Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Формула 1 - обща тема
Именно, амбицията му ще е над всичко и веднага Шарл може да се каже, че е зачеркнат и развитието му като пилот може да бъде спряно защото усилията на всички ще бъдат насочени към 8-мата титла на Хамилтън, която...няма да дойде на 99%-та. Не казвам 100 само защото никога не казвам 100 като има теоретичен шанс.
Да се мъчи да става шампион на 40+ догодина...това не е снукър и той не е чак такъв феномен в спорта какъвто е Рони 'О Съливан в неговия. Като дон Кихот ще е работата с вятърните мелници ако изобщо се стигне до борба.
Да се мъчи да става шампион на 40+ догодина...това не е снукър и той не е чак такъв феномен в спорта какъвто е Рони 'О Съливан в неговия. Като дон Кихот ще е работата с вятърните мелници ако изобщо се стигне до борба.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- mr_petroff
- младши ентусиаст

-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Л. Х. е добър пилот, но не е изключителен. Защо е лансиран? Криворазбрана расова толерантност
Шест/повтарям-ШЕСТ, не седем/ титли, спечелени с най добрата кола и екип работещ само за него. Черните значат нещо 
Изключителните пилоти са други, но това вече е отделна тема...
Шест/повтарям-ШЕСТ, не седем/ титли, спечелени с най добрата кола и екип работещ само за него. Черните значат нещо Изключителните пилоти са други, но това вече е отделна тема...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Веднага тръгнаха слухове за Алонсо в Мерцедес.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това вече е феноменален пилот макар да не съм му фен. Ама във Ф1 отдавна няма значение кой какъв е, той май в почти всеки спорт стана така. Някъде първата титла на Шумахер през 94-тя беше последната с далеч по-слаба кола от конкуренцията. После не помня в кой сезон пилот е печелил титла с по-слаба кола.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
mr_petroff написа:Л. Х. е добър пилот, но не е изключителен. Защо е лансиран? Криворазбрана расова толерантност
Шест/повтарям-ШЕСТ, не седем/ титли, спечелени с най добрата кола и екип работещ само за него. Черните значат нещо
Изключителните пилоти са други, но това вече е отделна тема...
Хамилтън е изключителен пилот, не просто добър. Всеки пилот с много титли е печелил с най-добрата кола и отбор...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Top Gun Maverick написа:Това вече е феноменален пилот макар да не съм му фен. Ама във Ф1 отдавна няма значение кой какъв е, той май в почти всеки спорт стана така. Някъде първата титла на Шумахер през 94-тя беше последната с далеч по-слаба кола от конкуренцията. После не помня в кой сезон пилот е печелил титла с по-слаба кола.
94та по-слаба кола от конкуренцията? Бенетонът, който, ако не се лъжа беше мамил като вкарваше повече гориво, за да върви повече? Бенетонът, с който Шумахер печели, макар и да е дисквалифициран от 4 състезания?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, 94-та беше с по-слабата кола с двигател Форд. Уилямсите даваха далеч по-силни времена, но дойдеше ли време за състезание нещата се изравняваха, а Хил като си видеше нещо различно от празно пространство в огледалата и почваше да прави грешки. Отделно завалеше ли дъжд нещата откъм пилотски умения лъсваха още повече.
После вече 95-та с двигател като този на Хил колите им бяха да кажем равни, макар Уилямса да беше с по-доброто шаси, но Шумахер винаги е работел много добре с екипите си и по настройките, плюс това бяха вкарали оная система за стартиране...
После Хил стана шампион когато Шумахер отиде във Ферари и отпадаше много заради техниката първата половина на сезона, после Вилньов беше и добър пилот на всичко отгоре през следващия сезон, а Уилямс все така най-добрата кола докато не дойдоха двете години на Макларън с Хакинен, който от турист цяла кариера го вкараха в кола 5 класи над другите и стана едвам, едвам шампион две години. После вече Ферари имаше най-добрата кола и нямаше как друг да печели. Докато не се появи Алонсо, голям карач наистина.
После вече 95-та с двигател като този на Хил колите им бяха да кажем равни, макар Уилямса да беше с по-доброто шаси, но Шумахер винаги е работел много добре с екипите си и по настройките, плюс това бяха вкарали оная система за стартиране...
После Хил стана шампион когато Шумахер отиде във Ферари и отпадаше много заради техниката първата половина на сезона, после Вилньов беше и добър пилот на всичко отгоре през следващия сезон, а Уилямс все така най-добрата кола докато не дойдоха двете години на Макларън с Хакинен, който от турист цяла кариера го вкараха в кола 5 класи над другите и стана едвам, едвам шампион две години. После вече Ферари имаше най-добрата кола и нямаше как друг да печели. Докато не се появи Алонсо, голям карач наистина.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Да се мъчи да става шампион на 40+ догодина...това не е снукър.
Що? На Сайнц старши какво му е? Или на Фанджо или Брабъм или Греъм Хил? В НАСКАР също доста дъртаци са печелили.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Нещата със Санйц или Наскар са несравними, а за дъртите години на Ф1...нещата са били много различни. Тогава не е имало млади и надъхани пилоти, които са хванати да стават такива още от бебешката кошара и една камара спонсори да са стояли зад тях. Ако е с кола две класи над Верстапен и другите ще успее(и ако кажат на младия в отбора да си трае като втора цигулка, което вероятно ще стане)но съдейки по тактиците във Ферари от миналите два сезона... 

- HITMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8TQ, C3204M, mk7.5 4M
Top Gun Maverick написа:После Хил стана шампион когато Шумахер отиде във Ферари и отпадаше много заради техниката първата половина на сезона, после Вилньов беше и добър пилот на всичко отгоре през следващия сезон, а Уилямс все така най-добрата кола докато не дойдоха двете години на Макларън с Хакинен, който от турист цяла кариера го вкараха в кола 5 класи над другите и стана едвам, едвам шампион две години. После вече Ферари имаше най-добрата кола и нямаше как друг да печели. Докато не се появи Алонсо, голям карач наистина.
Мика Хакинен и турист
“Mika Häkkinen was the best opponent in terms of his quality, but the biggest admiration I had for him was we had 100% fight on track but a totally disciplined life off track. We respected each other highly.”
So said the seven-time world champion Michael Schumacher, one of the all time greats who saw a calm, collected Finn as his most formidable on-track adversary.
По темата Сайнц ще отиде в Ауди, 99%. Просто няма къде другаде, евентуално Мерц или Астън, но това много трудно.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Много хубаво, ама ако не си гледал формулата преди дете титли на Хакинен с кола, която меко казано нямаше конкуренция като слагаше по две секунди на обиколка първите стартове, само като се сетя как застигнах всички с обиколка Маклартните...
Преди да ти е толкова чудно, че беше турист преди три сезона, виж му годините преди това колко подиума имаше.
Иначе с топ колата, а Шумахер с трактора тогава, който все имаше проблеми ако не изоставаше с много, все пак наистина станаха епични състезания. Втората титла на Хакинен му я подари Култард като удари в дъжда на Спа изпреварващия го с обиколка Шумахер.
Нещо, което ПРИЗНА години след това.
Преди да ти е толкова чудно, че беше турист преди три сезона, виж му годините преди това колко подиума имаше.
Иначе с топ колата, а Шумахер с трактора тогава, който все имаше проблеми ако не изоставаше с много, все пак наистина станаха епични състезания. Втората титла на Хакинен му я подари Култард като удари в дъжда на Спа изпреварващия го с обиколка Шумахер.
Нещо, което ПРИЗНА години след това.In God we trust, all others we track.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Чакай сега, той ще бъде на 40, не на 400.
Мъжът на 40 е в златните години на живота- уменията, силата, опита, психиката и т.н..
На тия години няма нито едно нещо, което някой друг от състезателите да може да го направи по-добре от него, освен ако не говорим за талант, а той и това има в достатъчно количество.
Не сравнявай с други спортове, където травмите ги вадят от спорта на тази възраст.
Ако не вземе осма титла с Ферари проблема ще е единствено и само в колата и екипа, но не и в него, ако не му счупят психиката, както става с почти всички пилоти в тоя отбор по някое време.
Мъжът на 40 е в златните години на живота- уменията, силата, опита, психиката и т.н..
На тия години няма нито едно нещо, което някой друг от състезателите да може да го направи по-добре от него, освен ако не говорим за талант, а той и това има в достатъчно количество.
Не сравнявай с други спортове, където травмите ги вадят от спорта на тази възраст.
Ако не вземе осма титла с Ферари проблема ще е единствено и само в колата и екипа, но не и в него, ако не му счупят психиката, както става с почти всички пилоти в тоя отбор по някое време.
- HITMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8TQ, C3204M, mk7.5 4M
Top Gun Maverick написа:Много хубаво, ама ако не си гледал формулата преди дете титли на Хакинен с кола, която меко казано нямаше конкуренция като слагаше по две секунди на обиколка първите стартове, само като се сетя как застигнах всички с обиколка Маклартните....
Гледах я, ето статистика, но нека не обръщаме темата на Мкл. vs. Ферари. Годините, които стана шампион Мкл. просто не се чупеше толкова погледни DNF-те. Иначе си прав, че Мкл. напипаха нещо по колата тези години, но и Фер. не бяха бавни.
https://www.formula1.com/en/results.htm ... -laps.html
https://gpracingstats.com/drivers/mika-hakkinen/
За мен цялата ситуация е леко комична.
Първата ми реакция беше - "Ферари- отборът в който всеки многократен шампион отива, за да му приключат кариерата"
Може пък Хамилтън да ме опровергае, но мисля, че ще последва съдбата на Прост, Шумахер и Фетел.
Първата ми реакция беше - "Ферари- отборът в който всеки многократен шампион отива, за да му приключат кариерата"
Може пък Хамилтън да ме опровергае, но мисля, че ще последва съдбата на Прост, Шумахер и Фетел.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Дори да не вземе титла, ситуацията е win-win страните: най-големият пилот е бил в най-големият отбор, който е кеширал доволно от ситуацията (+12.7% за последните 5 дни към 14:40 днес)
Аз лично съм оптимист за бъдещето на Ферари, вижда се промяна в начина на ръководене на отбора, което е добър знак. Ще имат извънземна двойка пилоти от 2025 натам, дано и колата им отговаря на амбициите
Интересно дали Пийт Бонингтън ще го последва
Аз лично съм оптимист за бъдещето на Ферари, вижда се промяна в начина на ръководене на отбора, което е добър знак. Ще имат извънземна двойка пилоти от 2025 натам, дано и колата им отговаря на амбициите

Интересно дали Пийт Бонингтън ще го последва