Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Криптовалути

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Дек 2023, 8:27

Усещане може да имаш и аз да кажем в случая не го бъркам с "иска ми се да", понеже на мен не ми се иска да падаме вече, но мисля, че ще стане. Не ми се иска и да растем точно в този момент и ако може така да си откараме до ИТФ поне. :mhihi: Ама аз и на 28к исках още в началото на пролетта така да си останем до халвинга, та да мога да си купувам. :mhihi:

А на въпросът защо не махаме и после пак наново. Ами първо таксите в борсите са много големи. Ако ползваш някоя платформа където само имаш въображаем Биткойн(тоест нямаш нищо, а само залагаш цената му каква ще бъде утре с едни пари)там таксите са по-ниски, но едва ли някой тук би се занимавал с това. Към причините на колегата бих дал един пример още. Да тръгваш да гониш каква ще бъде цената утре е като да познаваш водещите отбори в някое първенство кога ще победят и кога няма да победят. Тоест ти знаеш, че рано или късно ще допуснат загуба, което не пречи накрая да са шампиони или в топ 3-4, но кога точно ще се случи това не може да си сигурен. Те може да бият и 15 мача поред(все едно брой зелени седмици нагоре)и после да паднат 2-3 мача(червени надолу)ама да хванеш и точните цени е вече все едно да хванеш точен резултат на мач. :mhihi: Та ако ти се иска това, по-добре си купуваш шиткойни и играеш тяхната игра пък каквото стане. Или директно вкарваш пари в платформа за мачове, може да имаш повече успех. :mhihi:
Китовете много разчитат на трейдъри. Има една стратегия, която не знам доколко би била успешна, да кажем на зелени сравнително хубави кендъли продаваш и на такива червени купуваш. Колко нагоре или надолу би отишла цената не те вълнува, защото за цял един цикъл чисто теоретично няма как да си назад във фиатни пари, освен ако накрая не купиш лек спад да кажем както беше от 69(продал си там)до 60к. Тогава трябва да чакаш 3 години да речем за да си на плюс относно, но ако си почнал стратегията от ниски цени, може пак да не си назад, а в един момент като се върне горе ще си на плюс. Сега, може да се окаже, че просто с държане си повече напред, затова може да го пробва човек това с малки суми. Колегата vixx мисля го беше пробвал предния бул, като удари чертата сравнимо само с холдване той би трябвало да знае колко е напред.

Аз все още се чудя за тоя цикъл дали да не го пробвам, но по-скоро би било с Етер, кончето ми се вижда прекалено ценно за да го рискувам и все пак може с малко, много малко количество, просто за да видя как духа вятъра по-нагоре в короната на дървото.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 06 Дек 2023, 13:01

vixx написа:Честно казано грам не съм стресиран от парите, които съм вкарал и вкарвам в Биткойн. За себе си аз там риск не виждам. Но от лоши ордери е много лесно да си загубя съня и да ми побелее още някой косъм.

Ей това е. Убеждението ми в биткойн е достатъчно голямо, за да съм вкарал голяма част от спестяванията си вътре. Въпрос на време е все повече хора да видят това което сме видели и ние. Това ме кара да спя спокойно за парите си. Гледам на инвестицията си в това като на пенсията ми и това, че е "скучно" ме устройва идеално. Това не е нещо което да ме развлича в скучните зимни вечери.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 06 Дек 2023, 14:18

За мен се приближава момента в който ще трябва да ънстейкна и да преместя в борса и да стейквам там, макар и на по-нисък процент.

Драмата е, че ако кажа днес ънстейквам, имам 24 часа чилинг период и после 28 дена чакане докато реално мога да оперирам с токените. Това е он-чейн стейкинг. В борса стейкването не е точно стейкване, ама имаш там някви проценти reward, като плюса е, че можеш да ънстейкнеш веднага.

В тая връзка, до момента съм ползвал Кракен и съм доволен, „махнах” се щото все пак е борса, все пак е беър и никога не знаеш дали утре ще ги има.

Та, макар и да знам, че няма сигурен отговор, дойде ли момента в който можем уверено да държим пари на борса и дойде ли същия момент от гледна точна на беър/бул, ‘щото в бул никоя борса не фалира. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Дек 2023, 15:02

Ама вярно сме като някакви сектанти :bchug:
Това стейкване няма ли да е по-добре просто да го спреш някъде малко след халвинга и да пратиш койните в хардуерен портфеил, в очакване на същинския бичи пазар? В смисъл, много ли ще е голяма загубата спрямо стейкване на борса, предвид риска?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 06 Дек 2023, 15:10

И аз това си мислех, стейкването е супер в мечия пазар, но не си заслужава риска когато цената тръгне рязко нагоре. Защото ти носи колко, 10тина % годишно. А когато биткойн тръгне да прави нови ATH цените на шитовете почват да правят x-ове. И за да не изпуснеш някви 10% може да изтървеш да продадеш на няколко пъти по-високи цени. А да държиш половин година в борса пак за 5% при положение, че най-вероятно в тоя момент си направил х5-х10 и нагоре ми се вижда безсмислен риск.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 06 Дек 2023, 15:16

on-chain staking 15-18%
Kraken staking - 8-10%
При 8% вътрешна инфлация на борсата на практика стейкинг почти няма, просто бориш инфлацията.
В момента всеки ден ми идва около 1 ДОТ подарък, като варира естествено. Има си разлика. В едни добри времена това са $50 от небето на ден :mhihi:

Просто си е алт, има твърде много неясноти - ще оцелее ли, ще има ли силен рън и т.н. бидейки на борса ми дава възможността ако нещо гръмне и вземе, че се трупяса да мога да изляза на що-годе прилична цена, веднага. В противен случай за 1 месец ще обираме трохите.
За мен хората в крипто вече сме достатъчно на брой на глобално ниво и всички чакаме едно и също - халвинга. Всички знаем какво става когато много хора са твърдо убедени в нещо :mhihi: Допускам всичко, просто да не съм с вързани ръце. :dunno:

Ще видя тия дни може да се задействам в тая насока.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 06 Дек 2023, 15:22

Както и vixx каза, аз бих махнал стейкинга в някакъв момент и да държа в портфейла. От там за минути можеш да ги пратиш в борсата. Няма смисъл да стоят там за тия 10% на година.. Просто като мине биткойн стария си връх(щото алтовете преди това не правят те нови върхове) освобождавам сейкинга и чакам момента в който реша да продавам. Но дори и продажбите бих правил на DCA, щото върхове както знаем се хващат по-трудно и от дъна...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 06 Дек 2023, 15:24

b_u_b_o написа:Но дори и продажбите бих правил на DCA, щото върхове както знаем се хващат по-трудно и от дъна...

Абсолютно.

За другото - ще ви послушам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 06 Дек 2023, 16:06

+1 DCA. Обаче кога да се почне продажбата и на колко стъпки, и през каква разлика в цената да са тия стъпки :banghead: Голямо чудене ще е и там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 06 Дек 2023, 16:16

Това ще го мислим на момента, мисля, но едно е сигурно - сел ордър за всичко останало при цена -25% от цената на деня. И всеки ден ъпдейт, ако го няма като опция автоматизирано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 06 Дек 2023, 18:41

https://www.youtube.com/watch?v=8SQBIy5yG-s

Брутален Saylor отново, днеска гледах някъде, че е на 1.6 милиарда печалба...а някои го чакат да се занулява все още. :mhihi: И това е човек открил биткойн 2020та, тука половината ако не и повече сме купували далеч преди него. Обаче той наистина има топките и конвикшъна...купува без значение от нищо и с колкото пари успее да докопа. :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 06 Дек 2023, 22:24

Брутален е. Тоя човек е знаел как да прави пари още по времето в което съм държал майка ми за полата. Не са много хората, които успяват да са в час с времето за толкова години, особено в света на дигиталното. А тоя ход да си превърне компанията в своебразен ETF е гениален, но очевидно освен големите топки, той има и доста точните хора под формата на борд на директорите. Много е луд.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Дек 2023, 8:22

Човекът има конвикшън, видял е всякакви неща в правенето на пари и е превъртял играта отдавна. Щом е ол ин...абе всеки сам си преценя. :mhihi:

Да не кажете после, че не съм ви казал за любимия ми шиткойн, говоря го още от началото на беъра сигурно:
https://youtu.be/BLAh8PntkbA?si=nUFwlkuyRADGf7aR
От ноември на 35к като беше коня, Авеланша ми се удвои. Но при корекция знаем, че ще падне повече. :mhihi:
Заедно със соПолана, ICP(който засега нищо особено не прави, някакви 20% от 35к насам)и Chainlink, това мисля ще са шиткойните от старите, които ще покажат нещо тоя булмаркет. Догето предполагам също, но не е стойностен проект и ще е само на база манипулации, както мисля и Кардано, което все още не разбирам как може да има толкова пари в него, там някъде е и Рипъл. Но Аваксът ми е топ и в даден момент ще вкарам малко кон в него.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Дек 2023, 19:18

Ще добавя и другото, понеже в темата е имало въпроси относно това какво точно е ИТФ и какво се очаква:
https://youtu.be/V2n_jM4-VoY?si=1sJPYNWADyKHMdtv
4 минутки. Не, че и БГ тубъри не са го казвали, ама друго е като го чуеш на английски, поне за някои хора има разлика. :mhihi:
Мистър и мисис Смит точно също чакам да купят малко, макар да са разведени и макар той да нямаше точно тях предвид когато изрече името. :mhihi:
Та ИТФ-а не цели такива като нас, а онези, бейбибумърите основно, особено тези от тях, които имат компании за нещо или просто големи банкови сметки. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Дек 2023, 9:17

Едиственото шиткойн дето имам е Cardano, гледам тая сутрин скокнало нагоре.
Дали да не го сменя за Биткойн, или да почна пак да взимам разни шиткойни да се занимавам с глупости, както хич нямам свободно време :mhihi: :ok: :bchug:

P.S. Биткойнът има ли шанс да прасне някой ATH за Коледа, а? :ok: :mhihi: Всеки ден това ми се върти като възможност :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата