Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Криптовалути

Мнение от b_u_b_o » 17 Дек 2023, 21:56

TheDriver написа:Дори да се мине през стейбъл, състоянието на mempool-a си е фактор.

Ее колко да е фактор, като борсите си имат фиксирана цена на теглене и не им пука много много в момента мемпула пълен ли е или не. Тая цена се мени разбира се ама това в по-дългосрочен план. А и не е задължително всяко купуване на биткойн да е обвързано с ончейн транзакция. Ако правиш ДЦА е по-рентабилно да си бачнеш няколко покупки и тогава да изтеглиш на твоя портфейл, примерно когато цената на транзакцията е някакъв малък процент от стойността на местения биткойн. Аз напоследък с тия неща които се случват в мемпула изкарвам от кракен през LN и като се събере повечко издебвам момент и пускам ончейн транзакция, чиято такса мога да контролирам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Дек 2023, 0:38

Top Gun Maverick написа:Драйвър, Трезор според теб става, така ли да го разбирам?

Да, мисля че Model T беше модела при който не е нужно да пишеш нищо на клавиатурата на компа дори когато правиш recоvery.
+ Passphrase задължително и там другите стандартни неща.

Но има начин да си направиш сам портфейл използвайки RPi Zero или друг модел RPi и софтуера на Trezor.
Или пък друг Open source software от Github. Като това например:
https://seedsigner.com/

Не е за всеки обаче! И дори да знаеш какво правиш, има множество стъпки на който можеш да компрометираш сигурността на фразата за генериране.

bubo утре ще задълбаем, че са ми интересни някой неща в тоя процес по прехвърляне през LN. ;)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 9:08

А, със сигурност не бих тръгнал да правя такива неща аз. :mhihi: След време ще взема някакъв Трезор може би, но по-вероятно Колд кард, който бил не толкова лесен за ползване, но по-сигурен. Леджър нещо в главата ми започват да се оформят като борса почти.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Дек 2023, 9:09

Четох новина, че bitbox са тествали успешно LN директно в хардуерния. Според мен това е бъдещето. Не съм сигурен дали след идващия цикъл вече няма да са нерентабилни таксите по блокчейна и DCA-hardware wallet да не е много евтино за хора на заплати.

Иначе се говори за нов връх, преди халвинга, но гледах и теория за двойно дъно. Което не е изключено, двоен връх видяхме.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 18 Дек 2023, 9:49

Аз напоследък с тия неща които се случват в мемпула изкарвам от кракен през LN и като се събере повечко издебвам момент и пускам ончейн транзакция, чиято такса мога да контролирам

С уговорката, че може да не искаш да разкриваш някой неща. Имам няколко въпроса.

Аз лично така и не успях си прехвърля средства от Кракен през LN до BlueWallet, когато BlueWallet още съществуваше. :dunno: Иначе и моята идея беше да ги мина през LN и след това в wallet-a да си ги swap-на към ончейн.

На къде ги изкарваш през LN? Software wallet?
Там където ги изкарваш има ли swap от "LN BTC" към "BTC"?
Ако няма такъв swap, таксите за прехвърляне към ончейн не са ли сериозни? Представям си нещо като Boltz. :dunno:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 11:55

TNT написа:Четох новина, че bitbox са тествали успешно LN директно в хардуерния. Според мен това е бъдещето. Не съм сигурен дали след идващия цикъл вече няма да са нерентабилни таксите по блокчейна и DCA-hardware wallet да не е много евтино за хора на заплати.

Иначе се говори за нов връх, преди халвинга, но гледах и теория за двойно дъно. Което не е изключено, двоен връх видяхме.

Двойното дъно го видяхме вече мисля. Ванката даже беше изкарал видео някъде преди второто дъно от около 15к за теория за двойно като каза може да е малко по-надолу точно както втория връх беше малко по-висок 69 от 63. В случая лятото на 2022 имахме 18 ли мисля, като тогава беше дъното на Етера. Та 18к(дали не беше и по-ниско забравих вече)и 15к са достатъчно близко за да е било второ дъно. А от 15к мина над година вече, няма време за второ май.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Дек 2023, 12:00

И на мен ми се струва малко вероятно, но не е невъзможно.

Аз лично мисля, че скоро ще слезнем малко и ще продължим да се въртим около 40-45к още доста време. След ЕТФ и халвинг очаквам кратък дроп.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2023, 13:03

https://youtu.be/IG-axQeV__o?si=AiIxhZBuNhzac_kV

Ей го един клип за това как събарят коня до нула, ама уви... вероятно и коня ще вземе мерки като му дойде времето. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Дек 2023, 13:17

Днес искам нещо да взема - и интересно / за Кракен става дума / Цената е една - като тръгнеш да обърнеш от фиат в нещо - дава друга по-висока цена. Пробвах и на коня, и на шитове ... на всичко е така :roll:
Не е таксата, защото си е дава отделно .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 18 Дек 2023, 13:26

Когато тръгнеш да купуваш на борсата, ти не си купуваш от Кракен, а пускаш оферта, че си готов да купиш Х BTC. Съответно чакаш алгоритъма на борсата да намери оферта на друг субект, който е готов да продава и да ви "събере".
Ако нищо не промениш по стандартната оферта, която софтуера на Кракен ти изготвя, тя винаги ще е по-висока от пазарната цена, защото се стреми да намери бързо съвпадение и да ти осигури средставата възможно най-бързо. Т.е. слага завишена цена, за да го постигне.
Освен това те наказва и по линия на "Market making" - борсата има интерес да менажира голям обем от оферти, ако всички оферти бяха за купуване веднага на каквато и да е цена, борса нямаше да има. Съответно пускайки оферта малко над или малко под пазарната цена "създава пазар" и такъв тип оферти получават малко по-добра цена по линия на "market maker"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Дек 2023, 13:28

Много благодаря :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Дек 2023, 13:37

Точно така колегата TheDriver го е обяснил защо се случва. За да не те дере така с курса, а и с таксите отваряш кракен про(горе от 9те точки до buy бутона) намираш си двойката която искаш да търгуваш примерно EUR/BTC и си създаваш buy order с цена малко под настоящата и чакаш да я удари. Така хем няма да те цакат в курса, хем ще се превърнеш в market taker и таксата ще е по-ниска. В началото кракен про може да е малко плашеща, ама като се ориентираш не е толкова страшна.

TheDriver написа:На къде ги изкарваш през LN? Software wallet?
Там където ги изкарваш има ли swap от "LN BTC" към "BTC"?
Ако няма такъв swap, таксите за прехвърляне към ончейн не са ли сериозни? Представям си нещо като Boltz. :dunno:

Ползвам moon wallet, от кракен до него мисля минава без никакви такси, а после мога от него директно да изпратя на ончейн адрес и да си избера за колко sat/byte да е транзакцията. Не трябва да правя експлицитно някакви конвършъни и не ми взима допълнително такси май

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Дек 2023, 13:49

А тоя moon wallet добре ли работи ? Wallet of Satoshi си е супер, но не бих държал дори 4 цифрена сума, предвид факта, че не държа думички.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Дек 2023, 14:02

Излъгах за името казва се muun wallet :lol: И е self custodial за разлика от wallet of satoshi. Така че е сейф да държиш и не толкова малки количества на него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 18 Дек 2023, 14:06

Моят въпрос щеше да е по същата линия. Какво е предимството пред директен трансфер Кракен>ончейн собствен портфейл в избран момент за таксите?

Някакво предимство от гледна точка на сигурността не виждам :dunno: Дали ще седят в Кракен и ще чакат или ще седят в софтуерен портфейл и ще чакат ми е идентично на мен. :dunno:
Удобството да избереш дадено ниво на таксите и да пуснеш ордър, вместо да дебнеш mempool го разбирам. Може би има нещо друго, което пропускам?

Виж по линия на ребалансиране на каналите в LN, въпросния процес е идеен. Ако искам да отворя нов канал, но имам съществуващ, който трябва да се ребалансира с входяща ликвидност мога да използвам този процес, за да ребалансирам съществуващия канал и в същото време да ми дойдат средства ончейн, за да отворя нов. :yes: Има потенциален проблем обаче- съществува риск да не мога да принудя Кракен да мине LN транзакцията към Муун през моя Node и съответния канал.

Важното за мен е, че Муун няма(потенциално) допълнителна такса за преминаване между LN BTC и BTC. :yes: Ще трябва да им се заровя в правилата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата