Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Jorixa » 19 Дек 2023, 15:19

TNT написа:
Данните сочат, че към 1 май 2023 година в страната ни са регистрирани 7757 електромобила

съставляват едва 0.27% от всички 2.92 млн. регистрирани леки автомобили.

Направо превъртат играта, навсякъде са :mhihi:

От 1 май насам има още толкова сигурно. А и от тия 7757, сигурно 7000 са в София

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 19 Дек 2023, 15:23

В България такси компаниите са лизингови къщи, които събират по някой лев такса за лепенки и пращане по адреси, а 99% от таксиджийте са ЕТ.
Електричка, газ, дизел, хибрид го решава таксиджията, спрямо с какво му се занимава. Вече има EV таксита, возил ме е един със предишното Ниро и каза, че е много доволен.
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 19 Дек 2023, 16:29

:mrgreen:

Великата мада раша :mrgreen:

79sdg3318_1ag38677683607_5asd614996_n.jpg

И коментара на един мой бивш съученик:

"Абе, тоя Тесла-убиец само на мен ли ми прилича на Крокодила Гена, на който току-що са му завряли чуждо тяло в ауспуха?!" :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 19 Дек 2023, 16:45

И сигурно е на шасито на уаз 452 от 65-та :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 19 Дек 2023, 17:06

steeN написа:Кой пътува 100 км с Юбер? По-евтино ще е да летиш със самолет :kuku:
Ми аз най редовно правя подобни пътувания. От нас до летището са 45 мили и като сложиш връщането след няколко дена 90 мили са си 150км. Отделно имам колеги и приятели в северните събърби дето често се събираме да гледаме NFL и до там са си пак 45-50 мили. Често ползвам и lyft, според зависи де. Ма при мен няма никакъв друг градски транспорт, това е когато пия иначе си карам моята кола.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Последна промяна peshehodetz на 19 Дек 2023, 17:13, променена общо 1 път
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Дек 2023, 17:10

Е да, забравих че тук е форума на милионерите и няма никакъв проблем да оставиш $200-250 за 2 way trip да гледаш мач с приятели :mhihi: Филма става много дебел вече. Нооо ел. колите им били скъпи :)

Хайде малко спамът да намалее. Благодаря! :idea:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 19 Дек 2023, 17:18

Е ако вземеш Ескалейд може и да ги докараш до $ 250-300, ма с Убер Х отиване и връщане при мен са си $95 - 110

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Дек 2023, 18:59

carmanf1 написа::mrgreen:

Великата мада раша :mrgreen:

79sdg3318_1ag38677683607_5asd614996_n.jpg

И коментара на един мой бивш съученик:

"Абе, тоя Тесла-убиец само на мен ли ми прилича на Крокодила Гена, на който току-що са му завряли чуждо тяло в ауспуха?!" :mrgreen:

Пред сайбър тръка с дизайна на Маск , това руското "кюфте" с очички е като красавицата и звяра :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2023, 19:27

Това не е ли камуфлаж някакъв?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Дек 2023, 20:26

Тя и Мултипла-та не беше много по-различна... Въпрос на вкус, както се казва!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Дек 2023, 1:24

Някой обясняваше, че 7kW били напълно достатъчни…ми не са, освен ако не си по твърд график дето да позволява колата да не се пипа с часове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Дек 2023, 5:54

Don_Diego написа:Някой обясняваше, че 7kW били напълно достатъчни…ми не са, освен ако не си по твърд график дето да позволява колата да не се пипа с часове.

Това не го разбрах…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 21 Дек 2023, 8:28

+1
За 1 година ми се е налагало веднъж да зареждам на бърза станция в София, защото е трябвало да бързам и 7kw вкъщи не са били достатъчни. Това го отчитам като “недостатък” на плъгин хибридите - може и да имаш избор между 2 източника, но батерията е толкова малка, че не ти остава буфер за непредвидени пътувания и накрая пак пълниш гушата на Лукойл.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Дек 2023, 9:45

При нас батерията не е отчайващо малка, уж 80км пише при 100% заряд. В западните форуми пишат, че достигат и 100км изцяло на ток през топлите месеци и по-леко шофиране.

alx написа:
Don_Diego написа:Някой обясняваше, че 7kW били напълно достатъчни…ми не са, освен ако не си по твърд график дето да позволява колата да не се пипа с часове.

Това не го разбрах…

Ами при мен рядко се случва да има възможност колата да седи с часове на едно място, че и ток да има на него. Все съм в движение или имам нещо дето изскача изневиделица и трябва да реагирам от сега за преди малко, та 7kW зарядно ми идва малко за 100% електромобил.
Ако обаче знам, че работя от 9 до 5 и имам станция или трифазен ток на паркинга в офиса - супер, вкъщи ако имаш гараж и колата е там от 20:00 до 08:00 - пак става дори за големите батерии
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Дек 2023, 15:27

Don_Diego написа:Ами при мен рядко се случва да има възможност колата да седи с часове на едно място, че и ток да има на него. Все съм в движение или имам нещо дето изскача изневиделица и трябва да реагирам от сега за преди малко, та 7kW зарядно ми идва малко за 100% електромобил.
Ако обаче знам, че работя от 9 до 5 и имам станция или трифазен ток на паркинга в офиса - супер, вкъщи ако имаш гараж и колата е там от 20:00 до 08:00 - пак става дори за големите батерии

потребителска грешка е това- просто нямаш манталитета да зареждаш винаги когато ти попадне. затова хората остават със впечатлението, че "електричките само седят по зареждалата нон-стоп"- защото винаги като знаеш, че имаш достъп до зареждало и ще седиш поне час- се слага колата да се зарежда- защото не се знае знае ли се какъв ангажимент ще изскочи.

за 7те киловата достатъчни- в един момент съм имал над 200 киловата батерии общо и съм карал доста (поне по 100км всеки ден) и нямах проблеми да ги държа заредени.

за пробега ти със новата кола- не си се научил още да караш икономично в ел. режим- знам, че си мислиш, че знаеш как, но... вярвай ми- не знаеш. след месец- два ел пробега ти ще е едно 25-33% по-дълъг от колкото е сега дори като се стараеш. знам, че си карал от "големите" електрички служебно- ама не е същото... играта- предизвикателство за максимална икономия (а тя е доста заразна) сега започва за тебе :bchug: ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата