Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Re: Мотористите във форума!
Номера и аз мисля да го намацам. Ще пробвам номера със спрея за верига
В нашия регион доста седят скрити и снимат в гръб, което е шибани ... тъкмо си се отпуснал
За съжаление при мен гърнето е отдолу и няма как къде да го монтирам за да го скрия директно .

Аз се обърках
В милионерския форум ли сме че всяко второ мнение в последните страници е как да си намажа номера с лайна или как да си го мушна под гъза да не ми вземат 2лв 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
seimo написа:Аз се объркахВ милионерския форум ли сме че всяко второ мнение в последните страници е как да си намажа номера с лайна или как да си го мушна под гъза да не ми вземат 2лв
Аз ако можех да карам, щях директно да си го оставя в гаража номера, но още съм аматьор и чакам да се науча.

Иначе познавам двама диваци, които по цяло лято хвърчат без номера, единия с R1, другия с някакво ново тунинговано бмв над 200 коня, ама тези са твърде шантави дори и за моята гледна точка.

Един друг приятел пък си купи FZ1 преди години от другия край на България и си го докара до вкъщи без номер.

Бих пробвал след години, заради адреналина и заради fuck the system.

С ГС-а и сега мога де. В моя край ги знам нивите и черните пътища наизуст, никой не може да ме хване из къра, особено пък с тея ниски шкодички и кии ще си изкъртят броните и картерите на първата неравност. Но по асфалта с бърз мотор ще е по-забавно.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Еми тва е положението, никой производител не прави хилядарки за да се карат с 90км/ч. Нито някой купувач си ги купува с тази идея. Тези мотори са, за да се карат бързо. Вярно че на писта е "по-правилно" , но някои хора обичат да са "непослушни". Същото е и положението със суперколите. Ясно е, че който кара ламбо нарушава закона редовно. Аз и с 330д-то изпъвам 200+км/ч всеки ден, когато ми се отдаде възможност. Не казвам че е правилно, но нека се радваме че засега я имаме тази свобода. Не се знае след години с какви ограничения ще ни затиснат и внуците няма да ни вярват какви неща сме правили. 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
От 10 години не е бил в толкова сглобено състояние. Вече е използваем като тротинетка
Предната капла наистина май не е много права, ама ще се разбере някой ден на пътя.

Предната капла наистина май не е много права, ама ще се разбере някой ден на пътя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ръгам на 3-та, минавам беемвета... 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма ли да е по-лесно да си спестиш мъките с тая капла с нещо такова или не ги бива?
https://www.akf-shop.de/en/simson-spare ... n-s53-s83/
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Сложи/вържи една свинска опашка на предния кол и я използвай като показател - някой да врътне предното колело и следи гумата и каплата спрямо върха на опашката...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Някаква една идея по-евтина алтернатива на Michelin Road 6 / Metzeler Roadtec 01 SE 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Spit-Fire написа:Ръгам на 3-та, минавам беемвета...
На 4-та даже 1.9 тди

bum_bum написа:Няма ли да е по-лесно да си спестиш мъките с тая капла с нещо такова или не ги бива?
Aбсолютно. Но последно съм го карал преди 10 години и нямам спомени да е имало такъв проблем. Освен това не съм и бил кой знае колко технически грамотен. Не че сега съм експерт, но доста неща съм научил за въртенето на гаечни ключове. Та просто си възстанових моите капли. Може би трябваше някак да ги проверя първо, но те бяха с износени лагери и гуми и кой знае кога са били обслужвани, та не знам и колко показателно щеше да е да се завъртят някъде. Но каквото такова, според това дали има проблем при каране ще го мисля. Пък и ако сменям всичко с ново наред /почти всичко се продава за тия машини/, сумата ще е неприятна

ildivvy написа:Сложи/вържи една свинска опашка на предния кол и я използвай като показател - някой да врътне предното колело и следи гумата и каплата спрямо върха на опашката...
Аз и визуално го виждам, но не знам до колко е допустимо да има "луфт". Уж не е много, ама знам ли, не съм запознат с допуските.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Spit-Fire написа:Някаква една идея по-евтина алтернатива на Michelin Road 6 / Metzeler Roadtec 01 SE
За какъв мотор става дума? Погледни Dunlop Roadsmart ... Освен това, Мишелин Роуд 5 май бил по-добър от 6-цата, а май е малко по-евтин от нея.
Ex: 96' BMW318ti

ildivvy написа:Spit-Fire написа:Някаква една идея по-евтина алтернатива на Michelin Road 6 / Metzeler Roadtec 01 SE
За какъв мотор става дума? Погледни Dunlop Roadsmart ... Освен това, Мишелин Роуд 5 май бил по-добър от 6-цата, а май е малко по-евтин от нея.
Слагал съм Roadsmart както и Michelin Road 5 с които съм и в момента. Мишелина е несравнимо по-добрата гума. По скъпа е, но си заслужава всеки лев. Догодина мисля пак да слагам същите. Между другото мойте са на 25к км и 4 сезона и изглеждат много много по-добре от на колегата с МТ-то макар че последната година не съм си позволявал да ги пълня

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
То колегата с МТ-то съм аз и за това питам, че нали мойта задната е квадратна. Иначе по краищата грайфер бол. Гумите ми са с дот 2020 а мотора е 2017 та явно в някакъв момент са сменени. По спомен 2020 по сервизна история е бил на 5-6000 мили така че това изтъркване в средата е станало някак си за около 4-5К км понеже аз го взех на 13 000 и нещо и си бяха така гумите, сега е на към 15К понеже му завъртях едни бързи 2К км за месец и нещо.
Абе зимата май ще я изкарам с тея пък на пролет според зависи цените ще пазаря.
Абе зимата май ще я изкарам с тея пък на пролет според зависи цените ще пазаря.
Или аз карам все наклонен или твоя мотор бая бърнаути ще да е видял да я изтрие така на квадрат тая гума за 5к
https://images.app.goo.gl/ZaiqUFhDxdVfgxGT7

https://images.app.goo.gl/ZaiqUFhDxdVfgxGT7