СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от slatanic » 13 Фев 2024, 22:07

Тва е добре ама разрешената мощност е 0,5 вата,а тия са по 7.
Сега дали ще има последствие от това...ба ли го...просто да се знае. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Фев 2024, 22:12

carmanf1 написа:...

Абсолютно нормална реакция от негова страна. Никой не иска да върши излишна работа. Тука идва твоята и на учителите му задача, да му обясни защо е важно да може да я сметне без ексел и после вече когато с лекота го прави може да ползва ексел колкото си иска. И да, прав си много по-добри са от нас, защото той знае как да я сметне и с лист и химикал и с ексел, ти на неговите години компютър сигурно не си виждал(образно) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Фев 2024, 22:27

mr_petroff написа:
ildivvy написа:Някой има ли реална представа от 'уоки токи'-та в frs-обхвата (може и GMRS) ? Тези 'Баофенг' наистина ли са добри? Модели с блутуут-съвместимост? Какво е качеството на звука, лесна ли е настройката и т.н. впечатления.

https://online-mall.bg/product/dvubando ... 128-kanala

И аз съм с такива - супер доволен! Миналата година на Балканския трип ги ползвах, никакви засечки нямаше никъде дори в каньони и по чукари. Чувахме се идеално, но и не правихме голяма дистанция между колите (макс 1.5-2км в редки моменти)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 13 Фев 2024, 22:29

slatanic написа:Тва е добре ама разрешената мощност е 0,5 вата,а тия са по 7.
Сега дали ще има последствие от това...ба ли го...просто да се знае. ;)

Ех че ми беше спокойно като не знаех , че съм в нарушение ;) Сега ще ги ползвам със съзнанието на престъпник :mhihi: Досега няма проблем , дано и да няма . В Турция ,Босна , Черна гора , Сърбия дали има ограничения , че предимно там съм ги ползвал :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Фев 2024, 23:03

Честно казано аз знам за тези регулации от офроуд форума и темите за станции и от колегата от когото купувам радиостанции тъй като нашите не са играчки както споменах,а инструменти за работа.
Сега дали във всички останали държави в региона мощността е ограничена до тези ватове за любителите без лиценз и кои са разрешените честоти е хубаво да се прочете.
Не че е някакъв кои знае какъв проблем поне от опита ми до сега.
Но пак казвам зависи и къде се ползват.
Ние сме ползвали основно там дето освен нас минават мечките,вълците и разни други горски животинки.
В градска среда много рядко.
И както са ми нагласени честотите така.
Не пипам,че което работи не се пипа... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Фев 2024, 2:45

carmanf1 написа:Няколко думи за най-новото поколение, знам че са много по-добри от нас и се опитвам да ги разбера, ама не винаги успявам :mrgreen:
(Мразя и никога няма да се съглася с думите тип - "еee, ние едно време кви бяхме, тия младите ся за нищо не стават" :mhihi: )

Идеята ми е, че разчитат прекалено много на технологиите и стават мързеливи. Ама аз не разбирам, щот съм old school :mrgreen:

Одеве звъни големия ми син и вика, Тате тука имам една много дълга задача по математика за домашна, да ми помогнеш - ще я сметнеш за нула време в power bi или на excel - да не си губя времето :shock:
А той, за сега няма excel на компютрите - умишлено :mhihi:

99% съм сигурен, че днешните деца имат някакво приложение на телефоните, което ползва камерата и само я насочваш към уравнението и ти го решава, както google translate. Не съм ползвал такова, но мисля че съм виждал или някой ми каза.

Иначе аз в университета ползвах жокери от wolfram alpha, доста помагаше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 14 Фев 2024, 7:02

Припомни ми нещо като ти четох мнението. Мислех да го пробвам дали работи и съм забравил. Дано докато се прибера в нас не забравя отново. Честит празник!Изображение

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2024, 8:43

Колеги,
обзавеждам (и ремонтирам) един имот бюджетно и ми трябва обзавеждане разбира се.
Кухня, гардероби, спалня , диван, паркет и тн.
Та някой има ли някакви отстъпки в Мебели "Идея", "Мьомакс", "Дизма", "Айко", "Виденов" (там за някой диван) , "Юск" и подобни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Фев 2024, 8:48

В Юск си има примоции и без "някой". При това много добри.
Имам в ТК Мебел контакти..ако искаш да питам ?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2024, 8:57

Моджо написа:В Юск си има примоции и без "някой". При това много добри.
Имам в ТК Мебел контакти..ако искаш да питам ?

В интерес на истината, от Юск вече взех една страхотна маса на много добра цена/намалена.
От там мисля да взема и матрак (180/200).
Тк мебел не ги знам, вероятно са в София, нещо и сайт не намирам да видя модели и цени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Фев 2024, 9:00

https://tkmebel.com/
В сайта не знам какво ще видиш. Работят с почти всички доставчици и производители на мебели. Демек гледат се каталози :))
Харесай си нещо, може и на друго място, и ще видим през тях колко ще излезе. Иначе Виденов също пущат хубави примоции.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2024, 9:15

Моджо написа:https://tkmebel.com/
В сайта не знам какво ще видиш. Работят с почти всички доставчици и производители на мебели. Демек гледат се каталози :))
Харесай си нещо, може и на друго място, и ще видим през тях колко ще излезе. Иначе Виденов също пущат хубави примоции.

Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 14 Фев 2024, 9:47

За матрак мога да те свържа с приятел тук: https://matraciviki.net

Имам няколко техни матраци от различни серии и съм много доволен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Фев 2024, 12:09

Don_Diego написа:
mr_petroff написа:
ildivvy написа:Някой има ли реална представа от 'уоки токи'-та в frs-обхвата (може и GMRS) ? Тези 'Баофенг' наистина ли са добри? Модели с блутуут-съвместимост? Какво е качеството на звука, лесна ли е настройката и т.н. впечатления.

https://online-mall.bg/product/dvubando ... 128-kanala

И аз съм с такива - супер доволен! Миналата година на Балканския трип ги ползвах, никакви засечки нямаше никъде дори в каньони и по чукари. Чувахме се идеално, но и не правихме голяма дистанция между колите (макс 1.5-2км в редки моменти)

Да, видях го и този модел по сайтовете! Тази марка си има и сайт на вносител в БГ или нещо такова ( https://baofeng.bg/). Това е цена за 1бр, нали така? Разрешено е 0,5Вт излъчване на определените канали. Тази ги покрива, но е по-мощна. Теоретично иска лиценз, който, теоретично, не е скъп и само се плаща (няма изпит върху някакъв материал). Т.е. може поне да се ползва в разрешените честоти. В ЕС и САЩ е еднакво, като изисквания и честоти.

Това хендсфри-устройство (слушалка с бутон и микрофон) все пак е на букса към устройството, а не на блутуут-връзка, нали? В алито имаше такива с блутуут-свързаност, но нещо не мога да ги открия пак. Предложи ми само 3-4 варианта.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 14 Фев 2024, 12:16

Слушалката е на кабел към станцията и е супер неудобна, лично аз имам чувството, че съм си забил пръчка в ухото когато я ползвам :banghead:

Аз я ползвам без да съм плащал лиценз или да съм карал изпит. За съжаление обаче за един ангажимент си разбърках малко честотите и сега не работят както трябва, та трябва пак да търся човек с компютър и кабел да им "налее" старите настройки
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата