Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Мотористите във форума!
И при мен беше 18 градуса вчера, и аз покарах доста червения мотор, че другия е в бокса.
В студените месеци карам с едни любими боти адидас, щото не пропускат вятър и вода, пазят топло и щото не ми се дават 300-400лв за алпинстарси.
Проблемът е, че тея боти са с леко дебели подметки и трудно влизат под лоста за скоростите.
Веднъж бях излязъл с една мотокрос групичка в една гора и дадох на един приятел да ми кара ГС-а, аз му карах КТМ-а, момчето беше с пълна мотокрос екипировка и изобщо не можа да включи втора скорост на ГС-а, ботуша му не влезе под лоста.
Виждам че лоста е на шлици, най-вероятно мога да го извадя и да го нанижа с 1-2 шлици в по-горна позиция, но все пак реших да питам тук дали е правилно, да не взема да прецакам нещо?
А гс-а е супер за черно, за лоши пътища, за градско и за кратки разстояния, но по хубав асфалт и на дълъг път ме дразни. Не знам какви мазохисти са тея хора, които обикалят света и въртят по 100-200-300 хил км на такива мотофрези.
В студените месеци карам с едни любими боти адидас, щото не пропускат вятър и вода, пазят топло и щото не ми се дават 300-400лв за алпинстарси.

Проблемът е, че тея боти са с леко дебели подметки и трудно влизат под лоста за скоростите.
Веднъж бях излязъл с една мотокрос групичка в една гора и дадох на един приятел да ми кара ГС-а, аз му карах КТМ-а, момчето беше с пълна мотокрос екипировка и изобщо не можа да включи втора скорост на ГС-а, ботуша му не влезе под лоста.

Виждам че лоста е на шлици, най-вероятно мога да го извадя и да го нанижа с 1-2 шлици в по-горна позиция, но все пак реших да питам тук дали е правилно, да не взема да прецакам нещо?
А гс-а е супер за черно, за лоши пътища, за градско и за кратки разстояния, но по хубав асфалт и на дълъг път ме дразни. Не знам какви мазохисти са тея хора, които обикалят света и въртят по 100-200-300 хил км на такива мотофрези.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Вчера доста мотори видях между Пампорово и Асеновград , и по нататък по пътя , и на петолъчката .То си беше за мотор - 14-18 градуса ...Само как са карали между Бачково и Чепеларе - пътя беше баси и лъзгоча 

dhtj написа:И при мен беше 18 градуса вчера, и аз покарах доста червения мотор, че другия е в бокса.
В студените месеци карам с едни любими боти адидас, щото не пропускат вятър и вода, пазят топло и щото не ми се дават 300-400лв за алпинстарси.![]()
Веднъж бях излязъл с една мотокрос групичка в една гора и дадох на един приятел да ми кара ГС-а, аз му карах КТМ-а, момчето беше с пълна мотокрос екипировка и изобщо не можа да включи втора скорост на ГС-а, ботуша му не влезе под лоста.![]()
Тия с много километри на ГС не карат нищо под 1000цц...

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
@dhtj: можеш да го настройваш, но като идея - направи с перманентен маркер или боя или друго обща марка между двете за изходното положение, от което започваш да настройваш. За да можеш лесно да се върнеш в него, ако пожелаеш.
Ultimate Riding Machine
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Някой поръчвал ли е гуми от сайт в Европа и ако да - кой? Всичко друго като консумативи и ремонтни комплекти си ги поръчах от БГ (само жило за съединителя не мога да намеря), но гледах разни рандом цени на гуми в Европа и нещо не ми се плаща адската надценка в БГ.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Spit-Fire написа:Някой поръчвал ли е гуми от сайт в Европа и ако да - кой? Всичко друго като консумативи и ремонтни комплекти си ги поръчах от БГ (само жило за съединителя не мога да намеря), но гледах разни рандом цени на гуми в Европа и нещо не ми се плаща адската надценка в БГ.
Някой от колегите беше дал някакъв сайт за гуми в Германия ако не се лъжа. Може би ildiivyy да беше.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Сайта, който съм препоръчвал е супер, но не доставя в БГ май... http://www.mopedreifen.de .
Педалчето е лесно за настройване! Оригиналната позиция е с една точица на оста, която трябва да лежи срещу 'цепката' на педала. Дано ме разбра, какво имам предвид! Педала отзад е като скоба и има сцепване, за да се стяга и отхлабва. Това стои срещи точката, която е на оста. Можеш да го местиш, както си искаш...
Няма ли сняг нагоре към Чепеларе
?
Педалчето е лесно за настройване! Оригиналната позиция е с една точица на оста, която трябва да лежи срещу 'цепката' на педала. Дано ме разбра, какво имам предвид! Педала отзад е като скоба и има сцепване, за да се стяга и отхлабва. Това стои срещи точката, която е на оста. Можеш да го местиш, както си искаш...
Няма ли сняг нагоре към Чепеларе

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Има ли някой тук с Tech-Air или подобна система? На ръба съм да се наградя за Коледа, но би било добре някой ако сподели отзиви.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
nero_ написа:Има ли някой тук с Tech-Air или подобна система? На ръба съм да се наградя за Коледа, но би било добре някой ако сподели отзиви.
колегата бум бум ползва яке с еърбег, но е на дайнезе. По назад в темата има писано по въпроса.
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Аз съм с на RST In Motion airbag в костюма. Мнение не мога да изкажа кой знае какво. Не се е отварял
Може би държи гърба малко по-изправен и малко по-трудно се облича.
Аз да върна леко към темата с каските, че съм в процес на търсене след продажба на старата. Пак да питам - някой с Xlite 803 rs ? Или чул нещо от някой ?

Аз да върна леко към темата с каските, че съм в процес на търсене след продажба на старата. Пак да питам - някой с Xlite 803 rs ? Или чул нещо от някой ?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мой приятел има РР-варианта, карбон, и е супер доволен. РС е по-турист версията, предполагам? Ако ти пасва на формата на главата, едва ли ще сбъркаш...
Ex: 96' BMW318ti

След толкова хвалби в интернет мислех да си купувам такава каска обаче като ги сравних на живо със сегашния ми Шой предпочетох да взема него. Просто качеството на изработка не ми хареса, а и аз търся по туристическа каска. Нещо и на главата не ми пасна както трябва. От друга страна като аеродинамика и вентилация съм чел че е доста добре.
Последна промяна seimo на 28 Дек 2023, 11:27, променена общо 1 път
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
apexs написа:някой с Xlite 803 rs ? Или чул нещо от някой ?
Преди време и аз доста се бях навил на този модел и като ходих в магазина доста ми допадна с изключение на това, че има Double D закопчалка. Доста често ми се налага да карам на къси дистанции и този вид закопчалка малко ми се струва като неудобство (въпреки че на тестовете това е най-сигурното закопчаване.)
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
DD-то се слага за секунди без ръкавици. С ръкавици, според зависи, или е по-трудно или невъзможно
И аз имах резерви към него преди да взема каска с DD, но като свикнеш след няколко дена не е голяма разликата във времето и усилието. Мен ми харесва повече защото на микролока постоянно ми се разхлабваше някоя от частите и постоянно трябва да нагласяш нещо.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
nero_ написа:Има ли някой тук с Tech-Air или подобна система? На ръба съм да се наградя за Коледа, но би било добре някой ако сподели отзиви.
Аз имам Dainese Racing 3 D-Air перфорираната версия. Малко е по-тежко от нормално яке и по-твърдо. Иначе вентилацията си му е топ, особено като за кожено яке. В града при температура до около 25 градуса с подходяща долна дреха си е направо прохладно. Нагоре вече идва тегаво. Извън града и при 30 и нагоре не ми е било горещо.