Глоба за каране с включени халогени
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- shuttle
- кандидат ентусиаст
-
Ами включени светлини за движение какви светлини са ?(габарити,къси,дълги ИЛИ хологени)Относно твойто виждане за заслепяването мога да ти кажа че късите ако не са рефулирани като хората заслепяват много повече от халогените, 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
shuttle написа:Относно твойто виждане за заслепяването мога да ти кажа че късите ако не са рефулирани като хората заслепяват много повече от халогените

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Абе квото и да си говорим, за да го забранят хората значи има някаква причина. Не може по цял свят при липсата на мъгла да е забранено и еди кой си да реши, че те не никой не пречат дай ше ги пусна да се виждам. Това с късите дето не са регулирани некак си не го възприемам като оправдание. Да не би да ти е приятно като излезне някой дето фара му свети в очите ти и да се чудиш са има ли дърво пред тебе, няма ли
Според мене тва са си фарове за мъгла и се пускат когато има мъгла!Ако някой го е яд, че не го забелязват, да си сложи сини пръскалки. Те не заслепяват.

- shuttle
- кандидат ентусиаст
-
Чети хубаво НИКЪДЕ не съм споменавал фарове с лупи без лупи.А ако не вярваш мога да ти направя дамонстарция работя в автосервиз.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
shuttle написа:Чети хубаво НИКЪДЕ не съм споменавал фарове с лупи без лупи.А ако не вярваш мога да ти направя дамонстарция работя в автосервиз.
Кой е казал, че си споменавал. На моето БМВ и халогените и късите са със лупи. Обаче за да не заслепяват хорицата късите зад лупите имат една ламарина. Халогените нямат и бичат яко

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Относно въпроса ти от 15;21 да , аз смятам че може
По отношение на спора ще кажа, че никога не са ме заслепявали халогени, но виж, има къси, дет са ми се стрували по-дълги от дългите

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Мене не ми се е слу4вало да ме заслепяват халогени(не казвам че е невъзможно) обаче има едни таксита дето всеки път им светкам с дългите да си пуснат късите, но уви те са на къси мисля че некви Хиундаи беха, просто тярбва и тях да ги забранят със закон 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Мисля, че това ще е интересно за хората, които говорят английски.
http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/fog_lamps/fog_lamps.html
http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/fog_lamps/fog_lamps.html
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BMWALPINA написа:Мене не ми се е слу4вало да ме заслепяват халогени(не казвам че е невъзможно) обаче има едни таксита дето всеки път им светкам с дългите да си пуснат късите, но уви те са на къси мисля че некви Хиундаи беха, просто тярбва и тях да ги забранят със закон
а да като каза така на новите шкоди ... халогени не ама тея фарове деа ... тамън да им светна че са на дълги и като мине покраи мен си личи че е на къси .. ама от далече се заблуждаваш

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
За халогените и техните лупи (за Е30 говоря) мога да кажа какво съм забелязал, защото ги свалях, търках, чистих, закачах ги после на букса да видя как светят, "светнах" се яко на няколко пъти и си изпържих очите
. Та на тия мои халогени им гледах лупите и забелязах, че има една мнооого тясна граница, в която светят ослепително. Иначе като ги позавъртиш леко и виждаш просто светещо тяло - нищо особено. И понеже халогените са долу ниско, светлината се разстила на мнооого ниско над земята. Вдигнеш ли ги малко повече от необходимото и край - все едно нямаш халогени. Нищо не осветяват. Трябва да са точно настроени. Та за да ги регулирам добре, изкарах талигата на един път насред полето в една черна нощ
, пуснах само габарити и халогени и ги нагласих. Та точно тогава ми нарави впечатление, че съвсем малко по-нагоре или по-надолу и резултатът е плачевен - или все едно халогенът го няма, или е забит на 3 метра пред тебе, получава се само една ярка черта и толкова, пак все едно да го няма. После се отдалечих на голямо разстояние и погледнах - не ми светеха в очите изобщо. Но като се наведох и почти легнах на земята, направо се окьоравИх
Освен това ми прави впечатление, че на почти всички коли (и особено новите) фабричните халогени въобще не пречат (оригиналните !!!!). Ама разни имитации и не знам си му какви там, закачени по метода на бай кварталния майстор, направо могат да ти извадят очите...

Освен това ми прави впечатление, че на почти всички коли (и особено новите) фабричните халогени въобще не пречат (оригиналните !!!!). Ама разни имитации и не знам си му какви там, закачени по метода на бай кварталния майстор, направо могат да ти извадят очите...
It's not who You are, it's who You know...
аз оня ден вечерта се прибирам,и някъв с бмв е30
кара на стопове за мъгла.и Кат му дигнах едни дълги в огледалата,оно пуска аварийки,десен мигач ,та накрая спре и почна да ми се обеснява.не ме разбра от първе път за кво стаа на въпрос,и кат ми ти пуснах азе едни кристални ми ти стопове за мъгла сигурно очите още го болат 

- Andronoff
- триногата
-
someone написа:...
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
...
Който не е разбрал все още - МОЖЕ да се кара с включени халогени, само и единствено при включени къси/дълги, но не и габарити!
Пише го в закона!
Ако ви пишат акт за халогени, при положение, че и късите ви светят, го скъсайте и кажете на катаджиите да научат правилника

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5