СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 28 Дек 2023, 22:28

Много лесно...

А в едни други щати Минесота и Уисконсин (съседни са), в единия е забранено да се продават, а другия е забранено да се гърмят. :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Дек 2023, 22:35

Не знам, но и тука тая година няма много гърмящи, да не кажа почти никакви. Мисля причината е друга. Станаха модерни фоерверките. Всеки събира повече пари за това и не остават пари за глупости, които не са ефектни, а само шумни. Аз около 9-ти клас бях такъв идиот, тогава ги продаваха и незаконно в училище. Вземах ги от Илиенци и ги разхвърлях тук. Като правех демо на някоя голяма бомба в голямото междучасие и всички се събираха да ме гледат какво ще пусна. И после, ууууу, аааааа и т.н. :mhihi:
Сега убий ме да хвърля бомбичка абсурд. Доскоро май само мангали съм виждал да хвърлят.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 28 Дек 2023, 22:36

Просто струва 2000 лв ако не гърмиш в разрешеното време. Та сигурно си прав, че нямат пари за глупости :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Дек 2023, 22:48

немо написа:
ivanski_2 написа:
немо написа:
ivanski_2 написа:винаги ми е било интересно в реална ситуация има ли полза от цялата работа.
Например, ти в момента притежаваш N оръжия- - както си е , и в двора ти влизаме аз и още 2 ма мексиканци - невъоражени наистина би ли успял да ни свалиш ,
И като цяло каква ти е идеята за това да можеш да стреляш точно и бързо ? :dunno:

Ами идеята е ,че ти и 2-ма мексиканци , влизайки в чужд имот незаконно ( невъоръжени ) рязко ще включите задна скорост , ако домакинът ви посрещне с нещо дългоцевно и полуавтоматично в ръцете.
Прочети въпроса пак , бавно и ще разбереш че това което пишеш е ок ако го пише chatGTP :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Прочети ми отговорът пак, бавно , и ще разбереш, че не е ОК да влизаш невъоръжен (предполага се с недобри намерения ) в частна собственост , стопанинът на която има оръжия и умее да ги ползва адекватно. Разбира се ако има законово право да се възползва от тях в подобна ситуация.
Стига! Не искам да вярвам че човек на тази възраст(предполагащ определен опит ) , не може да да разбере интереса на младеж към уменията и реалността в щат в Америка , далеч от твоето полезрение и не можеш да разбере какво стои зад въпроса ми…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Дек 2023, 23:01

enigma написа:
Jordana написа:
"но имам кучета с приятели буквално се наакват от страх"

Ааааа ясно сега те разбрах , и приятелите и кучетата им се наакват от страх :yes:

От масачузетските гърмежи май и ти ще се поуплашиш. Това не са ти китайските пиратки от хоремага.
Там си имат традиция още от революцията, гърми се със сериозни оръдия. :mhihi: Ето един зевзеци от друг щат, които атакуват модел на Б17 с оръдие за фойерверки - https://www.youtube.com/watch?v=f0BPiNFRKas

От какъв друг щат , те може да те атакуват от друг автомобил ... :ok:
https://www.youtube.com/watch?v=rylKGTiL3WU
Това ли са традициите от революцията ? :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=dAAeYrtN1c0
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Дек 2023, 23:07

ivanski_2 написа:
alx написа:
steeN написа:Забраниха ги почти навсякъде просто.

Те и в Масачузетс са забранени… ама ела да видиш по празниците ква заря пада… добре, че моя пес от малък съм го водил по стрелбища с мене та въобще не ги отразява гърмежите…. Но имам приятели с кучета буквално се наакват от страх…

Понеже доста често споменаваш и качваш снимки с оръжия, винаги ми е било интересно в реална ситуация има ли полза от цялата работа.
Например, ти в момента притежаваш N оръжия- - както си е , и в двора ти влизаме аз и още 2 ма мексиканци - невъоражени наистина би ли успял да ни свалиш ,
И като цяло каква ти е идеята за това да можеш да стреляш точно и бързо ? :dunno:

според щата... специално в нашия ако си ми в двора нищо не мога да ти направя ако ти не ме заплашваш (един вид примерно ми крадеш колата). но в момента в които ми стъпиш в къщата мога да те отстрелям без предупреждение и причина.

в моя щат имаш "дълг да отстъпиш" освен ако не си си в къщата. оръжие може да се ползва само ако "си се страхувал че може да те убие или причини тежка телесна повреда" на тебе или близките ти. един вид извън къщата ти трябва първо да се опитваш да "избягаш" и само ако не се получи и те е страх за живота ти може да вадиш и да стреляш.

в други щати не е така и е доста по- лесно да извадиш оръжие и да убиеш някой по една или друга причина съвсем законно. но и там (и никъде в америка) не е разрешено ей така някой да те напсува примерно или да ти удари един шамар и ти да го застреляш. винаги трябва да има сериозна опасност за тебе за да си в правото си да го убиеш.

и друго- никъде в америка не можеш да пазиш материални неща (извън къщата ти) с оръжие. един вид- за нищо материално )мезависимо от цената му) няма да те оправдаят ако отстреляш някого в никой щат- колкото и либерален за оръжие да е.

та нещата не са много черно/ бели... има много казуси, условия, ситуации... добре е да имаш добър адвокат ако се стигне до стреляне
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Дек 2023, 23:24

Jordana написа:Това ли са традициите от революцията ? :shock:

не. ето това са

https://www.youtube.com/live/PX8g4T3ULH ... wEQt1Dh8wx
Последна промяна alx на 28 Дек 2023, 23:25, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 28 Дек 2023, 23:24

Гаражите повечето като са "в къщата" не можеш ли спокойно да гръмнеш този, който ти краде колата?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Дек 2023, 23:27

In_Memoriam написа:Гаражите повечето като са "в къщата" не можеш ли спокойно да гръмнеш този, който ти краде колата?

говориме ако колата ти е отвън...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 28 Дек 2023, 23:48

alx написа:....според щата... специално в нашия ако си ми в двора нищо не мога да ти направя ако ти не ме заплашваш (един вид примерно ми крадеш колата). но в момента в които ми стъпиш в къщата мога да те отстрелям без предупреждение и причина.

Глупости! Ти в Америка въобще стъпвал.ли си? Можел да застреля всеки в къщата си без предупреждение и причина! WTF?! Айде бе! Е..ш жена ми, аз научавам някак си, " Я ела да пийнем по едно", идваш, оооо в къщата ми ли си??????? Бам бам.
Винаги трябва да имаш основание! Ама много сериозно основание! Даже това по видеорегистраторите и клиповете, "Страх ме е за живото ми", дето го плещят някои и си мислят, че е достатъчно за да се отърват ако застрелят никого, хич не е достатъчно.
Ако откажеш да напуснеш, идва полиция crimal trespassing. Късмет после с намирането на работа
Там системата при престъпления е misdemeanor или felony. За първото никой не му пука, за второто вече си с досие. При осъдителна присъда по второто, чао втора поправка. Дори нож не може да носиш.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Дек 2023, 0:13

ID A написа:
alx написа:....според щата... специално в нашия ако си ми в двора нищо не мога да ти направя ако ти не ме заплашваш (един вид примерно ми крадеш колата). но в момента в които ми стъпиш в къщата мога да те отстрелям без предупреждение и причина.

Глупости! Ти в Америка въобще стъпвал.ли си? Можел да застреля всеки в къщата си без предупреждение и причина! WTF?! Айде бе! Е..ш жена ми, аз научавам някак си, " Я ела да пийнем по едно", идваш, оооо в къщата ми ли си??????? Бам бам.
Винаги трябва да имаш основание! Ама много сериозно основание! Даже това по видеорегистраторите и клиповете, "Страх ме е за живото ми", дето го плещят някои и си мислят, че е достатъчно за да се отърват ако застрелят никого, хич не е достатъчно.
Ако откажеш да напуснеш, идва полиция crimal trespassing. Късмет после с намирането на работа
Там системата при престъпления е misdemeanor или felony. За първото никой не му пука, за второто вече си с досие. При осъдителна присъда по второто, чао втора поправка. Дори нож не може да носиш.

това разбира се глупости които си прочел/ въобразил/ измислил като всички българи които най- редовно тръгват да ми обяснават как са нещата в америка.

https://malegislature.gov/Laws/GeneralL ... /Section8A

това дето ти го написах се тълкува така - ако ти си ми в къщата нелегално (един вид не съм те поканил и не живееш тук) и погледнеш лошо мене или семейството ми и аз си въобразя, че искаш да ме контузиш или убиеш- аз имам право да те убия без да трябва да отстъпвам. този казус е игран по съдилищата много пъти и се смята за заучено положение дори в моя анти-гън щат.

ако те интересува повече иди прочети за двете положения - "castle doctrine" (за дома) и "stand your ground" (за дома и извън него).

интересното е, че дори родината има някаква форма на "castle doctrine" (моя дом е моята крепост)...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 29 Дек 2023, 1:07

Продължаваш с глупостите. Навсякъде е reasonable, дай линк на поне един случай, където собственик е застрелял някого, защото го е погледнал лошо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 29 Дек 2023, 1:46

alx написа: като всички българи които най- редовно тръгват да ми обяснават как са нещата в америка.

Ще ти обясняват много ясно, Америка нали е открита от българин, Ристе-то Колумбовски някъде от пиринския край.
И тия доктрини дето ги цитираш също са измислени от българин ако не ти е ясно, хан Крум, който е маризел елините напълно законосъобразно , вкъщи и/или на улицата, където ги хване. :ok: Така че американците могат само да копират и да цъкат с език.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Дек 2023, 1:57

ID A написа:Продължаваш с глупостите. Навсякъде е reasonable, дай линк на поне един случай, където собственик е застрелял някого, защото го е погледнал лошо!

Тлупчо. И кой определя какво е reasonable като е застрелян неканения тост? ще те оставя да си го развиеш самичък.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 29 Дек 2023, 2:12

ID A написа:Продължаваш с глупостите. Навсякъде е reasonable, дай линк на поне един случай, където собственик е застрелял някого, защото го е погледнал лошо!

Ето ти един подобен случай, доста интересен всъщност... https://www.audacy.com/connectingvets/n ... -it-murder

Военен убива най-добрия си приятел, защото го е "погледнал лошо". Уж го бил заплашил с някаква отверка, която така и не е намерена, но е признат за невинен.

What happened next remains disputed by the family members of both men, but the medical examiner's report reveals some details. Leshikar was found by police officers and the medical examiner in a prone position with multiple gunshot wounds to his chest and neck.

Four .45-caliber shell casings were found at the scene. Three of four gunshots struck Leshikar, according to the ME report. One penetrated his neck and lodged in his back. Another struck hit him in his right side. The third was a superficial grazing wound across the left side of his neck, the bullet arching at a 45-degree downward angle, the bullet passing from back to front.

...
Lavinge's statement to law enforcement at the scene was that Leshikar had attacked him with a screw driver. An Army memorandum states that Lavigne first alleged that Leshikar had killed himself, but then changed his account of what happened.

“At the time the body was rolled no screw driver was found,” the Medical Examiner's report states.

A Defense Department memorandum based on the Cumberland County Sheriff's report revealed additional inconsistencies.

“No screw driver or any weapon was found near SFC Leshikar's body,” the memorandum states.

Additionally, Lavigne “never stated or implied that he moved the screw driver or any weapon after shooting SFC Leshikar.”

Another inconsistency was noted when Lavigne told officials, “Leshikar was acting in a menacing manner but he could not see SFC's Leshikar's hands,” which appears to contradict his statement that he saw that Leshikar brandishing a screw driver.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата