СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
alx написа:BorislavB написа:Пусни сега някви снимки да видим седалки, волани щото нали са голям фактор...
друго е основния фактор в купето, но няма да го пиша тука щото айде да не им давам жокери ...
да не говориме, че ако ти дадат да закачиш комп-а - на мерцедес пробега от 2001 насам го пише поне на 4 места, ма бмв от 2003 насам- поне на 3. ауди и той е на 2 по спомени от 2000 нататъка. на порше ако имаш piwis го пише също на няколко места.
Всички тези места(модули) също се пренаписват относително лесно. В България струва между 400 и 1000лв според колата. Даже има фирма базирана в София, която произвежда и продава софтуер за целта.

Разбира се редовият джамбаз коригира само таблото за 50-100лв. и я пуска така. Но тези който продават "коли с проверена история" имат лъскав шоурум и т.н. обикновенно плащат по-сериозна сума и пренаписват всички модули.
TheDriver написа:alx написа:BorislavB написа:Пусни сега някви снимки да видим седалки, волани щото нали са голям фактор...
друго е основния фактор в купето, но няма да го пиша тука щото айде да не им давам жокери ...
да не говориме, че ако ти дадат да закачиш комп-а - на мерцедес пробега от 2001 насам го пише поне на 4 места, ма бмв от 2003 насам- поне на 3. ауди и той е на 2 по спомени от 2000 нататъка. на порше ако имаш piwis го пише също на няколко места.
Всички тези места(модули) също се пренаписват относително лесно. В България струва между 400 и 1000лв според колата. Даже има фирма базирана в София, която произвежда и продава софтуер за целта.![]()
Разбира се редовият джамбаз коригира само таблото за 50-100лв. и я пуска така. Но тези който продават "коли с проверена история" имат лъскав шоурум и т.н. обикновенно плащат по-сериозна сума и пренаписват всички модули.
така е. предполагам, че всичко което се пише може да се пренапише с подходящите познания.
но има и друг момент от които няма измъкване. лъскавите скъпи коли затова са лъскави и скъпи щото се продават на 60к км и изглеждат на толкова и са писани на толкова във сервизите и тн. така, че дори да пренапишеш такъв автомобил той си личи и не изглежда като "нов".
така че има два варианта- купуваш си стар автомобил които никой няма да се занимава да го пренапише целия и все ще го познаеш по нещо/ някъде че не е на пробега на които го дават ... и другия вариант е купуваш си лъскава кола на малко км която изглежда на толкова, написана навсякъде по сервизи/ регистрации и тн че е на толкова и дори някой да седне да я пренапише тя ще си личи и затова пак не се занимават.
разбира се наивници винаги ще има, но мисълта ми е, че малко ако се постараеш винаги можеш да имаш добра идея какво купуваш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като сменят салони и волани, става по-сложно. Да не говорим, че има и много разлика между поддържан салон и такъв след мърляч. Не е толкова просто за обикновени хора 

така е. предполагам, че всичко което се пише може да се пренапише с подходящите познания.
но има и друг момент от които няма измъкване. лъскавите скъпи коли затова са лъскави и скъпи щото се продават на 60к км и изглеждат на толкова и са писани на толкова във сервизите и тн. така, че дори да пренапишеш такъв автомобил той си личи и не изглежда като "нов".
така че има два варианта- купуваш си стар автомобил които никой няма да се занимава да го пренапише целия и все ще го познаеш по нещо/ някъде че не е на пробега на които го дават ... и другия вариант е купуваш си лъскава кола на малко км която изглежда на толкова, написана навсякъде по сервизи/ регистрации и тн че е на толкова и дори някой да седне да я пренапише тя ще си личи и затова пак не се занимават.
разбира се наивници винаги ще има, но мисълта ми е, че малко ако се постараеш винаги можеш да имаш добра идея какво купуваш.
Съгласен съм.

С уговорката обаче, че чувам 'злите езици' да говорят, че въпросният български софтуерен продукт се продава основно в Западна Европа. И се ползва активно от собственици на автомобили, който променят километрите преди важни посещения в сервиз. С цел изкуствено да удължат гаранцията, по-евтина застраховка и по-висока продажна цена при обратното изкупуване.
До колко е вярно, нямам представа.

Някъде четох статистика, че дори и там 60% от автопарка е с променен пробег.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Даже съм гледал и "джаджи" , които се пъхат в ОБД-то и не трупа километри. При някое такси после някой може да удари бинго 
Винаги има начин да се излъже, въпроса е да се минимизира шанса за наигравка. В една група във фейсбук, Mileage impossible, скоро имаше Х5 Е53 на ~800 000км , което се ползва да дърпа платформа. Интересното беше, че мога веднага да изкарам поне 20 обяви в mobile.bg на коли, които видимо са по-уморени
После БМВ-та много се чупят... те просто са милионници 

Винаги има начин да се излъже, въпроса е да се минимизира шанса за наигравка. В една група във фейсбук, Mileage impossible, скоро имаше Х5 Е53 на ~800 000км , което се ползва да дърпа платформа. Интересното беше, че мога веднага да изкарам поне 20 обяви в mobile.bg на коли, които видимо са по-уморени

TheDriver написа:така е. предполагам, че всичко което се пише може да се пренапише с подходящите познания.
Съгласен съм.![]()
С уговорката обаче, че чувам 'злите езици' да говорят, че въпросният български софтуерен продукт се продава основно в Западна Европа. И се ползва активно от собственици на автомобили, който променят километрите преди важни посещения в сервиз. С цел изкуствено да удължат гаранцията, по-евтина застраховка и по-висока продажна цена при обратното изкупуване.
До колко е вярно, нямам представа.Все пак подобни действия в Германия са криминилаизирани доколкото знам. Дали ще си сложи главата в торбата Ханс?
Вероятно, ако сумата е достатъчно висока....
Някъде четох статистика, че дори и там 60% от автопарка е с променен пробег.
ясно е, че врътки винаги има и ще има... ама една подържана кола на 60к км не можеш я сбърка с една подържана на 160к км.. гледаш всичко комплексно и си правиш изводите...
има и друг момент- ако една лъскава кола по всички документи, модули, визуално износване на елементи и тн е на 60к км... тя е на "толкова" и толкоз

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То, това ако го знаем тук във форума, какво пречи ЕС да 'натисне' където трябва и всичко да приключи с този софтуер?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ildivvy написа:То, това ако го знаем тук във форума, какво пречи ЕС да 'натисне' където трябва и всичко да приключи с този софтуер?
е тия примерно (ей така - гугъл-нах ги) как ще ги спреш?
https://www.alibaba.com/odometer-reset- ... liers.html
китайския див капитализъм се плаши само от едно нещо - майката комунистическа партия и апаратчиците й... а на тях им е все едно до колкото капе при тях a то си капе щото всичките заводи за техни. комунистите навсякъде по света са еднакви - равенство за всички ама до колкото те са над тез неща...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
В градинката пред блока имам дървета. Едно от тях е височък бор (стига до 5-ия етаж вече). На 5-6м е от сградата... От началото на седмицата двойка свраки започнаха да носят клечки и да свиват гнездо. Пада се на нивото на нашата тераса. Дайте съвет, как да бутнем гнездото или да изгоним свраките? Направих си една скобарка и започнах да ги целя от ден-два, но работната ми смяна тази седмица не е много удачна. От утре ще е по-подходящо... С косове как се справяте? Някаква отрова за птици?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Що трябва да чакаме на ЕС? Не може ли ние да си го криминализираме сами... ЕС пак ни е виновен или някой друг. Класика. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- TNT
- младши ентусиаст
-
Голяма част от колите се връткат още там. Колко обяви има на едни и същи коли, 380 000км в mobile.de , 240 000км в mobile.bg
Някаква обща система, в която да се логва, би било напълно достатъчно. То и сега се вписват километри при преглед и не може да минеш следващия на по-малко километри. Като е минала в Германия на 380 000км, тука на по-малко да не става и много бързо ще стане много сложна и скъпа схема да се върти. То даже защо нова система, просто да ги вържат да си "говорят"
Сигурен съм, че при тях не е по-различно.

ildivvy написа:В градинката пред блока имам дървета. Едно от тях е височък бор (стига до 5-ия етаж вече). На 5-6м е от сградата... От началото на седмицата двойка свраки започнаха да носят клечки и да свиват гнездо. Пада се на нивото на нашата тераса. Дайте съвет, как да бутнем гнездото или да изгоним свраките? Направих си една скобарка и започнах да ги целя от ден-два, но работната ми смяна тази седмица не е много удачна. От утре ще е по-подходящо... С косове как се справяте? Някаква отрова за птици?
защо искаш да ги махаш? да свие гнездо птица близо до дома ти носи щастие... свраките са шумни, но като свият гнездото и снесат яйцата март месец ще утихнат
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Където и да се връткат все тая. Изисква се от продавача да подпише декларация, че не е превъртана и на какви км я продава.
Ако се открие проблем, едно съобщение до немската (примерно) прокуратура и да пътуват по пързалката. То е криминално там (а вероятно и в повечето "нормални" държави).
Ако се открие проблем, едно съобщение до немската (примерно) прокуратура и да пътуват по пързалката. То е криминално там (а вероятно и в повечето "нормални" държави).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
alx написа:ildivvy написа:В градинката пред блока имам дървета. Едно от тях е височък бор (стига до 5-ия етаж вече). На 5-6м е от сградата... От началото на седмицата двойка свраки започнаха да носят клечки и да свиват гнездо. Пада се на нивото на нашата тераса. Дайте съвет, как да бутнем гнездото или да изгоним свраките? Направих си една скобарка и започнах да ги целя от ден-два, но работната ми смяна тази седмица не е много удачна. От утре ще е по-подходящо... С косове как се справяте? Някаква отрова за птици?
защо искаш да ги махаш? да свие гнездо птица близо до дома ти носи щастие... свраките са шумни, но като свият гнездото и снесат яйцата март месец ще утихнат
Ами! Свраките вечно са шумни! Два етажа по-надоло (на ниво трети етаж) пък има гнездо на гугутки... И те си гукат... Т.е. 'поверието' ще си остане 'покрито'.

ildivvy написа:alx написа:ildivvy написа:В градинката пред блока имам дървета. Едно от тях е височък бор (стига до 5-ия етаж вече). На 5-6м е от сградата... От началото на седмицата двойка свраки започнаха да носят клечки и да свиват гнездо. Пада се на нивото на нашата тераса. Дайте съвет, как да бутнем гнездото или да изгоним свраките? Направих си една скобарка и започнах да ги целя от ден-два, но работната ми смяна тази седмица не е много удачна. От утре ще е по-подходящо... С косове как се справяте? Някаква отрова за птици?
Ами! Свраките вечно са шумни! Два етажа по-надоло (на ниво трети етаж) пък има гнездо на гугутки... И те си гукат... Т.е. 'поверието' ще си остане 'покрито'.
мойте наблюдения са че са шумни само докато се чифтосат и свият гнездото.. след това са доста нископрофилни

освен ако българските са друг вид .. ама американските птици всичките следват тая програма... около мене е пълно с гнезда на всякакви птици и ги наблюдавам целогодишно.. пролет са супер шумни докато се чифтосват... после и лятото свиват, мътят, отглеждат и така 2-3 пъти... след това е мотаят до зимата без нищо конкретно да правят- зимата някои отлитат други живеят в гъстите храсти и на пролет пак почва цикъла... само пуйките бродят нон- стоп.. баси коравите животни са... на пролет бой на мъжките, после песни и танци с женските (мноо са смешни- въртят се в кръг докато почнат да залитат) и после не знам къде снасят и мътят.. някъде в гората сигурно... само на пролет стадата стават от мъжки и женски заедно... през останалото време са разделени... знаят те кво правят

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила