Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
Потребител
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от vvasilev101 » 19 Яну 2024, 7:45

Някой да има допир и впечатления от Duke 790?

Изпратено от моят SM-A536B с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Яну 2024, 12:18

Вчера си поръчах ново яке по индивидуална поръчка при нашите, български, производители - "КОРОНА МОТО". Ще бъде при мен до 10-ина дена... Супер отзивчиви и разбрани, както винаги до сега! Препоръчвам ги на всеки :yes: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 19 Яну 2024, 12:33

Как работи това? Съществуващ модел се прави по взети мерки или изцяло всичко е поръчково? Как стои въпроса със сертификации и тестване? Какви ципове и протектори използват?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Яну 2024, 14:47

На сайта им е описано всичко... Работят по всички описани от теб варианти - можеш да поръчаш стандартен модел от каталога им, можеш да поръчаш модел от каталога, като му смениш цветовете, които са използвани, можеш да им изпратиш и снимки на нещо, което харесваш, и те ще го произведат с точност 90% по техните думи... Аз се спрях на вариант - техен модел със смяна на един от цветовете, премахване на някои детайли и добавяне на други (исках два вътрешни джоба, примерно). Бродерии по желание на клиента и т.н. Размери - имат таблица със стандартни размери, както и обмерен лист, който попълваш с твоите размери и работят по тях (аз им изпратих моите размери). Взимат поръчки и при тях, на място... Използват ципове YKK и италиански евро-сертифицирани протектори. Плата е същия, като този по мото-дрехите от целия свят (кордура 600Д), шева е по стандарта на някакво ИСО за такива дрехи.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 19 Яну 2024, 14:51

Супер, благодаря за информацията :yes: Звучи като готина услуга, радвам се че се предлагат такива неща от родни производители.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 19 Яну 2024, 16:06

Вече в тон.

За сметка на новата каска, акумулатора ми май е хванал гората и е умрял.

Паля с бутане (щото няма ток), зарежда на 14.6-7 волта. Гася, показва 12.7, като пусне помпата пада на 11 и после се връща на 12 а при стартер пада до 5-6 волта. И съответно не пали, само релето под седалката трака като шмайзер.

Да заръчвам друг май, а?ИзображениеИзображение

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 19 Яну 2024, 18:03

Най-накрая пристигна еърбега и новият Tech-Air Ready костюм. Наложи се един размер нагоре заради еърбега.
До сега почти всичко освен пистовите ръкавици и ботуши ми беше на Dainese и това ми е първия костюм и изобщо дреха на Alpinestars. Първото ми впечатление е че като материали не отстъпва. Но дребните детайли правят Dainese-то по-изпипания костюм. Отделно Dainese явно повече подхожда на моето тяло, защото ми беше еднакво навсякъде. Alpinestars размерът ми се диктува от раменете, но на корема има доста излишен материал. Също и в торса е доста къс. Излязох за едни 20км да усетя как е на мотора и като цяло го усещам като Дайнезето след като се отпусна - още от сега ми е комфортен. Дано не се отпусне твърде много и да стане широк. Но долния размер никакъв шанс да вляза в него.
Еърбега изглежда добре направен, слага се много лесно и пасва много добре. Лятото на Серес обаче ще е предизвикателство…
IMG_7771.jpeg

IMG_7770.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Яну 2024, 18:31

Много е як! Дано никога не го ползваш съвсем по предназначение.

Перфорираната кожа ми е един от най-големите фетиши в живота :mhihi:

vvasilev101 написа:Някой да има допир и впечатления от Duke 790?

Имам 890R, 790 не съм карал, но знам криво-ляво разни неща за него от форумите като съм се интересувал за моя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Яну 2024, 19:04

Преди няколко дни бяхме на зеведение и съвсем случайно срещнах един мнооооого близък човек, с който не се бяхме виждали много години.

С брат му са от малки страшни моторджии, имат .........
Разговорихме се приятелската и му викам, ти ся пак ми запали искрата, майка му дейва :evil:

Искам S 1000 RR. Ама грам не мога да карам мотор. И със скутерче ш'се пречукам сигурно :lol:

Той се хили и вика, забравил си кво сме ти казвали с брат ми, че и с балканче може да се пребиеш като куче :mhihi:

И вика, никога не си достатъчно дърт за мотор. И никога няма пръв мотор, нито последен. Почваш с квот те кефи. Няма малък, няма голям.

Ама първо идваш при нас, ще те учим, ще ти дадем каквито искаш мотори да караш и след това ще си избереш, кое е за теб.
Ще те возим на състезателен, ще караш сам между нас на пистата, ще те учим, докато се научиш на поне елементарните неща. И няма да те пуснем, докато не изкараш една хубава тренировъчна сесия с пистак на пистата. Каски, екипи всичко имаме, щи ти намерим подходящи. Щот кЪт те знам от едно време, пистак искаш :twisted:

И после се хили и вика, като задобрееш, само гумите ще си платиш, към 900лв за една тренировъчна сесия от обиколки :shock: Бахти гумите, сигурно нещо ме плъзна :lol:

Пиша го, за да ме разубедите, че пак простотии в главата ми :twisted: И ще чакам да ми мине, евентуално :evil:
Ама пусто, много красиви тия мотори :twisted:

S 1000 RR за пръв мотор :mrgreen: Дано да ми мине тая идиотия, ама пусти мерак :mrgreen:

ПП. Викам му, ама ще ме научите ли да карам на задна гума :mrgreen: той се хили и вика ти сам 'шсе научиш като излизаш от завоите, ама с теб май наистина ще трябва да почнем с балканче :mhihi:
Последна промяна carmanf1 на 22 Яну 2024, 20:05, променена общо 1 път

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 22 Яну 2024, 19:23

Аз S1000 и за 4ти мотор не си представям, камоли за първи. Той моя 75 коньов слабак ме е изненадвал с power wheelie на 2 и 3-та, представям си 200 коня, макар и с всичките му системи.

Между другото продавам ей това яке, ако някой се интересува:ИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 22 Яну 2024, 21:05

carmanf1 написа:И вика, никога не си достатъчно дърт за мотор. И никога няма пръв мотор, нито последен. Почваш с квот те кефи. Няма малък, няма голям.

Аз първия мотор си го купих на 42 години, като преди това все бях вземал да покарам от приятели. Прави са, че човек никога не е дърт за мотор. А аз избора ти - покарай различни мотори и виж какво ще ти пасне. Не бързай. И мен мен ме кефят 1200 GS на БМВ ама съм си късокрак и дори с най-ниското окачване и най-ниската седалка пак не се чувствам уверен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 22 Яну 2024, 21:32

А пробвай някое тенере 700 или Супер Адвенчър Р да видиш къФ цирк ще е! :ok: :mhihi:
Майтапа на страна ама нещата са око да види гъз да пипне.
Аз тая мъка с пистарките не бих си я причинил вече,но си е до човек.
Моят личен съвет е ако имаш време и пари да си купиш пистов мотор за писта,ако ти се кара на писта.
За пътя си избери друго.
Каквото ти е на сърце,джоб и гъз.
Но имаш деца за гледане...а и нямаме пътища много за пистови мотори...да не кажа,че хич нямаме ама айде...че ще наскачат карачите сега и ще се чудя къде да бягам с бръснарският стол... :ok:
И на мойта нива ВМАКС ще огрее...някога.. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2024, 0:36

моя първи мотор беше зх11д... през 93та година мисля... така че... до колкото не е някакъв супер тежък крузер че да го изпуснеш от новобранство така на място както си седи или като маневрираш на паркинга- грешен мотор няма.

единствения проблем е, че ако искаш да се учиш да караш на задна гума и да занасяш когато искаш в завойте, дрифт това онова хубаво е да почнеш с по-евтин и по- лек и по- маломощен мотор едно щото по-лесно се контролира, две че като го изпуснеш е по- евтин за правене
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 23 Яну 2024, 4:04

alx написа:моя първи мотор беше зх11д... през 93та година мисля...

Върни се малко по-назад де, не може да не си търкалял някоя Планета 3 като младеж на село. :D

По въпроса на колегата, дали може на 40 години от седалката на колата да седне директно на нещо с 1000 и R в името без да има друг опит с мотори... ми не може. :lol:

За да станеш моторист трябват много часове, много километри и да се сменят няколко мотора от по-малък към по-як...
Аз съм почнал от балкан 50 на 12-13 години. После минск, ижета, мз-та...
Няколко години почивка, че първо нямах 24г. , после интереса и парите ми бяха насочени към коли и миналата година вече изкарах категорията и взех ГС-а за пръв "западен" мотор. 50 коня, нищо страшно, не можа да ме уплаши по никакъв начин, не е много по-мощен от соц антиките, които съм карал в миналото. Затова го взех, защото хем е безопасен избор, хем става за разнообразни терени и ми даде шанс да си преценя дали ми се кара повече по асфалт или повече офроуд.
Е, установих че ми се кара и двата стила, затова си взех хорнета за асфалта (103 коня), а за офроуд ще взема нещо по-лекичко. Хорнета е леко плашещ при първите няколко изцеждания на 2-3-4-та до 13000 оборота, без да се усетиш е подминал 200км/ч , усеща се голяма разлика като скочиш от 50 на 100 коня, но вярвам, че идния сезон ще му свикна и за 2025 вече ще почна да гледам нещо към 1000-та кубика и многото коне и пак смятам че леко избързвам може би...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 23 Яну 2024, 7:17

Пак зависи и къде се кара. Аз си търся винаги завоите и съм на мнение че и 50 коня по Шипка са достатъчни да се накефиш максимално и скороста ти няма да се различава много от тази ако си с 1000цц.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата