Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Top Gun Maverick написа:............... Аз се чудя дали да не прелея малко, скука ми е.
Добре де, ти хем говориш за "hold" хем постоянно преливаш от едно в друго продаваш/купуваш.

Аз нямам свободни средства за такива упражнения, но дори да имах и при наличие на скок от ~20к до ~40к пак 'таксите' биха ме спрели.

Малко странен въпрос, но каква валута/актив е за теб затворена позиция? USDT, BTC, USD, Лев, EUR?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Маверик, ако ти с скучно, сложи нещо допълнително в Байнанс примерно и си разцъквай
Може да пробваш да хващаш разни движения. Ако не си алчен и имаш много добри правила се правят къси кинти и е забавно.
Ама почнеш ли да се надъхваш шансът да изядеш дървото е 99%

Може да пробваш да хващаш разни движения. Ако не си алчен и имаш много добри правила се правят къси кинти и е забавно.
Ама почнеш ли да се надъхваш шансът да изядеш дървото е 99%

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Много дълго ще стане да обяснявам. Естествено, че съм ходъл и толкова. Спекулата е с малко процентченЦе. Това, че се чудя и разсъждавам на глас, гледам настроения съвсем не значи, че купувам и продавам.
Затворена позиция зависи от количеството, едно в БТЦ, друго в Тетер(за да купиш пак)друго в лев(за да не изядеш дървото с Тетер)друго в БМВ-та
като последното е абсолютно примерно. 

Затворена позиция зависи от количеството, едно в БТЦ, друго в Тетер(за да купиш пак)друго в лев(за да не изядеш дървото с Тетер)друго в БМВ-та

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
boris написа:dhtj написа:от 48 на 42... да купуваме ли, идва ли нов връх?dhtj написа:. При следващ спад ще си купя и още.)
Ее щом така съм казал, ще купя значи.

Има ли разлика дали ще ползвам простия интерфейс на мобилното приложение на кракен или ще пусна ордър в кракен про на компа? Дали ще има разлика в цената ми е интересно?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, ама не знам каква е точно разликата в полза на про-то.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Има разлика в такисте - ако ползваш buy now през приложението е по-скъпо. Не е нужно да е през Pro версията, а може да ползваш и Kraken classic дизайна, да отидеш на Trade таба и оттам да създадеш ордъри.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
В Байнанс дали ще е buynow или order ми дава една и съща прогнозна такса? Аз ли нещо не схващам или това не излиза вярно?
Market order vs limit order…
“Buy now” е market order …. От там особено ако купуваш повече може така да те заковат със slippage до максимума които си позволил/ задал….
“Buy now” е market order …. От там особено ако купуваш повече може така да те заковат със slippage до максимума които си позволил/ задал….
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Споделям опита:
Има два апа за андроид - Kraken и Kraken Pro.
В простия кракен ап има само buy now , опция която не ме изкефи, защото искаше да ме ебне с над 5 евро такса, а не съм искал да купувам БТЦ за хиляди евра, сумата беше в стотици, нали казвате да не издаваме точно.
В кракен про апа има таб "трейдинг" и там можеш да си направиш ордър. За същата сума таксата ми беше 51-52 цента. Не помня точните числа след запетайките, но май е точно 10 пъти разликата.
Има два апа за андроид - Kraken и Kraken Pro.
В простия кракен ап има само buy now , опция която не ме изкефи, защото искаше да ме ебне с над 5 евро такса, а не съм искал да купувам БТЦ за хиляди евра, сумата беше в стотици, нали казвате да не издаваме точно.

В кракен про апа има таб "трейдинг" и там можеш да си направиш ордър. За същата сума таксата ми беше 51-52 цента. Не помня точните числа след запетайките, но май е точно 10 пъти разликата.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://cryptodnes.bg/bitcoin-etf-durja ... -miliarda/
Хубаво всички очаквахме някаква корекция, но нещо не разбирам. Уж са купили 600000 Биткойна, а цената падна толкова. Ясно е, че една част са продадени, ама все пак това уж е една малка част. Явно трябва да си направя някакви изводи, че с една част от фолиото трябва да се продава като видиш хубаво зелено и да се купува на хубаво червено. Така във фиат няма как да си назад в булмаркет, а в другия случай рискуваш да останеш свидетел през целия цикъл, който не знаел в крайна сметка докъде ще те доведе. Това 48к го говориха куп хора заради Фибоначито там 0.618 ли беше или нещо такова и уж си виках да продам новината за ИТФ, ама си останах свидетел.
Ще го отчета като грешка и ще видим на следващия голям зелен кендъл или по-точно поредица какво ще стане. Само да видим докъде ще стигне свободното падане от 49.
Хубаво всички очаквахме някаква корекция, но нещо не разбирам. Уж са купили 600000 Биткойна, а цената падна толкова. Ясно е, че една част са продадени, ама все пак това уж е една малка част. Явно трябва да си направя някакви изводи, че с една част от фолиото трябва да се продава като видиш хубаво зелено и да се купува на хубаво червено. Така във фиат няма как да си назад в булмаркет, а в другия случай рискуваш да останеш свидетел през целия цикъл, който не знаел в крайна сметка докъде ще те доведе. Това 48к го говориха куп хора заради Фибоначито там 0.618 ли беше или нещо такова и уж си виках да продам новината за ИТФ, ама си останах свидетел.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Излагаш се с нуубски въпроси
Мислиш, че купуват spot от борсите ли? Ей така се логват и слагат ордъри за някой друг милиард?
Такива покупки се правят OTC или директно от майнъри. По тоя начин цената не мърда в краткосрочен план.

Такива покупки се правят OTC или директно от майнъри. По тоя начин цената не мърда в краткосрочен план.
Последна промяна In_Memoriam на 24 Яну 2024, 14:15, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Със сигурност огромната част я купуват от миньори, особено част от тях реално като притежават част от.компании и все пак не мисля, че трябва да става точно така в точно тези моменти, плюс съм силно изненадан миньорите да имат толкова койни. Нещо ми убягва и искам да разбера какво за да съм по-подготвен занапред. Иначе ми остава само ходъл като извод. 
Ако си прав, то предстои огромно изкачване, но някак ми е трудно да повярвам, че това с ИТФ-те е точно така и съвпада с абсолютно същите движения, абсолютно всеки път както е било преди точно 4 години и преди още точно 4 преди това. За мен явно играта с едно не огромно количеството койни от едни и същи хора оказва съществено влияние всеки път. Лесното обяснение би било няколко кита да са си хванали дирите през годините и да си общуват лесно един с друг по китски
и лесно да манипулират цената.
Което за мен прави абсолютно безполезни графиките за които плаща Пламен в гласноуда, понеже всичко в тях идва малко как да кажа...след дъжд качулка и определено в непълната истина.

Ако си прав, то предстои огромно изкачване, но някак ми е трудно да повярвам, че това с ИТФ-те е точно така и съвпада с абсолютно същите движения, абсолютно всеки път както е било преди точно 4 години и преди още точно 4 преди това. За мен явно играта с едно не огромно количеството койни от едни и същи хора оказва съществено влияние всеки път. Лесното обяснение би било няколко кита да са си хванали дирите през годините и да си общуват лесно един с друг по китски

Което за мен прави абсолютно безполезни графиките за които плаща Пламен в гласноуда, понеже всичко в тях идва малко как да кажа...след дъжд качулка и определено в непълната истина.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ако нямат ги чакат да изкопаят
Ето инфо и за OTC:
https://www.coinsmart.com/blog/what-doe ... ocurrency/

https://www.coinsmart.com/blog/what-doe ... ocurrency/

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Иначе ми остава само ходъл като извод.
Чудно ми е как за толкова време не разбра, че това е единствения извод.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Терзанията на един новобранец.
Ами имайки предвид, че само държа явно съм стигнал до извода.
Но пък няма как да не ме е яд сега че толкова време си виках с част да продам новината и после пак да взема, особено на 48 когато усетих някакви ясни сигнали. Проблемът беше, че ок ще хвана това движение евентуално, но дългосрочно дали няма да тръгне да се мъча да хващам все повече движения, а това знаем докъде води.
Иначе за китовете не знам как сами вадите изводи, че само губят койните си. На някой кит какво му пречи да продава горе и да купува по пътя като знае горе-долу докъде ще добута цената? Вие изхождате и от това, че се виждат адреси, които преди са били с много койни, а сега не, но реално колко адреса може да има един кит, едва ли някой може да знае.
Според мен ако нямаше китове, то циклите щяха да се счупят. А то пак ще има. Догодина мантрата според мен ще бъде, че заради ИТФ вероятно няма да видим вече цикли и отиваме почти само нагоре.
Следващата корекция я чакам когато ФЕД каже, че почва да сваля лихвите.Но не знам къде ще е цената тогава, нито сега докъде ще слезе.

Ами имайки предвид, че само държа явно съм стигнал до извода.

Иначе за китовете не знам как сами вадите изводи, че само губят койните си. На някой кит какво му пречи да продава горе и да купува по пътя като знае горе-долу докъде ще добута цената? Вие изхождате и от това, че се виждат адреси, които преди са били с много койни, а сега не, но реално колко адреса може да има един кит, едва ли някой може да знае.
Според мен ако нямаше китове, то циклите щяха да се счупят. А то пак ще има. Догодина мантрата според мен ще бъде, че заради ИТФ вероятно няма да видим вече цикли и отиваме почти само нагоре.
Следващата корекция я чакам когато ФЕД каже, че почва да сваля лихвите.Но не знам къде ще е цената тогава, нито сега докъде ще слезе.