Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Имотният пазар

Мнение от zAcK » 10 Яну 2024, 20:20

Много добър приятел си взе къща в Гурмазово преди 3-4 години :bchug: В момента не живее там и се чуди какво да я прави :ok:
Писна му да е буквално в нищото и през деня да пътува амнайсе часа до София. Уж в близо, а всъщност е пълен ташак.

Друг много добър приятел и бивш колега живее в Банкя. Преди всеки ден по 90 км. само до офиса му се събираха(ползваше северната, че иначе идваше с настроение да убива хора),
като жена му беше шофьор на детето - буквално. Училище, курсове, км, км, км. Като дойде ковида му дойде добре, да не пътува толкова :mhihi:

Та има защо оная част да не е желана. Като се объркаш да минеш по Сливница и хванеш вечната ЧЕРВЕНА вълна и ..... :banghead:
Кой ги прави тия светофари в тая помийна яма, бреее. Сега се сетих пак за вечния уй на Сливница и се изнервих.
Бахти ташака е всичко - светофари, настилка, планиране! Пълен ташак... :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Яну 2024, 22:01

Anthony_J написа:
kiko написа:Ами за теб ако това е ок и номално,за повечето хора не е :dunno:
макар,че сега се усещам че в едни съседи кухнята и на тях им е на 2м от входната врата,но просто при тях е мезонет и е малко американски стил 0 антре,от вратата във всекиднвната и досега като се замислих никога не ми е правило вчепачтление,че това е странно
За мен ли говориш? :)

Хах вярно,че и при теб е така и въобще не ми е направило впечатление защото си е направено както трябва.И не,ти не си ми съсед,ти си ми съселянин! :mhihi: Имах в предвид тук в София за съсед който е на последния етаж,а при нас горе са само мезонети.Макар,че и барти се припозна защото и той ми се пада съсед:mhihi: :mhihi:
Не е нормално за мен в панелките Българската инженерна мисъл как блясва в коридор/антре предимно в едностайни и двустайни апартаменти на мястото на гардероба се плясва кухненески плот с печките му,мивка,хладилник защото кухнята вече е спалня или детска и съседите почват да се чудят в банята или асаньора защо почва да мирише на манджа а Ганьо или Ганьовица по скоро, си прави любимото свинско със зеле :ok:
Последна промяна kiko на 11 Яну 2024, 12:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 10 Яну 2024, 22:14

drifty написа:
///M Power написа:
drifty написа:.......

Човек като ви слуша, всичко вие перфектно? Дали хората са искали така да им е апартамента? или просто не са имали избор? Дай те да видим къде живеете та да започнем и ние с критиките?

пс: Момчета то понякога писва от мрънкане и претенции...

Добре де, ти виждаш ли се докато готвиш всеки ден да обикаляш апартамента? Аз си мия ръцете сигурно 100 пъти дневно, на мен също ми е разделена кухнята поради липса на място, ама не в двата края на апартамента..

Дори не става дума за това. Проблема е, че една група хора всичко им е криво, всеки друг не става освен те, а реално не са показали нищо повече от другите, само претенции....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 11 Яну 2024, 11:13

Тая група дето я визираш са сигурно 95% от българите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Яну 2024, 11:14

Е ако нямаш мивка в кухнята според мен и на западняците ще им е криво.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2024, 18:23

Jorixa написа:Е ако нямаш мивка в кухнята според мен и на западняците ще им е криво.

в щатите кухнята се определя от ..... печката. където е печката там е кухнята. бях силно изненадан- мислех, че е мивката ама... не- печката било. само да вметна
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 11 Яну 2024, 19:24

Бе щатите не ги мисля. Работя в американска фирма и колегите от Флорида редовно ми се оплакват как можели да си позволят "само" 200 квадрата къща :mhihi: Нямало къде да си сложи билиарда щото много скъпи имотите били. Да ги оплачеш. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 11 Яну 2024, 19:27

alx написа:
Jorixa написа:Е ако нямаш мивка в кухнята според мен и на западняците ще им е криво.

в щатите кухнята се определя от ..... печката. където е печката там е кухнята. бях силно изненадан- мислех, че е мивката ама... не- печката било. само да вметна
лично за мен е където е хладилника :D

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2024, 20:08

Jorixa написа:Бе щатите не ги мисля. Работя в американска фирма и колегите от Флорида редовно ми се оплакват как можели да си позволят "само" 200 квадрата къща :mhihi: Нямало къде да си сложи билиарда щото много скъпи имотите били. Да ги оплачеш. :mhihi:

:oops:

да... средно-статистическата хубава къща в америка е 2200 квадратни фута което е около 200 квадрата - в такава масата за билярд няма къде да я сложиш .. особено ако е на два етажа къщата... може би евентуално в мазето където са им на повечето хора и домашните кина ако имат такива...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Яну 2024, 22:44

Coфия изпpeвapвa Hю Йopĸ и Лoc Aнджeлиc и e в тoп 10 нa нaй-бъpзo pacтящитe жилищни пaзapи в cвeтa
:mhihi:
https://money.bg/property/sofiya-izprev ... sveta.html
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Яну 2024, 9:23

Тука е центъра на света, цените са само нагоре :yes: :driving:

Изображение :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Яну 2024, 10:05

TNT написа:Тука е центъра на света, цените са само нагоре :yes: :driving:

И на мен ми седят нелепо тези цени, но в България инфлацията е доста голяма, има много пари в банките. Хората нямат финансова култура какво да ги правят и ги затварят в тухли.

Държавата можеше да се намеси като разреши да се обновят данъчните оценките на имотите, но това не се случи, защото в парламента никой няма да си отхапе ръката. Говори се да се пуснат ДКЦ-та, където хората могат да си сложат парите на лихва, а не да седят на 0% в банката, но спекулирам, че и това няма да се случи. БНБ е абсолютно неспособна(и няма желание) да се справи със ситуацията.

В ИТ индустрията започнаха съкращенията, доста хора злорадстват по темата, но това ще се усети в икономиката и най-вероятно ще повлекат крак. Съкращенията не са с 4-5-6 заплати, а са с 1+1 заплати.

Скоро ще излезне статистиката за броя продажби за последното тримесечие на 2023 - не очаквам нищо фрапантно. Според мен това тримесечие ще се охладят нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2024, 10:38

Ами едно е 6% на 1000 евро и 5% на 20к $.
Това по повод статията, която тенденциозно е написана как видиш ли тука ръста на цените е по-голям от в водещи държави.
Остава драгият читател, че сумите за имоти са едни и същи, ама тука се покачват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 12 Яну 2024, 10:54

Защо е тенденциозно написана? Ако си инвестирал 100К в софийски имот и 100К в Ню Йоркски ще спечелиш повече от софийският. Това е идеята на статията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Яну 2024, 11:12

По повод статията. За Нова година се чух с един приятел, който живее в Щатите.
Ще купува апартамент в София, който няма да дава под наем. Да си инвестирал :dunno:
Някакъв друг българин там, който имал няколко такива купени го бил надъхал :dunno: :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата