Глоба за каране с включени халогени
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Добре де ако си накичиш 50 фара и халогенадали ще виждаш по-добре.Сигурно.Но производителите на автомобили и тези които са създали законите сигурно са се съобразили с физиологията на човек колко светлина му е достатъчна. В "газари" слагам и тези които си слагат ксенон.Я си помислете кво ще стане ако всеки почне по нашенски"яз ще турим по-мощни фарове оти на вуте са са посилни от мойте".Надпревара във въоръжаването.Пък като невиждаш има очни лекари.Ето аз отидох,сложих си очила и готово.Нема толкоз хубави девойки.Та тези екстри деца са за определени условия.А които не те вижда със светнати фарове, нямадате види ако щеш и на челна стоика да му застанеш.Заспите и тъпите копелета нямат край. 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
zAcK написа:someone написа:.....
А ти ми кажи кое те кара да си пускаш халогените постоянно, наречени фарове за мъгла, съвсем случайно![]()
![]()
От утре и аз ще карам денонощно на халогени ама ще им буфна по едни ксенони и ще и дигна нагоре и ще ви питам после какво има толкова като караш на халогени. Нищо особено. Какво толкова има като някой ти свети насреща като Люлин 10. Лошо няма, свети му и ти. Българска малоумщина
![]()
![]()
![]()
![]()
колега ти май си започнал по ранко трифона

ако ми кажеш че през дена те заслепяват халогените ше падна

реално ми правят проблем само ако някои зад мен кара
но и тфа си има лек .. вързал съм си 2 крушки за мъгла и леко им напомням и некои се оправят некои не
аз с тея ПЦта нямам проблеми ако ще и тир да ми светне ама тои зад мене как не е свикнал на облъчване да му мисли

така че халогени рулз ... гъзария до шия нали за тфа и караме БМВта .. иначе и една трабанка може да ни вози от точка А до точка Б

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ясна е работата. Значи всички са гъзари. Утре отивам да изпиля на късите пластините зад лупите
и да вдигна халогените нагоре. Ще ви питам тогава какво има и какво няма. Пуснал съм късите и това е
Така ще виждам по-добре
А какво ще виждат останалите к'во ми пука
P.S. Ебал съм ви селските оправдания. Не виждали добре. Само вие ли не виждате???
А колегиалност какво ли значи

Така ще виждам по-добре

P.S. Ебал съм ви селските оправдания. Не виждали добре. Само вие ли не виждате???
А колегиалност какво ли значи

Последна промяна zAcK на 14 Фев 2007, 2:37, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Dozo
- младши ентусиаст
-
Тъй,тъй и аз се опитвам да налея акъл,но явно няма в какво.Българщинка.Бъдете по-толерантни един към друг.Особенно на пътя.А да те забележат сигурно има и друг начин освем да заслепиш някого.Щото освем псувня или бои друго едвали ще предизвикаш.
- Stormblast
- Потребител
-
Освен че помагат да се виждате по-добре пътя при лоши климатични условия, вашите халогените (предни и задни) помагат на другите участници в движението да виждат ВАС по-добре и по-отдалече. Това обаче важи САМО при нарушена видимост до 100 метра.
Ползването на фарове за мъгла при ясно време обаче, е опасно за насрещно движещите се водачи, защото насочения сноп светлина може да ги заслепи, колкото и да не ви се вярва. Това че халогените са поставени в ниското не означава, че не светят и във височина. От друга страна използването на задните халогени прикрива светлините на стоповете и много лесно някой може да ви натресе отзад, просто защото не ви е видял да натискате спирачки.
Всичко това е доказано в практиката и ми го преподаваха този семестър в една от лекциите по "Организация на движението" в университета. Тъй че не се сърдете на полицията - тя си върши работата!
Ползването на фарове за мъгла при ясно време обаче, е опасно за насрещно движещите се водачи, защото насочения сноп светлина може да ги заслепи, колкото и да не ви се вярва. Това че халогените са поставени в ниското не означава, че не светят и във височина. От друга страна използването на задните халогени прикрива светлините на стоповете и много лесно някой може да ви натресе отзад, просто защото не ви е видял да натискате спирачки.
Всичко това е доказано в практиката и ми го преподаваха този семестър в една от лекциите по "Организация на движението" в университета. Тъй че не се сърдете на полицията - тя си върши работата!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе, Zack, говоря ти за халогени регулирани както трябва. Ако имаш нещо против някой който те е заслепил с халогени или квото и да е там, що не го спря да му го кажеш и да му кажеш, че е малоумен педал и гъзе, а? А ми обясняваш на мен точно тези глупости? При положение, че сто пъти ти казах, че говоря за фарове за мъгла които не са регулирани така, че да заслепяват колите насреща.
И ако ти е толкова голям кеф да обиждаш - заеби, нямам какво да си говоря с теб.
Dozo...
Мъдро...интересно дали към тези същите гъзари слагаш и тези, които произвеждат автомобили с ксенонови фарове и тези, които законодателно са уредили този въпрос
И ако ти е толкова голям кеф да обиждаш - заеби, нямам какво да си говоря с теб.
Dozo...
В "газари" слагам и тези които си слагат ксенон.
Мъдро...интересно дали към тези същите гъзари слагаш и тези, които произвеждат автомобили с ксенонови фарове и тези, които законодателно са уредили този въпрос

Последна промяна someone на 14 Фев 2007, 2:41, променена общо 1 път
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
zAcK написа:Ясна е работата. Значи всички са гъзари. Утре отивам да изпиля на късите пластините зад лупите![]()
![]()
и да вдигна халогените нагоре. Ще ви питам тогава какво има и какво няма. Пуснал съм късите и това е
![]()
![]()
Така ще виждам по-добреА какво ще виждат останалите к'во ми пука
![]()
![]()
А колегиалност какво ли значи![]()
![]()
![]()
казах ти да не се пънеш толко да не си докараш некоя нервна криза .. каква колегиалност те гони ... знаеш че всеки сам се спавява според зависи изгодата .. примера с такситата и убиството

както някои каза що се дигнаха като имаха изгода а за другите проблеми ги боли уя
та така и ти .. за едни халогени си се заял а има толко по важни проблеми .. викай там на воля

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
someone написа:Ако имаш нещо против някой който те е заслепил с халогени или квото и да е там, що не го спря да му го кажеш и да му кажеш, че е малоумен педал и гъзе, а?
Да го блъсна челно ли бе

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Dozo
- младши ентусиаст
-
Значи оттеглям определението"газета",но твърдо си оставам на мнението,че карането на халогени без да има влошени метеорологични условия е напълно безмислено.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
euroto написа:Обиждате се все едно е станало кой знае какво
В нито един от постингите ми няма нито една обидна дума.
Айде ако може някой от админите, да заключи темата, щото наистина се превърна в безсмислена говорилня и ако продължаваме така, вероятно и аз ще започна да сипя обиди.
zAcK написа:Ясна е работата. Значи всички са гъзари. Утре отивам да изпиля на късите пластините зад лупите![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
въздържай се от подобен
език в форумите, нека мненията
ти не стават повод за разпри и раздори!
Има много начини да изкажеш мнение,
но твоя не мисля че е подходящ за форума!
someone написа:euroto написа:Обиждате се все едно е станало кой знае какво
В нито един от постингите ми няма нито една обидна дума.
Айде ако може някой от админите, да заключи темата, щото наистина се превърна в безсмислена говорилня и ако продължаваме така, вероятно и аз ще започна да сипя обиди.
Чудя се как си се сдържал до сега

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Значи, забранено е по закон да се кара с включени само халогени, или халогени с габарит. Вижда се и от единствения смислен пост на предната страница. Ако те хванат в един от двата случая, почти си изгорял, в зависимост от настроението. При включени къси може да се кара на халоген, щото закона позволява тълкуване и може да се спори, а при нужда и да се обжалва.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Батеее, теб те видяхме на магистралата навръщане от стара загора колко много ти трябваха тия фарове

Кво пак мрънкаш ся

64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5