Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
steeN написа:Мда, Джорданката си мисли, че трябва да ходят до сервиз и да закачат някви кабели и глупости.
А в същност колите сами ще си го свалят през интернет
само сутринта влизаш, "палиш" и на екрана излизат... release notes за ъпдейт-а... кво ново са ти сложили/ оправили...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
steeN написа:Мда, Джорданката си мисли, че трябва да ходят до сервиз и да закачат някви кабели и глупости.
А в същност колите сами ще си го свалят през интернет
Бате , винаги мога да ти го смеля в разбираем вид за тебе персоналоно ако не си разбрал нещо от линка . Заповядай

Though safety experts welcomed the decision to, "further encourage the driver to adhere to their continuous driving responsibility," they said the software update does not address the core problem Tesla's system has identifying and avoiding obstacles.
С други думи 2 годишно разследване констатира че Тесла автопилота е опасен въпреки ъпдейтите . А тези последните ъпдейти са насочени към .....насърчаване водачите да следят пътя

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По принцип, 'ъпдейта' може да е и деактивиране на въпросната функция/опция! Какъв е проблема? Няма автопилот, няма проблем!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Естествено, какъвто и да е ъпдейта той ще стане over the air 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ildivvy написа:По принцип, 'ъпдейта' може да е и деактивиране на въпросната функция/опция! Какъв е проблема? Няма автопилот, няма проблем!
Откъде да знам какъв е проблема ако си платил за кола с автопилот пък взмет ти го запрът тоя пилот с ...ъпдейт

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Е, не могат ли да върнат по някое евро и по сметките и готово?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По повод "асистента за шофиране" вчера по АМС гледах тест на някаква електричка, мисля, че беше опел или нещо такова и тестваха системата на "автопилота".
Значи, няма по-голяма тъпотия, каквато са сътворили от опел мисля беше.
Искаш да минеш в съседното платно, чукваш леко мигача, от там излиза съобщение дали наистина искаш това, чукаш "ОК" и после следва съобщение, да погледнеш в огледалото!
И чак тогава колата "сама" минава в другото платно.
Обаче ръцете трябва да са на волана ти, в нито един случай не трябва да пускаш волана, защото излиза предупреждение, че не държиш волана и маневрата не се осъществява.
Също така и "автопилота" действа на право, като следи пътя, ама не трябва да си махаш ръцете от волана...
Това мисля, че са го писали и проектирали някакви африканци, защото си мисля, че албанците вече са много по-напред в технологиите.
После следваше някакво ревю на БМВ , което беше плъгин хибрид.
Останах с впечатлението че това е най-безсмисленият автомобил
Нито рак нито щука.
Пада батерията, която е за до около 50 километра пробег и отиваш да зареждаш на зареждачка, ама там не пъха тока в голяма сила, някакви 16 ампера и поне 5-6 часа на зареждачката.
Обясниха смисъла на тая ....система, че отиваш на работа и там я включваш за целият ден, прибираш се в къщи и там се включваш в домашната мрежа пак за 5-6-7 часа.
Иначе, била много икономична, при икономичното каране харчела само 5/100 вероятно бензин.
Значи, няма по-голяма тъпотия, каквато са сътворили от опел мисля беше.
Искаш да минеш в съседното платно, чукваш леко мигача, от там излиза съобщение дали наистина искаш това, чукаш "ОК" и после следва съобщение, да погледнеш в огледалото!
И чак тогава колата "сама" минава в другото платно.
Обаче ръцете трябва да са на волана ти, в нито един случай не трябва да пускаш волана, защото излиза предупреждение, че не държиш волана и маневрата не се осъществява.
Също така и "автопилота" действа на право, като следи пътя, ама не трябва да си махаш ръцете от волана...
Това мисля, че са го писали и проектирали някакви африканци, защото си мисля, че албанците вече са много по-напред в технологиите.
После следваше някакво ревю на БМВ , което беше плъгин хибрид.
Останах с впечатлението че това е най-безсмисленият автомобил
Нито рак нито щука.
Пада батерията, която е за до около 50 километра пробег и отиваш да зареждаш на зареждачка, ама там не пъха тока в голяма сила, някакви 16 ампера и поне 5-6 часа на зареждачката.
Обясниха смисъла на тая ....система, че отиваш на работа и там я включваш за целият ден, прибираш се в къщи и там се включваш в домашната мрежа пак за 5-6-7 часа.
Иначе, била много икономична, при икономичното каране харчела само 5/100 вероятно бензин.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Е.Димитров написа:Иначе, била много икономична, при икономичното каране харчела само 5/100 вероятно бензин.
Заговорих се с една майка от класа на малката (няма само Кармана да говори). Жената кара една тойотка сувче, с миниатюрните прозорчета на задните врати, хибрид. Питам я колко харчи. Казва около 6/100 бензин. Викам си, че дъстъра по карспендинг ми дава 6,2 дизел. Още малко трябва да ги пипнат хибридите, за да станат смислени.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vasko_G написа:Е.Димитров написа:Иначе, била много икономична, при икономичното каране харчела само 5/100 вероятно бензин.
Заговорих се с една майка от класа на малката (няма само Кармана да говори). Жената кара една тойотка сувче, с миниатюрните прозорчета на задните врати, хибрид. Питам я колко харчи. Казва около 6/100 бензин. Викам си, че дъстъра по карспендинг ми дава 6,2 дизел. Още малко трябва да ги пипнат хибридите, за да станат смислени.
Дай пример за бензинов автомобил автоматик, който да харчи 5-5.5/100 градско...истинско градско, не по окоовръстното или цариградско в неделя сутрин. Не съм им фен на хибиридите, но разхода в града им е сила. То и на мен Х6ца ми гори понякога 9 градско, но понякога и 16...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Те хибридите нали са най-доброто от двата свята, казват. Но те и за травеститите викат така, ама не, мерси.
Принципно ако можеш да уплътняваш дневно пробега, на който е способна колата само на батерия, можеш да си спестиш едни до 200лв. месечно, ако правилно смятам. Не е малко на година. А като излезеш на дълго няма да мислиш къде каква станция за зареждане има. Нямам опит, това са само предположения. Не знам и тия хибриди у нас броят ли се изобщо за нещо различно от ДВГ, защото ако да, може да получиш билетче и за ограничените зони с такава кола, без да си 100% ел. Тогава наистина би ми звучало привлекателно.

Принципно ако можеш да уплътняваш дневно пробега, на който е способна колата само на батерия, можеш да си спестиш едни до 200лв. месечно, ако правилно смятам. Не е малко на година. А като излезеш на дълго няма да мислиш къде каква станция за зареждане има. Нямам опит, това са само предположения. Не знам и тия хибриди у нас броят ли се изобщо за нещо различно от ДВГ, защото ако да, може да получиш билетче и за ограничените зони с такава кола, без да си 100% ел. Тогава наистина би ми звучало привлекателно.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Те нали и затова ги направиха в началото? Да могат да 'влизат' в ограничените зони на ток! Отпаднало ли е?

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
ildivvy написа:Те нали и затова ги направиха в началото? Да могат да 'влизат' в ограничените зони на ток! Отпаднало ли е?
Плъгин хибридите и електромобили

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Плъгин хибридите никога не са ги приравнявали на електромобилите. Преди време гледах/четох за някакъв нашенц с i3 с range extender, малък двуцилиндров генератор и се жалваше, че това не го приемат нашите за електромобил и хОй за паркиране в синя и зелена зона безплатно и т.н.
Сега представиха новата Дачия Дъстър 3. И там има същата хибрид версия, като Джоггер, 1.6 бензин с 90 коня и 1.2kWh батерия и електромотор 50 коня. И така постига разход около 3.9. Минус, че е само на предно засега и малко съм скептичен при празна батерия откъде ще извади 140 коня.
Де да беше една 2л атмосферка със 150 коня и ел частта, веднага бих я отнесъл, но така "ма той умрял, ма!".
Сега представиха новата Дачия Дъстър 3. И там има същата хибрид версия, като Джоггер, 1.6 бензин с 90 коня и 1.2kWh батерия и електромотор 50 коня. И така постига разход около 3.9. Минус, че е само на предно засега и малко съм скептичен при празна батерия откъде ще извади 140 коня.
Де да беше една 2л атмосферка със 150 коня и ел частта, веднага бих я отнесъл, но така "ма той умрял, ма!".
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Ставаше дума за рестрикциите за влизане в ринговете , не за облагодетелстване при ползване на зоните за паркиране . Плъгин хибридите за момента ще са изключени от всякакви ограничения за ринговете и ще са 5-та категория като електромобилите . Идеята била - защото зареждат от външен електрически източник.
И да - няма да имат облекчения при паркиране .
Така поне ми отговориха при запитване от моя страна
И да - няма да имат облекчения при паркиране .
Така поне ми отговориха при запитване от моя страна

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Явно аз не съм се изразил правилно. Пак поставят каруцата пред коня. За момента еко 5 са само електромобилите. Няма как да проверяват нито дали батерията е заредена, нито дали дадена кола ще се движи само на ток в зона с намалени емисии. А и плъгин ин хибридите имат много ограничен пробег само на ток. Първите Приуси около 2 км, последните около 10 км. Въобще замисълът на хибридите не е кола на ток и с двг.