая посока . А относно "симулацията " то тези които са в нея са именно верующите в извънземни които им се привиждат навсякъде . Кристални черепи , камъни рязани с лазари , огромни скали премествани с антигравитация , рисунки на хора с антени и т.н това са "неопровержими" доказателства че ги лъжат и там горе има нещо 
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Коя е тази наука, която се е отказала ?
Защото учените от НАСА не се изказват толкова категорично, даже казват, че е вероятно да има и продължават да търсят - https://www.nasa.gov/solar-system/plane ... episode-5/
Но група съветски учени явно са обявили въпроса за приключен, затова си толкова убеден.
Защото учените от НАСА не се изказват толкова категорично, даже казват, че е вероятно да има и продължават да търсят - https://www.nasa.gov/solar-system/plane ... episode-5/
Но група съветски учени явно са обявили въпроса за приключен, затова си толкова убеден.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи науката допуска всякакви вероятности и хипотези , като черни дупки, какво се случва там, дължина на вселената, време/пространство ...обаче не допуска хипотеза за разумен живот извън планетата Земя.
Баси самочувствието
Баси самочувствието