Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Имотният пазар

Мнение от zAcK » 14 Яну 2024, 23:38

Exclusive89 написа:Предпочитам ето тук https://streamable.com/u5zgbx да си пия кафенцето или вискито, а Вие си сипете биричка в ултра модерния апартамент :)
Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята.. :dunno:
Винаги бих избрал къща. Разбира се, това е малко през моята камбанария. :)
П.п и една къща след като е завършена напълно, не иска чак тоооолкова много поддръжка.. ставало се роб на къщата, ама друг път.

Видях на един познат къщата на съседния баир :ok:

За краденето около Пловдив, като ходихме да търсим къща в селата, няколко бяха с оставени на вратата ключове :shock: Буквално от външната страна!
Вътре инструменти и т.н., ключовете уикенда на вратата, да не се изгубят :mhihi: Не се бъзикам.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Яну 2024, 8:43

dhtj написа:Къща на село имам... Три омразни момента имам свързани с нея:
1. "На село на чист въздух" да бе да. Айде зимата няма да я броим, ясно е че на село всички се топлят на дърва и смърди, но най мразя пролет и есен тъпите селяни като почнат да си горят листа, треви, всякакви боклуци на двора, за да не се налага да ги возят до сметището. Трупат ги на купчини и ги палят, горят и смърдят по цял ден. Много смърди и няма спасение щом духа в "твоята" посока.
2. На никого не му пожелавам цигани да си купят къщата в съседния двор. И да си купят яки тонколони после. Отново няма спасение. Полиция, актове, глоби, нема промяна братче, продължават с кючеците по цял ден.
3. Два пъти ми е кеф да кося тревата на година. После ми омръзва. :lol:
4. По-трудно е за опазване от кражби също. Тровят ти кучетата, разбиват ти гаража, събират ти някой инструмент ако си забравил по двора. Тва беше преди години. Сега с камерите уж се е успокоило положението, ама да не дърпам дявола за опашката.

За три от тия 4 точки имам чувството че причината е че до вас живеят цигани :mhihi: . При нас сме само бели хора, въздуха си е чист и проблеми няма. Тва с тревата е досадно, да, ама я косиш само лятото, плюс тва вече има косачки роботи които не работят никак зле. Иначе къща във града си е супер, ама обикновено са 7-цифрени суми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Яну 2024, 10:05

Да си вземеш къща е добре, когато станеш на над някакви години, където децата ти идват само на гости.
Иначе ако къщата е малко по-встрани се превръщах в личен шофьор.
От друга страна, аз си взех къща и не ми се връща повече у градО :mhihi:
Може да се развият всякакви хоби та, приятно е по всяко време да излезеш на двора.
Определено е по-скъпо за отопление, аз се отоплявам на пелети и климатици и тока ми, не само от климатици, но имам и други потребления а и жената с старае пералнята никога да не спира, все едно е подписала някакъв договор с производителя, и други консуматори и този месец (декември) платихме по-голяма сметка, около 150 лева. Миналият (ноември) платих 100 лева. Но климатика на долният етаж не спира по цяла нощ...че там живее добитъка (куче) и го гледам като малко дете.
За пелетите харча по около 300-500 килограма на месец, ама това е защото пускам парното сутрин за 2-3 часа и вечер пак за толкова , като това загрява и бойлера (150 литра).
В началото, като нямах идея как се прави, когато си на котел с пелети опуках за един сезон 6-7 тона пелети. Пусках парното като климатик, като ми захладнее-пускам :mhihi:
Сега климатиците поддържат топлината, къщата е с изолация.
Тревата ;ятото я кося всяка седмица, двора за косене е около 300м2, поливането е автоматично. Самото косене отнема около 40 минути , като тревата я давам на комшии, че гледат кокошки, те пък дават яйца (от кокошките де) :mhihi:
Мислех басейн да си копая, но реших по друг начин това с басейна :mhihi:
Абе кефа си е голям, стига разбира се , да няма някоя от горните изброени точки на колегите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 15 Яну 2024, 10:43

zAcK написа:

Доста къщи построили там, преди десетина години имаше само малки къщички/вилички. Много приятно местенце :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Яну 2024, 10:46

Exclusive89 написа:Предпочитам ето тук https://streamable.com/u5zgbx да си пия кафенцето или вискито, а Вие си сипете биричка в ултра модерния апартамент :)
Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята.. :dunno:
Винаги бих избрал къща. Разбира се, това е малко през моята камбанария. :)
П.п и една къща след като е завършена напълно, не иска чак тоооолкова много поддръжка.. ставало се роб на къщата, ама друг път.

Недей така,че ние преди да сложим СОТ и камери къщата я обираха 2 пъти, а в нея няма нищо. Ама след като са минали вътре е погром, на никои не го пожелавам, факт е че беше преди години, но
и в момента от време на време ги виждам мангалите как минават и оглеждат кои къщи светят и кои не, няколко вечери подред, но другият факт е,че вече не познавам съсед които да няма СОТ.
И това в малък квартал с къщи преди околовръстното на София.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Яну 2024, 10:58

Много зависи от мястото. Ние имаме къща в малко градче до Търново. Помня един случай само бяха обрали един съсед, но явно бяха разбрали, че има злата и пари скатани. Но беше преди доста години. На мен колата ми стои отключена редовно през деня, а като е 30 градуса е даже със смъкнати стъкла цял ден и не я мисля. Съседи съм виждал да им трябва нещо, палят колата и заминават за 30 минути и си оставят гаражите отворени.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Яну 2024, 12:14

Exclusive89 написа:Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята.. :dunno:

Е да не ти се налага да разбираш. По принцип търсят пари, но като няма пари взимат телевизора и всичко по-лъскаво, което може да се продаде на пазара. А, и винаги взимат брадвата, ебаси циганите, сигурно 5 брадви са ми взели. :lol:
По-лошото е не какво взимат, а факта че са влизали и ти разхвърлят всичко.

Jordana написа:Иначе за къща съм на подобно мнение , това си е хемороид до края на дните . Постоянно нещо правиш дооправяш ремонтираш и на всеки 7-8 години си в изходно положение по реда на номерата . Практически правиш нещо по тая къща цял живот.

E тва е пресилено.
Две къщи имаме, едната е строена 40те години, другата 70те.
На тази по старата сме сменяли дограма, слагали сме изолация на стените и един ремонт на покрива. + нова порта на двора сложихме тази година и една яма помня че копахме, когато бях малък.

На по-новата не сме правили нищо буквално освен редовните интериорни освежавания и смяна на някой бойлер от време на време, които се правят и в апартаментите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Яну 2024, 12:16

Exclusive89 написа:
zAcK написа:

Доста къщи построили там, преди десетина години имаше само малки къщички/вилички. Много приятно местенце :yes:

Това вилната зона на Руен ли беше?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2024, 13:21

Не съм живял в къща, но като цяло това мнение с вечните ремонти е все за къщи тип "дядото е почнал да строи къщата, бащата е стигнал до някъде, сина ще довършва и то вече първото пак е за оправяне". Боядисване на хола или протече кранчето на мивката го има и в апартамента. Имам близък поглед над нещо подобно и докато се измаже и изолира къщата, покрива протече (щото е по най-евтиния начин, на двуцифрен брой години в евро :mhihi: ), хладилника и ТВ-то им изтече гаранцията, развалиха се, и се взеха нови вече и т.н. Бойлера и той май. Имам и разни познати, които си взели къща, но 3 години не могат да се нанесат. Щото всъщност не са си взели къща, а строеж :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Яну 2024, 14:38

От цигани значително по-лесно да се предпазиш. Там вършат работа сот, локална аларма с известяване по телефона, камери, ключалки и т.н.

Проблемни са тези, които действат по сигнал или външен вид на къщата и колите. Там е трудно да се опазиш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Яну 2024, 14:49

Мен лично логистиката ме спря за къща. Нови Хан ей го къде е, но като обхванеш какво ще ти е ежедневието и идеализмът увяхва... Изкарах една седмица вкъщи с поредния ковид, та гледах разни видеа и в едното показаха таблица за поскъпването на имотите, България беше на 6-то място в света. Не в Европа. Темата на видеото беше друга, но ще се разровя, че ми стана интересно.

msi200 написа:
vlad0 написа:Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/
Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?

Един мой познат, стар строител, казваше: "Българинът иска да си купи имот на шумно и мръсно". Прав е :)

Дори само денонощния шум е влудяващ. Ходил съм на гости за по няколко часа на големи булеварди и тоя мазохизъм се обяснява само с психически разсторйства... А най-скъпите нови проекти в София в момента всички са на големи булеварди и са около и над 3к евро/кв. И не, супер-дупер 12-камерна дограма не помага.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2024, 14:51

"Повече от 10% няма да паднат" :yes: "Само напред и нагоре" :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Яну 2024, 14:57

И аз вярвам, че няма да паднат повече имотите. Ще паднат, разбира се някои, както през 2009г. В момента искат по 250к евро за тристаен в Овча Купел или 100к за панелна гарсониера в Х.Димитър - това ясно, че няма да го бъде. Но за пазара като цяло срив не мисля, че ще има. Както съм писал многократно - свободните, сивите и корупционните пари са толкова много, че ще държат пазара на имоти с години, ако не стане някакъв друг катализъм. Има сектори, които са 70-80-90% на тъмно, корупцията генерира десетки милиарди годишно, не могат всичко да изхарчат на Малдивите и в Катарино. Имотите винаги ще останат убежище за такива пари - все ми е тая за накякава флуктуация на пазара като на мен не ми е струвал нищо на практика...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Яну 2024, 16:09

За да държиш високи цени на пазара в цялата страна по моему трябва да си основния играч. Колко са тия скрити приходи и корупционни пари ебаси?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2024, 16:16

Еми към 40% празни имоти... значи поне 35% от парите са корупционни :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата