ПРИЗИВ: шофирайте внимателно! Пазете живота!
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
И аз съм за на 100 % !!! Това трябва да се подразбира а не да се налага да се отправят призиви, но за нас е нормално - каквато държавата - такива и шофьорите!!!
SGV
- IchoBMW
- Потребител
-
- Кара: 2003 330xd
за внимателното каране
Според мен държавата не е виновна, а нии сме си виновни, заштото като почне да ни избива лудостта, много не мислим за другите, сами вийдате по новините, така 4е някои да не се оправдават с държавата.
Карайте с колани, и поне ж населените места с 50 км/ч, трезвени. Зная че е трудно да се сдържим като като караме бързи коли, но си има и за това място, е писти може и да няма, но все пак улиците не са място да се показва коя кола колко вдига!!!
Умната и това е от мен за сега
Карайте с колани, и поне ж населените места с 50 км/ч, трезвени. Зная че е трудно да се сдържим като като караме бързи коли, но си има и за това място, е писти може и да няма, но все пак улиците не са място да се показва коя кола колко вдига!!!
Умната и това е от мен за сега

The real power
Само за информация - току що се прибирам, за 3 часа каране в София видях 2 катастрофи с пешеходци + някой от клуба щеше да ме блъсне...
Ех това задно предаване...
Моля Ви: внимавайте повече! Промяната във времето създава повече опасности на пътя - нека се стараем да намалим риска, а не да го увеличаваме, без значение колко добри шофьори сме и в колко перфектно състояние са 12-13 + годишните ни коли!

Моля Ви: внимавайте повече! Промяната във времето създава повече опасности на пътя - нека се стараем да намалим риска, а не да го увеличаваме, без значение колко добри шофьори сме и в колко перфектно състояние са 12-13 + годишните ни коли!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Хубаво е дасе кара бавно аз по принцип не се нервирам от движението ама когато някои ме нервира преди да се кача в колата ставам доста луд.
Иначе мога да се похваля че карам с 40-50км/ч когато съм спокоен.
Иначе мога да се похваля че карам с 40-50км/ч когато съм спокоен.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Приказки, приказки и само приказки
Нищо наяве
Хиляди пъти сме я дъвкали тази тема и резултат - никакъв. Манталитет
Вече не знам кво тряа да стане за да вземем НИЕ някакви минимални мерки. Култура на пътя - друг път
Непоправимото ли трябва да стане с някой от нас (да не дава господ) за да помислим малко, а
Това е хубаво, че е поставено като ВАЖНА ТЕМА. Не е Важна а е МНОГО ВАЖНА.

Нищо наяве

Това е хубаво, че е поставено като ВАЖНА ТЕМА. Не е Важна а е МНОГО ВАЖНА.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз лично карам по-внимателно от доста време и винаги с пуснати къси светлини. Може би даже ме мислят за гъзар, който си ги е запалил, за да се набива на очи, но who cares
Аз предлагам абсолютно всичко да се движим с пуснати светлини. Така ще изразим по някакъв невинен начин съпричастието си, а и ще се познаваме по-лесно 

Иво написа:Аз лично карам по-внимателно от доста време и винаги с пуснати къси светлини. Може би даже ме мислят за гъзар, който си ги е запалил, за да се набива на очи, но who caresАз предлагам абсолютно всичко да се движим с пуснати светлини. Така ще изразим по някакъв невинен начин съпричастието си, а и ще се познаваме по-лесно
Това за включените светлини е добра идея

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
[quote="rado_rf"]...[quote] Станете пешеходци като мене за 1 месец и да ва видя
Много е непреятно да си пешеходец в тая държава 

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
rado_rf написа:Приказки, приказки и само приказки![]()
Нищо наявеХиляди пъти сме я дъвкали тази тема и резултат - никакъв. Манталитет
Вече не знам кво тряа да стане за да вземем НИЕ някакви минимални мерки. Култура на пътя - друг път
....
Смея да се намеся: лесно е да се намират недостатъците, защото те са очевидни. Въпроса е, всеки един от нас да се замисли и с ръка на сърце да се запита: "СПАЗВАМ ЛИ АЗ ВИНАГИ ТАЗИ ПРЕПОРЪКА, КАРАМ ЛИ ВНИМАТЕЛНО И БЕЗОПАСНО ЗА ОКОЛНИТЕ?".. Не е задължително да отговаряте публично на този въпрос, и мислено е достатъчно. И какъв и да е отговора, нека да не бързаме да критикуваме другите... Не случайно в светото писание се казва: "Не вади клечката от окото на брата си, преди да извадиш ГРЕДАТА от своето!"
И също искам да добавя: призива не е лично мой. Това е позиция на BMW КЛУБ България

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
при мен
tsvet40 написа: в колко перфектно състояние са 12-13 + годишните ни коли!
що бре мойта претендирам да е в перфектно състояние ( с изключение на съединителя

а пък с новата продобивка - борд компютър съм си настроил на 55 км/ч да ми пее - ей така за всеки случай...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
До сега слушах по радиото, гледам по телевизията, чувам от приятели, виждам с очите си, всеедно ставаше всичко на филм, не му обръщах внимание
от неделя вечерта се замислих, след като бяха прегазили човек малко рпеди плиска, снощи оня с Ауди-то дето преди орлов мост влезна а локалното и помля не знам си колко коли и едно момиче загина, оказа се че това момиче е от моя квартал, виждах я всеки ден, знам я
вярно зимаше наркотици, беше просистука и т.н. но това е човешки живот
От известно време карах бавно и внимателно
вече ме е страх да карам, пресичат разни луди Цариградско Шосе, като вали дъжд и шанса да го видиш намалява ужасно много
вече не карам в лява лента с 80 ми карам в средна с 60-70 и пак ми се струва че е бързо
Колеги, искрено Ви съветвам всички ние да се замислим дали си заслужава да си рискуваш живота, и не само собствения
на всеки би могло да се случи нещастие, независимо колко стаж има зад волана
трябва всеки от нас шофьорите, като седне зад волана да сяда и да кара с повишено внимание, да не се поддава на емоций и не се надценявайте
Нека претовареното ни ежедневие, опънатите нерви, и всичко което би могло да ни разсейва и предразполага към действия които са опасни да забравяме за тях като седнем зад волана, било то лесно или трудно
трябва да съумеем да съчетаваме полезното с приятното
Надявам се всички да са съгласни с моя призив и да го подкрепят, не само пишейки в форум-а, но също така и с действията си и мисленето
УМНАТА

От известно време карах бавно и внимателно

Колеги, искрено Ви съветвам всички ние да се замислим дали си заслужава да си рискуваш живота, и не само собствения

Нека претовареното ни ежедневие, опънатите нерви, и всичко което би могло да ни разсейва и предразполага към действия които са опасни да забравяме за тях като седнем зад волана, било то лесно или трудно

Надявам се всички да са съгласни с моя призив и да го подкрепят, не само пишейки в форум-а, но също така и с действията си и мисленето

УМНАТА

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Аз ви предлагам следното като някакъв начин на съпричастност. Целия форум ,тоест хората от София и околността да напраят едно шествие по Цариградско с запалени фарове разположени в 3те ленти на шосето.Даже не само по цариградско а и по бул България. Аз ви го казвам само с приказки няма стане .... Аз всеки ден като се кача в колата вече се моля да слезна жив и да не блъсна някой, но сега като съм пешеходец си мисля, че всички ме виждат
даже греша напредварват се кои да ме блъсне пръв...

Знаете ли, призиви като този наистина ме накараха да се замисля и... сериозно се промени стилът ми на каране! Мисля, че това е целта - наистина максимален брой хора да почнат да разсъждават какви могат да са последствията от една глупост! И още повече трябва да се говори за тежки катастрофи, трупове, кървища и т.н. Това стряска и кара хората да преоценят поведението си на пътя!
Призив: Говорете с приятелите и с който се сетите за това - дори 1 спасен живот е адски много!
Призив: Говорете с приятелите и с който се сетите за това - дори 1 спасен живот е адски много!
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Re: за внимателното каране
IchoBMW написа: а нии сме си виновни
А ний сме такива защото такива ни е направила Държавата!!!
SGV
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4