Глоба за каране с включени халогени

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Глоба за каране с включени халогени

Мнение от someone » 14 Фев 2007, 0:50

Ей сега един приятел ми се обади, че са го спрели и са му писали акт щото карал с включени халогени. Просто не е истина...То по принцип така му се пада де, щото е голфаджия, ама аз не помня копчето на халогените да съм го изключвал от както съм купил колата... Бахти простотията в тая държава...

Потребител
Аватар

Мнение от Don Lachone » 14 Фев 2007, 0:51

Ти... сериозно ли?
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Глоба за каране с включени халогени

Мнение от zAcK » 14 Фев 2007, 0:52

someone написа:Ей сега един приятел ми се обади, че са го спрели и са му писали акт щото карал с включени халогени. Просто не е истина...То по принцип така му се пада де, щото е голфаджия, ама аз не помня копчето на халогените да съм го изключвал от както съм купил колата... Бахти простотията в тая държава...

И ти и твоя приятел сте за ебане. Много ме дразнят такива гъзета дето постоянно ми карат на халогени и аз както пътувам много направо откачам. Мама ви да ..... Само глоби, педалчета. Какво, ще осветите луната с тия халогени ли ????
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 14 Фев 2007, 0:55

Като ви спрът и искат да ви пишат акт за включени халогени им кажете че колата е внос от Швеицария фабрично е така и няма от каде да се изключат /от личен опит /

И единия гледа и се пули :shock: и вика на колегата си "Верно бе" :mhihi:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 14 Фев 2007, 0:56

И мен си ме цакат редовно за халогените , ама нали ги знаете тия Е-30 , много им силни фаровете ..... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 14 Фев 2007, 0:57

От халогените можеш да се заслепиш ако позицията на очите ти е някъде на нивото на предната ти броня. Не знам в ква позиция точно караш, ама ако действително са ти там очите, мисля, че халогените на другите са ти най малкия проблем... :mhihi: Освен това говорим за каране с включени халогени през деня

Но иначе по закон си е забранено

ЗДВП
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
Последна промяна someone на 14 Фев 2007, 1:15, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 14 Фев 2007, 1:10

Дам, не само в БГ глобяват, но и в чужбина. Всъщност веднъж искаха и мен да ме глобяват, ма тоя беше някъв на кеф и ме пусна. Но ми обясни защо точно ме спира. Щото, минавайки покрай караулка, съм светил в очите на "старото" :mhihi: . Т.е. искаше да каже, че просто го е хванало яд, че халогените са му светили в очите (а те едни такива, яко афтър маркет :mhihi: ма т'ва на едно дърто Рено). Иначе сегашните ми правят черта точно една педя над земята. И като застанеш отпред, се виждат само две светли петна без изобщо да пречат на очите ;) Но аз така или иначе ги включвам само сутрин рано (че много заспи има в по-ранните часове) и вечер по тъмно. През деня ги изключвам.
It's not who You are, it's who You know...

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Фев 2007, 1:16

А ВЕ мойте кат са забити на 3 метра и мен ли ше ма глобят :mhihi: :mhihi: нямам и копче да ги спра :!: :!:
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Фев 2007, 1:23

Аз почти винаги съм си на халогени така съм си свикнал с тях много по добре виждам дупките, а и без тва нямам хубави фарове и кат съм без тях все едно съм сляп

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 14 Фев 2007, 1:25

Абе и аз много им се дразнех на такива като карах с трабанта :evil: ама сега си го връщам и не ги изключвам иначе по закон знам че е нередно ... :confused:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 14 Фев 2007, 1:31

Всичко си опира до култура.Аз също се дразня от "газари".И за това :clap: на катаджиите за таквизи актове.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Фев 2007, 1:32

Само ако ми поясните каква е газарията в случая, че виждаш по добре?

Аватар

Мнение от someone » 14 Фев 2007, 1:35

Айде да питам какво гъзарско точно има в това да са ти включени халогените?

И ако е израз на някаква гъзария въобще - кое е по гъзарско - да караш с вкючени халогени, които на никого не пречат, или да не са ти включени халогените, но за сметка на това да си с включени ксенонови фарове, които могат да ти извадят очите през тила?

Има една единствена причина да карам с включени халогени - за да ме виждат тези които се движат срещу мен. Още като си бях с е30 ВИНАГИ бях с включени фарове, и не защото карах много бързо, а за да може потенциалното камикадзе отсреща да ме види от по-голямо разстояние. Тогава нямах халогени, но си мисля, че когато насреща ти светят четири, а не два фара чисто психологическият ефект е по-силен и вероятността някой кретен да реши, че се движа достатъчно бавно, за да направи поредното малоумно изпреварване, е поне с една идея по малка.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Фев 2007, 1:41

В Ловешката околия ,избягвайте при преминаване да карате на халогени,че там няма КАТ-аджия дето да не ги мрази :!:
Аз в момента ,нямам стойка за левия фар ,та съм ги изключил иначе много ми помагат ...

Георги Пенчев
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Фев 2007, 2:14

someone написа:.....

А ти ми кажи кое те кара да си пускаш халогените постоянно, наречени фарове за мъгла, съвсем случайно :!: :!: :!: От утре и аз ще карам денонощно на халогени ама ще им буфна по едни ксенони и ще и дигна нагоре и ще ви питам после какво има толкова като караш на халогени. Нищо особено. Какво толкова има като някой ти свети насреща като Люлин 10. Лошо няма, свети му и ти. Българска малоумщина :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

someone написа: Тогава нямах халогени, но си мисля, че когато насреща ти светят четири, а не два фара чисто психологическият ефект

Вземи си купи от ония ловните фарове и пускай и тях. Така няма начин да не те видят. Ама дали ще видят нещо друго :!: :!: :!: Малоумна история :!: :idea: :!: :idea: :!:

BMWALPINA написа:Само ако ми поясните каква е газарията в случая, че виждаш по добре?

Ами карай на дълги колега. Така ще виждаш още по-добре. Не мога да разбера защо някой се дразнят като някой им свети с дългите. Той просто иска да вижда по-добре. Защо някой се дразнят :?: :evil: :evil: :evil:
Последна промяна zAcK на 14 Фев 2007, 2:20, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата