Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Мотористите във форума!
Сериозно питах.
Преди седмица си карах хорнета, не беше дълъг път, мисля че около час и още не се чувствам добре с дясното ухо. Тъкмо ми беше минало почти и вчера чистих климатика на баба ми с една руска прахосмукачка и пак почна да ми глъхне.
И аз си взех същите тапи иначе, но още не съм карал с тях.
И дб-килър си поръчах, но нямам много вяра в него, ще видим като дойде.
Преди седмица си карах хорнета, не беше дълъг път, мисля че около час и още не се чувствам добре с дясното ухо. Тъкмо ми беше минало почти и вчера чистих климатика на баба ми с една руска прахосмукачка и пак почна да ми глъхне.

И аз си взех същите тапи иначе, но още не съм карал с тях.
И дб-килър си поръчах, но нямам много вяра в него, ще видим като дойде.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пистовите каски не са ли с доста по-слаба шумоизолация от масовите туристически и разни такива?
Мен ако питаш ползвай ги, щото 15-20 мин е напълно достатъчно време ако си подложен на високи децибели да се увреди слуха. Пак си чуваш нормално, но губиш някои честоти, което е кофти като слушаш музика например.
Мен ако питаш ползвай ги, щото 15-20 мин е напълно достатъчно време ако си подложен на високи децибели да се увреди слуха. Пак си чуваш нормално, но губиш някои честоти, което е кофти като слушаш музика например.
Моята не е баш пистова - с NXR карам, а не X-Spirit. Иначе за тапите си напълно прав. За тази година съм си обещал повече отговорност към здравето и ще ги ползвам + еърбег.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За еърбеците виж тия, които се навличат върху якето и са механични. За писта ми изглеждат по-оферта най-малкото защото ако вече имаш екип, вероятно няма да има място за жилетката отдолу или рискуваш да не се отвори напълно ако няма достатъчно място.
Aко си харесаш нещо конкретно пиши на ЛС, може да има вариант да спестиш някой лев.
Aко си харесаш нещо конкретно пиши на ЛС, може да има вариант да спестиш някой лев.
Ах, малко късно… поръчах tech-air и ще сменям костюма с TA Ready и продавам дайнезето.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Tech-Air 10. Спрях се на него заради най-голямо покритие. Имат Race вариант, но неговият коз са 2 деплоймънта, което е важно в състезателен ден. Аз карам за удоволствие и ако имам деплоймънт вероятно ще събера багажите и ще си ходя…
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това е май най-доброто ама става само за цял костюм, което мен ме отказа, щото кой знае дали и кога ще стигна до писта. Там, където имам по-голяма отстъпка го няма. Можеше евентуално без ддс, нещо към 900 и някакви евра без доставката да се вземе.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
'Преведете' го малко и на разбираем език... Какви са тези 'деплоймънти'?
Карането на писта и извънградско са различни неща! На пистата никога не си на едни и същи обороти дълго време, съответно звука е 'по-приемлив' и различен за възприемане. Карайки на дълго с едни, почти постоянни, обороти е съвсем друго! Ако гърнето е яко 'издънено', може и да не можеш да си свалиш каската накрая - толкова да ти се е подула главата от шум!
Карането на писта и извънградско са различни неща! На пистата никога не си на едни и същи обороти дълго време, съответно звука е 'по-приемлив' и различен за възприемане. Карайки на дълго с едни, почти постоянни, обороти е съвсем друго! Ако гърнето е яко 'издънено', може и да не можеш да си свалиш каската накрая - толкова да ти се е подула главата от шум!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Отварянето на еърбега е диплоймънт. Елекотронните обикновено позволяват едно отваряне и го пращаш на ремонт. Повечето механични си идват с резервни патрони. Ако все още имаш желание да караш, скатаваш еърбега, сменяш патрона и газ.
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Какво ви е мнението за Arai RX7v и модификациите им . Заслужава ли си цената ? Някой карал ли е с такава и да каже спрямо друга как е ?
В момента имам дилема между Shoei X spirit 3 и RX7v. Какво ли не гледах и четах, но не мога да взема решение. Цената е една и съща .
В момента имам дилема между Shoei X spirit 3 и RX7v. Какво ли не гледах и четах, но не мога да взема решение. Цената е една и съща .
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мой колега от завода е поръчал новия R1300GS. С екстрите, които е искал, цената е отишла на малко над 44хил.лв . Очаква се да бъде доставен в края на Февруари или началото на Март.
Ex: 96' BMW318ti

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Някой има ли идея с какво се различават стария Shark Spartan Carbon и новия Spartan RS Carbon, освен дизайна и DOT сертификацията? Че ми изпадна една много добра оферта за стария Spartan и се чудя дали да я взимам или да взема Spartan RS. Scorpion-a много ми харесва, но слънчевите му очила са безполезни, та ще го оставя за жената него, че и без това рядко се вози 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
ildivvy написа:Мой колега от завода е поръчал новия R1300GS. С екстрите, които е искал, цената е отишла на малко над 44хил.лв . Очаква се да бъде доставен в края на Февруари или началото на Март.
GS остава на върха, дори не само в сегмента си, някои издания го избират, за мотоциклет на годината. Разбира се, ще има детски болести за изчистване, във времето на
експлоатация, но първото впечатление е на високо ниво.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- vvasilev101
- Потребител
-
Предна 2,3-2,4 макс, а задна 2,6-2,7 е моя съвет. С хорнет съм.frizzante написа:Да. Съжалявам, малко неадекватен въпрос съм задал. Говорим за Хорнет 2011 с 120/70 и 180/55 17ки. Според менюъла е на 2.5 предна и 2.9 задна, но момчето което ми монтира новите гуми смята, че 2.9 е много и само ако често се возим двама (при мен почти никога) тогава на 2.9. Направи ми ги и двете на 2.5.ildivvy написа:Въпроса е малко странен... За различните мотори е различно! Аз например съм на 2,2 и 2,4 предна/задна . Доста шосейни хонди са с 2,5-2,7 задна, ендурата са с 2 и 2,1 или по-малко и т.н. Държах ги леко по-меки в началото, но се оказа, че предписаното е по-добре! Тук говоря за сегашния си мотор...
Изпратено от моят SM-A536B с помощта на Tapatalk