Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: Икономическа тема
Нали знаеш, че никой не е длъжен да ти дава пари, било то много или малко? Има просто решение - щом си толкова опитен, знаещ и можеш, създаваш собствен бизнес и почваш да наемаш неопитни, мързеливи и незнаещи с 5000 лв стартова заплата, та да могат да си купуват скъп зехтин. Така ще станеш най-търсения и обичан работодател и другите ще вземат пример от теб, а България ще процъфтиnickstorm написа:Значи, га бех млад, оправданието че ми дават малко пари беше че нямам опит. Сега, га вече имам опит, пак искат да ми плащат малко щото съм бил дърт и безперспективен![]()
#фанетемезаеклера![]()
![]()
В Метро, литър зехтин (а дали е зехтин вътре) чини 40 лева, Кокорчо вика инфлация няма, вервайте ми

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
zAcK написа: ама нивото е кенеф...
После защо компаниите бягат от България....от алчност на тъкмо завършили лигльовци

WM ware ли бяха освободили 400+ IT-та напоследък?

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Anthony_J написа:Нали знаеш, че никой не е длъжен да ти дава пари, било то много или малко? Има просто решение - щом си толкова опитен, знаещ и можеш, създаваш собствен бизнес и почваш да наемаш неопитни, мързеливи и незнаещи с 5000 лв стартова заплата, та да могат да си купуват скъп зехтин. Така ще станеш най-търсения и обичан работодател и другите ще вземат пример от теб, а България ще процъфтиnickstorm написа:Значи, га бех млад, оправданието че ми дават малко пари беше че нямам опит. Сега, га вече имам опит, пак искат да ми плащат малко щото съм бил дърт и безперспективен![]()
#фанетемезаеклера![]()
![]()
В Метро, литър зехтин (а дали е зехтин вътре) чини 40 лева, Кокорчо вика инфлация няма, вервайте ми
Тая палачинка много лесно се обръща... нали знаеш, че никой не ти е длъжен да ти работи за без пари, било с опит или без опит? Иначе когато бях студент работех редовна смяна и без осигуровки, но тогава не ме бъркаше особено и не бяхме в ЕС. Четвърт век по-късно, като ги питам за осигуровки- ами сега на минималната, пък после ще ги увеличим постепенно. Еми викам, аз ще дойда после тогава

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Браво. Ама що там, при джендърите? В Матушката не е ли най-хубавото, земен рай? 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това, с 'новобранците' не е само при ИТ-тата! И при нас е същото! Идва и си мисли, че само защото е взет и трябва да е топ-заплатен
А какво може и с какво допринася за отхвърлянето на задачите в отдела
.. Брутално крещяща незаинтересованост за каквото и да е! И като го видим такъв, никой не си прави труда да му показва или казва каквото и да е... То, просто няма смисъл! Началството го боли фара, а броя на 'неставащите' си расте. Какво ще ги правят после
...

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Anthony_J написа:Браво. Ама що там, при джендърите? В Матушката не е ли най-хубавото, земен рай?
Ти ли беше с илядото часовника, баце?
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Anthony_J написа:Браво. Ама що там, при джендърите? В Матушката не е ли най-хубавото, земен рай?

аз също се зачудих точно тоз младеж как не е с чемоданчика на вокзал-а и към мАсква ама...
всъщност... въобще не се учудвам- кво се и самозалъгвам аз...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Що така еднопосочно за всички дето са инакомислещи?
И аз подгрявам олиото за 90% от тия дето идват след мен.
Ръководният персонал с малки изключения е некомпетентен и все пак родата прави парата...заемат каквото заемат като позиция...тука е така..
Новите младежи не желаят да работят...нищо...това 99+ процента.
Сега имам трима младежи на възраст 23-25 години които бачкат с нас.
Боже...работи им се...и се учат бързо.Тихо да не викам лукавия.
Тия момци трябва да бъдат стимулирани за да бъдат задържани в мизерията която обаче вади пари.
Щото в тоя живот се плаща за две неща.Нещо което всеки може,но не иска и нещо което никой не може,но всеки иска.
Та на младежите.Тия са първите които живеят на квартира в студенски и са трезви всяка вечер.
Идват на другият ден и попиват знания и работят както трябва и доколкото трябва.
И като им кажеш,че бъркат и къде бъркат се поправят или се опитват.
Което е чудо...защото масово никой не иска...какво остава да може...
Бъдете готови...живота е замахнал...и бухалката идва...

И аз подгрявам олиото за 90% от тия дето идват след мен.
Ръководният персонал с малки изключения е некомпетентен и все пак родата прави парата...заемат каквото заемат като позиция...тука е така..
Новите младежи не желаят да работят...нищо...това 99+ процента.
Сега имам трима младежи на възраст 23-25 години които бачкат с нас.
Боже...работи им се...и се учат бързо.Тихо да не викам лукавия.
Тия момци трябва да бъдат стимулирани за да бъдат задържани в мизерията която обаче вади пари.
Щото в тоя живот се плаща за две неща.Нещо което всеки може,но не иска и нещо което никой не може,но всеки иска.
Та на младежите.Тия са първите които живеят на квартира в студенски и са трезви всяка вечер.
Идват на другият ден и попиват знания и работят както трябва и доколкото трябва.
И като им кажеш,че бъркат и къде бъркат се поправят или се опитват.
Което е чудо...защото масово никой не иска...какво остава да може...
Бъдете готови...живота е замахнал...и бухалката идва...

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
slatanic написа:Що така еднопосочно за всички дето са инакомислещи?![]()
Калъп за кюфтета

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:аз също се зачудих точно тоз младеж как не е с чемоданчика на вокзал-а и към мАсква ама...
Cope harder.....

nickstorm написа:alx написа:аз също се зачудих точно тоз младеж как не е с чемоданчика на вокзал-а и към мАсква ама...
всъщност... въобще не се учудвам- квсе и самозалъгвам аз...
Cope harder.....
Ох Боже- аматьор- аз реших, че с някъв лаф я на Ала Пугачова я на Висотски ще ми излезеш а то дори за такива неща използваш западни идиоми

Поздравявам те… да знаеш къде отиваш в гнилия запад

https://youtu.be/NeQM1c-XCDc?si=J9JEFbN1st9EwlN5
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Ех моНчета правилно е казал мъдреца, който трупа знания трупа печал. С една дума прекрасно е да си прост! Наскоро за мое огромно щастие посетих Москва и за мое огромно нещастие откривам колко много мъка има по нашата българска земя нещастна. Дерзайте юнаци, нямате си и на представа колко сте щастливи, защото просто нищо не знаете. Заблуждавайте се и се самоуспокоявайте. Останете си прости, така поне ще сте щастливи. Много много много ама наистина много мъка има в този форум. Див провинциализъм за когото службичка и кутийка в София или колиба в Гърция са върха на цивилизацията и просперитета. Няма такава мъка, а Матушката не я мислете. Ако можех и беше лесно да се остане и работи там вярвайте ми....... не не ми вярвайте, прави сте много е гадно.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
В този форум доста пъти е разисквано, че Москва е доста по-различно от Русия. И все пак, има начини да останеш там да живееш и работиш ако толкова ти харесва.
Само не забравяй онзи виц за туриста, който Бог пратил в Ада, как го посрещнали там и после как го посрещнали когато се помолил на Бог да живее там довели. Като турист се сещам, че почти във всяка страна на човек би му харесало, дори в Северна Корея да кажем.
Миналият ден гледах изследване къде са емигрирали най-много германци за последната една година и голяма изненада - Испания. Лесно обяснимо беше за мен, там климата е много по-хубав, особено за възрастен германец. Сега още трябва да вкарам в уравнението и трудността да отидат в Русия и да живеят там царски.
П.п: Аз си харесвам нашата кочина, просто се стремя да стане още по-хубава.

Само не забравяй онзи виц за туриста, който Бог пратил в Ада, как го посрещнали там и после как го посрещнали когато се помолил на Бог да живее там довели. Като турист се сещам, че почти във всяка страна на човек би му харесало, дори в Северна Корея да кажем.
Миналият ден гледах изследване къде са емигрирали най-много германци за последната една година и голяма изненада - Испания. Лесно обяснимо беше за мен, там климата е много по-хубав, особено за възрастен германец. Сега още трябва да вкарам в уравнението и трудността да отидат в Русия и да живеят там царски.
П.п: Аз си харесвам нашата кочина, просто се стремя да стане още по-хубава.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Германците специално имат проблем с климата тамСега още трябва да вкарам в уравнението и трудността да отидат в Русия и да живеят там царски.

Последна промяна Jordana на 10 Фев 2024, 8:39, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...