Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Икономическа тема
Газпром 'освободиха' няколко бензиностанции в Пловдив. Някои от тях ги взеха ШЕЛ (обектите/бензиностанции имам предвид)... ЕКО имат доста бензиностанци в страната. Едва ли са едно-цифрен процент участие на пазара. Лукойл нали изнасял горива, т.е. не е само вътрешното потребление.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
немо написа:Ромпетрол може би отиват към закриване ...Айде някои неща да ги знам не от нета![]()
Като знаеш толкова много неща извън нета, я кажи поне някаква дата? Кога ще закриват МОЖЕ БИ? След една, след десет, двадесет години?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
немо написа: Газпром накупиха разни невървежни бензиностанции..
Направо лидер на пазара стават. https://www.capital.bg/biznes/kompanii/ ... stancii_v/
"Газпром" търси купувач на веригата си бензиностанции в България
Руският гигант дойде преди 11 години, сега продава 23 обекта, 12 терена и склад за около 60-80 млн. евро

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Така. Уж положението било зле
Тази вечер отиваме пеша до Фармхопинг за месо и се разхождаме от НДК до Южния.
По пътя, който е малко над километър все едно бяхме автоизложението във Фракфурт
Видяхме 4 броя BMW XM чисто новички. В същото време днес чета, че Х7 било най-купуваното ново БМВ в България
АМГ-тата и РС-ките дори не ги отразявах. Отделно две сувчета Бентли и Ламбо
И какво ли още не, дори един Макларън за цвят.
След това пускам новините и слушам това:
След това влизам във форума и чета за рекордни продажби на БМВ. Оказва се, че в и България са рекордни
Та каква криза се очаква?
Ако вземат и тия 5,7 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ)
си представям какво харчене ще падне!!!!
Тогава вероятно ще застроят и изкупят на зелено
примерно всичко между Младост и Горубляне и там къде е тоя Експериментален квартал,
а малкото живущи ще ходят до жилищата си по калните пътища в нивите с бентлита

Тази вечер отиваме пеша до Фармхопинг за месо и се разхождаме от НДК до Южния.
По пътя, който е малко над километър все едно бяхме автоизложението във Фракфурт

Видяхме 4 броя BMW XM чисто новички. В същото време днес чета, че Х7 било най-купуваното ново БМВ в България

АМГ-тата и РС-ките дори не ги отразявах. Отделно две сувчета Бентли и Ламбо

И какво ли още не, дори един Макларън за цвят.
След това пускам новините и слушам това:
Нараства оптимизмът и доверието на потребителите у нас. Очакванията им за следващите 12 месеца са за по-слаб ръст на инфлацията.
Има и по-ясно изразени намерения за покупки на къщи и коли. Това сочат данни на НСИ за потребителските нагласи през януари.
След това влизам във форума и чета за рекордни продажби на БМВ. Оказва се, че в и България са рекордни

Та каква криза се очаква?

си представям какво харчене ще падне!!!!

примерно всичко между Младост и Горубляне и там къде е тоя Експериментален квартал,
а малкото живущи ще ходят до жилищата си по калните пътища в нивите с бентлита

BMW Group България отчита рекордни продажби на българския пазар през 2023 г. Броят на предадените през 2023 г. към крайни клиенти автомобили е 1456, което представлява +35% в сравнение с предходната година. При MINI продажбите нарастват с 24% до 102 доставки. За поредна година BMW Motorrad постига рекордно представяне и с ръст от 39% общите продажби възлизат на общо 258 скутери и мотоциклети.
В другия край на моделната палитра с 390 продадени Performance и High-Performance автомобила BMW M постига нов рекорд в представянето си на българския пазар. Това отговаря на ръст от съответно +40% и 117% за high performance и performance моделите на М GmbH, спрямо предходната година. С изключително успешен старт BMW ХМ застава начело на класацията на високопроизводителните автомобили с 47 доставки.
Моделите от Х семейството продължават да бъдат сред най-популярните на българския пазар с 65% от продажбите, като най-продаван модел е BMW X7 с 238 доставки.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
zAcK написа:Та каква криза се очаква?![]()
По време на криза богатите стават още по-богати, а бедните - още по-бедни.

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
20 коли в центъра на столицата, които си видял и 200, които не си видял щяха да са показателни, че всичко е цветя и рози при население 200к(примерно)... ама на 6 милиона е малко тъжно.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
In_Memoriam написа:20 коли в центъра на столицата, които си видял и 200, които не си видял щяха да са показателни, че всичко е цветя и рози при население 200к(примерно)... ама на 6 милиона е малко тъжно.

Нараства оптимизмът и доверието на потребителите у нас. Очакванията им за следващите 12 месеца са за по-слаб ръст на инфлацията.
Има и по-ясно изразени намерения за покупки на къщи и коли. Това сочат данни на НСИ за потребителските нагласи през януари.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Просто избирателна стъкмистика пусната от вождовете по медиите, за да вкара доза свеж(и изкуствен) позитивизъм сред овцете. Нищо ново.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
In_Memoriam написа:Просто избирателна стъкмистика пусната от вождовете по медиите, за да вкара доза свеж(и изкуствен) позитивизъм сред овцете. Нищо ново.
В моя сектор имам друго наблюдение, ще има доста работа за хората поне в следващите 1-2г.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- TNT
- младши ентусиаст
-
На мен започват да ми идват в повече поредните протести на земеделците
Само реване "дайте ни пари". Аз лично не познавам земеделец, който да е достатъчно голям, че да има трактор... и да не е фрашкан с пари. Някви във фейсбука познати реват за субсидии, иначе Бенца от магазина пред къщата
На предния протест като снимаха с един дрон и гледах Х7, до него GLS, до него 2 Г класи
Ебати закъсалите. И всеки от семейството е с подобна кола, 6+1. Заредени със субсидирано гориво. Същите протести с въглищата, с фирмите за пътно строителство... А бе в моя сектор що няма 2 милиарда субсидии
Да не говорим какви заплати, данъци и т.н. плащат. Животни се местят, за да се вземат няколко пъти субсидии и кви ли не схеми. Олиото забравиха кога го направиха по 7-8лв. В страна топ производител на световно ниво. Забранете вноса на това, забранете вноса на онова, за да може хляба да е 4лв и олиото по 10
Единственото хубаво е, че този път като гледам не съм единствения, на който му е писнало от това реване за субсидии. С впечатление съм, че никой не ги подкрепя нашите земеделци вече. Изнагляват вече.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Предвид, че из цяла Европа стачкуват фермерите е нормално и нашите да се вдигнат
Сега им е паднало да се вдига шум за тях на европейско ниво, не само на местна почва и няма как да пропуснат
Донякъде ги разбирам...имаш ли си работа с държавата страдаш защото те ограничава супер много ама те наистина през няколко месеца реват за още и още

Сега им е паднало да се вдига шум за тях на европейско ниво, не само на местна почва и няма как да пропуснат
Донякъде ги разбирам...имаш ли си работа с държавата страдаш защото те ограничава супер много ама те наистина през няколко месеца реват за още и още
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Мда. Тука набликираха няколко кръстовища, накрая карам един дядо, който едвам върви до село Ясеново, но греда те блокирали пътя Шейново - Ясеново. Нямало да го блокират и него, но в последния момент решили ей така да не е "само" подбалканския. И дядото вика сина си да обикаля през на майна си Райна по едни пътчета. Хайде кажете ми някой депутат дали е чувал за село Ясеново, че да му дреме затворен ли е пътя до друго близко село?
Освен може би някой бивш министър с който Тончо Токмакчиев(онзи от бившото Ку-ку и Каналето)беше направил тука безкрайни декари рози за субсидийки.
Хората не им се радват тоя път, всички викат да вървят пред парламента като толкова искат, какво ми затварят пътя за дома.
Обаче май няма да им стиска този път да хукнат към жълтите павета, Денков вярно ги нарече терористи. Изнагляват доста от тях, а помежду им дори изникнаха разправии. Ето днес пак е блокирано, някакви тирове пак си минават, ама през селцата тука да размазват пътя.

Обаче май няма да им стиска този път да хукнат към жълтите павета, Денков вярно ги нарече терористи. Изнагляват доста от тях, а помежду им дори изникнаха разправии. Ето днес пак е блокирано, някакви тирове пак си минават, ама през селцата тука да размазват пътя.

- TNT
- младши ентусиаст
-
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... na-1996472
Глей тоя ква бицара направил от копане

Само на гладен земеделец прилича.
Аз мисля, че е на Бойко работа, за да клати сглобката и да вземе повече министри. Това с протестите в Европа само съвпада.
Глей тоя ква бицара направил от копане

Само на гладен земеделец прилича.
Аз мисля, че е на Бойко работа, за да клати сглобката и да вземе повече министри. Това с протестите в Европа само съвпада.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тоя кара много стара Г класа и оттам е направил тия ръки
Аз искрено се забавлявам гледайки каква гавра си прави Бойко с ПП...на следващите избори май няма и да влязат в парламента

Аз искрено се забавлявам гледайки каква гавра си прави Бойко с ПП...на следващите избори май няма и да влязат в парламента

- TNT
- младши ентусиаст
-
На мен не ми е смешно, щото ще станем 5 милиона предсрочно, както вървят нещата.