Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 05 Фев 2024, 20:55

dhtj написа:
drifty написа:Баси луксът! Двигателят на това чудо колко голям е?

В мобилето ги пишат че са 1832 кубика. :lol:
Честит да му е на колегата!

Съвсем добронамерено искам да попитам, понеже не съм карал нищо такова, някой може ли да ми обясни какъв е смисъла от тези мотори?

-Например смисъла от суперспортните (т.нар. пистови) е че вдигат 300 за секунди, които доскоро бяха непостижими за цивилна кола, носят ти адреналин и т.н..
-Смисъла от крос и ендуро е, че могат да те заведат на места, до които не можеш да стигнеш с кола, леките стават за трикове, скокове и прочее, провираш се между дърветата...
-Смисъла от нейкед/голите е че са удобни за града, маневрени, лесни за ремонт и евтини и пак имат прилична динамика, щото най-често ползват леко дефорсиран двигател от пистак....
-Скутерите са икономичен градски транспорт.
Дори и в харлитата и японските им имитации може да се намери някакъв смисъл (макар и малък :lol: ) - вдигат интересен шум, изглеждат класически, можеш да се мислиш за лоренцо ламас с тях, а и стават за каране от по-ниски хора и хора с шкембета, които няма да могат да се качат на R1. :lol:

Гледах няколко клипчета за goldwing и още не мога да ги разбера. Не са бързи, не са проходими, не са маневрени, какъв им е смисъла?
Ок, разбирам че са удобни, виждам че имат хубава защита от вятъра, подгрев на седалката, тонколони, новите имат и автоматик, но тези същите неща ги има всяка една кола и ще ги прави по-добре goldwing-а.

Нека да не се приема като хейт мнението ми, опитвам се да разбера какво е мисленето на тази група от хора, които ги купуват тези мотори. Защото щом ги произвеждат толкова години вече, значи явно имат някакъв смисъл. :dunno:

Ако трябва да им дам автомобилен еквивалент ми приличат на някой класически мерцедес кабрио с който лятото да обиколиш Италия, Испания, Френската ривиера. Изобщо не е мой тип, но е страхотен мотор да му е честит на колегата :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 05 Фев 2024, 22:15

dhtj написа:
drifty написа:Баси луксът! Двигателят на това чудо колко голям е?

В мобилето ги пишат че са 1832 кубика. :lol:
Честит да му е на колегата!

Съвсем добронамерено искам да попитам, понеже не съм карал нищо такова, някой може ли да ми обясни какъв е смисъла от тези мотори?

-Например смисъла от суперспортните (т.нар. пистови) е че вдигат 300 за секунди, които доскоро бяха непостижими за цивилна кола, носят ти адреналин и т.н..
-Смисъла от крос и ендуро е, че могат да те заведат на места, до които не можеш да стигнеш с кола, леките стават за трикове, скокове и прочее, провираш се между дърветата...
-Смисъла от нейкед/голите е че са удобни за града, маневрени, лесни за ремонт и евтини и пак имат прилична динамика, щото най-често ползват леко дефорсиран двигател от пистак....
-Скутерите са икономичен градски транспорт.
Дори и в харлитата и японските им имитации може да се намери някакъв смисъл (макар и малък :lol: ) - вдигат интересен шум, изглеждат класически, можеш да се мислиш за лоренцо ламас с тях, а и стават за каране от по-ниски хора и хора с шкембета, които няма да могат да се качат на R1. :lol:

Гледах няколко клипчета за goldwing и още не мога да ги разбера. Не са бързи, не са проходими, не са маневрени, какъв им е смисъла?
Ок, разбирам че са удобни, виждам че имат хубава защита от вятъра, подгрев на седалката, тонколони, новите имат и автоматик, но тези същите неща ги има всяка една кола и ще ги прави по-добре goldwing-а.

Нека да не се приема като хейт мнението ми, опитвам се да разбера какво е мисленето на тази група от хора, които ги купуват тези мотори. Защото щом ги произвеждат толкова години вече, значи явно имат някакъв смисъл. :dunno:

Хондата е страшна машинка , еталон в класа си ... само да седнеш на нея и ще разбереш защо я купуват хората. Много интересно за мен беше размера на тоя мотор а още по интересно стана като я видях паркирана до моята моторетка... оказа се че изобщо не е толкова голяма :mhihi: даже бъзиках колегата че хондата се губи малко :)

1707161946397.JPEG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Фев 2024, 22:31

Предстои ми да сменям гаража.
Наблизо намерих един, пред който има бордюр и прагче. Става за лада нива примерно, не става за нормална кола. :lol: Той затова е и празен.
Имам два мотора - ГС и Хорнет.
За ГС-а не ми пука, него бих го пробвал и по стъпала да го кача. :lol:
Въпроса ми е за хорнета. Мога ли да му навредя ако го вкарвам и изкарвам всеки ден в такъв гараж, нещо по коловете, джантите, някой лагер нещо няма ли да се разбие от тоя бордюр, някой има ли представа? Няма вариант да отливам рампи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Фев 2024, 23:17

Направи си подвижна от шперплат де.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Фев 2024, 7:10

Взе ми го от устата... Нещо леко и подвижно, което си държиш в гаража и си ти! Иначе, нищо няма да му стане на мотора, но за теб ще е тегаво...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 06 Фев 2024, 7:19

Ако влизаш с 30 в гаража може и да заминат колове и лагери :mhihi: Иначе по-скоро да му ужулиш тръбите отдолу. Както казаха колегите мисли няква рампа.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 06 Фев 2024, 17:50

Беше хубаво към Михалково днес, даже пих една студена газирана вода.ИзображениеИзображение
Изображение
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 06 Фев 2024, 18:40

slatanic написа:Направи си подвижна от шперплат де.

Решен проблема, намерих друг гараж без праг. :D
Нов въпрос:

Сигурно щото съм футболист и колоездач от малък и имам много яки крака. Прасци, бедра, доста мускули.
Панталона ми е с вградени наколенки, които допълнително пълнят крачола и ми става много тясно за крака.
А съм взел панталон с един размер по-голям от якето, даже ми е малко дълъг. :lol:
Според вас добра идея ли е да махна наколенките вътре от панталона, за да ми стане малко по-широко и да си поръчам някакви външни допълнителни?

П.П. И аз карах днес, пробвах тапите - не съм доволен. Май спират само вятъра донякъде, мотора пак ми наду главата за 30км. Поръчал съм db-killer, ама още не е дошъл, дано с него да е по-търпимо положението. :lol:
https://linsonmoto.bg/tapi-za-ushi-alpine-motosafe-race

П.П.2. Тази ямаха с вградени задни мигачи ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Фев 2024, 19:37

Бе те и мойте крака не са малки ама като има баир ела ти го бутай тоя праско напред назад...а искам да видя Алх с голямото прасе на баир да бута...
Не случайно на последното бмв и задна му сложили хората.Чиста работа...остава само климатик и ел.стъкла. :ok:
А за тапите викаш...не стават...мислех да взема някакви,че много ми надува главата...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 06 Фев 2024, 19:51

И аз имам такива тапи и не съм доволен и аз + трудно се наместват. Стопа е от Алиекспреса LED с вградени мигачи, иначе заводско са отделно. Не съм търсил такъв специално, просто всичките в алито са такива за моя мотор.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Фев 2024, 20:04

Аз не бих карал без тези 'протектори'. Най-малкото пазят колената от вятъра, ако не друго. Пробвай панталона без тях и ако се 'оправи' положението, търси някакви 'външни' ...

И по-стари БМВ-та имат задна. Май всички ЛТ-та, ако не се лъжа... Другите марки с големи туристи (тип Голдуинг) също имат задна.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Фев 2024, 9:44

Честито на всички, с нови придобивки и подобрения, пожелавам една добра мото година, нека пасивната безопасност, в която инвестираме, си остане такава и през 2024 година.

За коментираните тапи, проверете, дали не ги поставяте прекалено извън канала и второ, червения пин е добре да е центрован, спрямо отвора. Разбира се, внимавайте, да не

са прекалено навътре. Коментирам с уговорката, че ги ползвам за потискане на шума от вятъра, не от гърнето, където вероятно има и вибрация и звука се предава и чрез

костната проводимост.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 07 Фев 2024, 10:56

Аз лично от въпросните тапи за уши съм доволен. Едно, че спират свистенето на вятъра от модуларната ми каска, друго е, че намалят звука от генерацията. Проблемът ми е, че понякога забравям да ги сложа преди да се кача на мотора. Може би при някои хора ушният канал е по-широк и за това го няма очаквания ефект. При мен например никакви слушаки от типа тапи за уши не ми пасват. За по претенциозните има custom molded earplugs, като една от добрите марки е на Decibullz. Заготовката се слага във вряла вода за да омекне и след това се оформя по мидата на ухото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 07 Фев 2024, 13:45

Нормално ли е хорнета ми да държи 72-75 градуса при движение в това време? 18 градуса е навън.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 07 Фев 2024, 13:46

Не

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата