Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Е.Димитров » 22 Дек 2023, 15:45

:OT:
Сетих се за клипчета, дето някой забравил да си махне маркуча при зареждане с гориво, кога ли ще видим някоя електричка да кара с откъснат кабел от зарядната станция :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 22 Дек 2023, 15:51

Тва са компютри на колела, 100% е имплементирана тая логика "ако кабела е вкаран, не тръгвай".
Сигурно и на 50 инчовия централен дисплей излиза и анимация как човече вади кабела от контакта, за да те подсети. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Дек 2023, 15:59

Нашата пищи ако си оставиш телефона в отделението за безжично зареждане...та варианта дори да запалиш колата с включен кабел за зареждане не е възможна май :lol:

За градско си е идеално хибридчето...средния разход за епизодичните включвания на двигателя е 2.8/100
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Дек 2023, 16:56

по спомени всичките електрички които съм имал можеш да ги "запалиш" (с изключение на теслата която си е винаги "запалена") но като ги сложиш на "драйв" и ти викат че са закачени и греда.

преди време гледах някаква фирма която предлага устройство което ти позволява със дистанционно да "изхвърлиш" кабела за зареждане и да можеш да тръгнеш... примерно ако както си седиш и си зареждаш някой дойде и ти почука на стъклото- да можеш да избягаш... щото иначе си закотвен
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2023, 21:16

https://novini.bg/biznes/avtomobili/816652

Първата батерия на Model S издържа 402 000 километра, втората 670 000, а третата 505 000. Сега неговата Tesla е изминала 150 000 километра с четвъртата си батерия. Само 8 процента от оригиналния обхват на тази батерия е изхабен досега, така че вероятно ще издържи още дълго време.

Оказва се, че слабото място на Model S не са батериите, а електрическите двигатели. Фон Геминген е сменил досега 13 електромотора. Въпреки че Tesla замени всички дефектни двигатели безплатно, германецът се оплаква, че от компанията никога не разкриват какви проблеми са имали и все още имат двигателите на този модел.

Тва е на кола произведена 2013, т.е. преди една цяла вечност.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2023, 22:14

Ебахти и съвършения дебил!!!

Купил си електричка за екология и върти 600км километра на ден. За удоволствие! Егати и еколога.

Това ми напомня как преди месец взех на детето за телефона “екологичен” калъф. Още с първото изпускане се сцепи. И замина в кофата. Ама не при разделния отпадък ами в общия, щото ни прибраха кофите за разделно събиране и от няколко месеца всичко се хвърля в общия боклук.

Е къде е екологията в тая работа? Събиране на отпадъка, сортиране, преработка, изработка на калъфа с всичките им разходи, транспорт и др. дейности, които замърсяват природата за да произведат един калъф за еднократно ползване. Че аз до сега нито един неекологичен калъф не съм счупил и както гледам с 10 калъфа ще си изкарам цял живот,
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Дек 2023, 22:48

"Криво разбрана цивилизация" ... , толкова типично за днешния ден, това е!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 23 Дек 2023, 13:29

Средно германецът изминава около 600 километра на ден. Често по магистралата, но рядко с повече от 120 км/ч. Не шофира заради работата си, защото бившият фермер има достатъчно пари, за да не трябва никога повече да работи. "Всъщност не правя нищо друго освен да шофирам. Това е моето хоби", казва германецът, цитиран от 24 часа.

Хобито ти е да шофираш по 600км на ден по магистрала?? Баси психопата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Дек 2023, 22:47

Jorixa написа:
Средно германецът изминава около 600 километра на ден. Често по магистралата, но рядко с повече от 120 км/ч. Не шофира заради работата си, защото бившият фермер има достатъчно пари, за да не трябва никога повече да работи. "Всъщност не правя нищо друго освен да шофирам. Това е моето хоби", казва германецът, цитиран от 24 часа.

Хобито ти е да шофираш по 600км на ден по магистрала?? Баси психопата :mhihi:

+1
Този хич не е "зелен" :shock:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 23 Дек 2023, 22:54

Много се забавлявам как баш скептиците се изредихте да коментирате най-несъщественото от статията. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Дек 2023, 0:13

b_u_b_o написа:Много се забавлявам как баш скептиците се изредихте да коментирате най-несъщественото от статията. :mhihi:

Тц, най-същественото е всъщност. Не става да си говорим за екология, въглероден отпечатък, пестене на ресурси и т.н. , докато има нагласа в мисленето, че мога да хабя ресурс просто ей така, не щото имам нужда, а ей така....,щот ми е скучно. В случая дали ще харчиш ток, който е произведен от фосилни горива или ще харчиш производно на нефта, който е фосилно гориво не е ли все тая?

В тоя ред на мисли не смятате ли, че автомобилните състезания от всякакъв тип трябва да бъдат забранени ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Дек 2023, 0:41

Консуматорското мислене е тотално отделна тема и няма нищо общо с технологията. Съгласен съм, че е абсурдно да въртиш по 600км на ден, ама тоя дето е направил 5+ милиона на някво праисторическо волво да не е бил по-нормален, пък нещо не чувам да ви е интересен?

Идеята е да се види, че тезата "ама тя батерията не знам си какво" е не състоятелна. Пределно ясно е, че електричките са много по-надеждни и едновременно много по-лесни за поддръжка(нарочно не казвам евтини, защото знам че веднага някой ще излезе с другия умен довод за това как като си купуваш нова кола за много пари не ти пука колко ти е поддръжката ѝ). И при това това те са още пеленаче в развитието си сравнено с двг. Затова това е бъдещето, а не защото някой е много еко. В къщи съм с термопомпа не щото съм толкова еко, а щото ми е сравнително евтино и несравнимо по-лесно от това да съм на кюмюр.. Горе долу същото е сравнението между двг и ел кола.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Дек 2023, 1:38

Гегата я купих на 40к мили. Закарах я в Мерцедес, защото е още във фабрична гаранция да я прегледат и да ми кажат, какво й трябва.

Трябват й:

4 нови гуми ($2000)
Накладки на всички спирачни апарати и задни дискове
Смяна на маслото
Смяна на маслата във 3те диф-а
Смяна на спирачната течност
Желателно смяна на антифриза
Ултразвуково почистване на един от инжектори те (не съм го усетил ама …)
Въздушни филтри

Цената в оторизиран сервиз? $7500 … ако не броим гумите - 5500.

Теслата на тези мили ще й трябват гуми и да й се долее вода за чистачките

Аз нямам проблем със поддръжката на гегата или на всяко друго двг, но този списък ще го оставя тука …
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Дек 2023, 9:40

b_u_b_o написа:Много се забавлявам как баш скептиците се изредихте да коментирате най-несъщественото от статията. :mhihi:

Факт. Можеше да се хванем за тва че е сменил 13 електромотора, което е по-същественото, ама сме пичове :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 24 Дек 2023, 9:43

Теслата нали и тя има спирачки?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата