СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Don_Diego » 22 Ное 2023, 12:35

drifty написа:Щото идва и ти казва Hello, sir, така и така, а не почва да те заплашва с бой. Щото това ми се е случвало, някакъв шушляк 50 кила ме заплашваше да ме бие

Щото не те е спирал сърдит сръбски или македонски полицай :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Ное 2023, 12:36

Ми то такъв погром стана, че се чудя как и граждани не излязоха да набият протестиращите.
И да, уважения трябва да има към полицаите и то трябва да е безусловно.
Не да си мерите ценза и вече на такава основа да провеждате комуникацията.
Да, не е приятно някой да ти говори по един начин, дето е неуважителен, но това е положението.
Малко като закона, може да не е справедлив и да не ви харесва и да ви ощетява , но това е закона.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 22 Ное 2023, 12:41

Don_Diego написа:А защо уважаваш полицая в чужбина?

Защото са си го заслужили.
В Холандия съм живял, за там мога да дам впечатления. Държат се учтиво, говорят езици, опитват да ти помогнат и дори да си сбъркал някъде подхождат със съвет, а не със заплаха.
Да не говорим и за впечатлението което оставят и на пръв поглед - чисти, спретнати и в топ физическа форма, а нашите сам знаеш какви са масово - дъртите са разпасани шкембелии, които не знаят и родния си език правилно. :lol: А младите са татуирани олигофрени, които си въобразяват че са в сериала Под прикритие. :lol:

Don_Diego написа:За този тук може да приемем, че е некадърник предвид образователната ни система, но тия навън...уж им добро образованието ама по олимпиади нашите деца ги правят смешни :dunno: . Значи и там не са супер началните и основните училища ама полицаите дето са ги завършили ги уважаваме - защо имаш респект към човек дето ще видим веднъж в живота си, а към тия дето живееш с тях не?

Не бъркай нещата. Образователната ни система и олимпиадите нямат общо с простите ни "органи".
Те са прости, защото е такъв подбора. Подбора е такъв, защото има много незаети бройки и малко желаещи, затова се допускат всякакви идиоти.
А няма желаещи, защото заплатите не са достатъчно високи и защото умните хора не искат да работят в тая пропаднала система с прости колеги. Затворен кръг.
Да вдигнат заплатите двойно, да намалят бройките наполовина и ще се промени положението драстично. Ще започнат да кандидатстват кадърни хора и идиотите ще отпаднат. Естествено, трябва да се махне и корупцията/шуробаджанащината при подбора и да се оправи образованието на висшите кадри. Познавам студент "Национална сигурност" в Търново, който казва, че на всяка лекция дъртия "даскал" им натяква едно и също - "трябва да изпълнявате, а не да мислите". :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Ное 2023, 12:50

dhtj написа:
Don_Diego написа:За този тук може да приемем, че е некадърник предвид образователната ни система, но тия навън...уж им добро образованието ама по олимпиади нашите деца ги правят смешни :dunno: . Значи и там не са супер началните и основните училища ама полицаите дето са ги завършили ги уважаваме - защо имаш респект към човек дето ще видим веднъж в живота си, а към тия дето живееш с тях не?

Не бъркай нещата. Образователната ни система и олимпиадите нямат общо с простите ни "органи".
Те са прости, защото е такъв подбора. Подбора е такъв, защото има много незаети бройки и малко желаещи, затова се допускат всякакви идиоти.
А няма желаещи, защото заплатите не са достатъчно високи и защото умните хора не искат да работят в тая пропаднала система с прости колеги. Затворен кръг.
Да вдигнат заплатите двойно, да намалят бройките наполовина и ще се промени положението драстично. Ще започнат да кандидатстват кадърни хора и идиотите ще отпаднат. Естествено, трябва да се махне и корупцията/шуробаджанащината при подбора и да се оправи образованието на висшите кадри. Познавам студент "Национална сигурност" в Търново, който казва, че на всяка лекция дъртия "даскал" им натяква едно и също - "трябва да изпълнявате, а не да мислите". :lol:

Как да не им казва това като в армията и полицията има бол некадърници, които не им се отдава да мислят? А отделно на това заповедта е заповед защото ако вземеш много да "си преценяш" има шанс да оплескаш повече нещата, понеже някои са го мислили това нещо и ти казват да го направиш защото знаят неща, които ти няма как да знаеш. Пред очите ми когато сме правили съвместна акция с криминална, офицера като съм го питал ушевия знае ли ми е казвал "а, да бе, ще се обяснявам на униформения аз, не му е работа да знае всичко". :yes:

За шуробаджанащината си прав, когато щях да ставам кука 2010-та имаше кой да ме вкара, но аз се отказах в деня на изпита или нощта преди него. Влезе най-добрият ми приятел като имахме мотивация да ставаме катаджии заедно. Той стана първи на интелектуалния изпит и на физическия. От 400 човека. Бройките бяха 12 и понеже само той нямаше гръб да го тикат се чудеха как да го махнат и от първи след психото до сложиха 12-ти :dummy: и на заключителното интервю вече мислеше, че ще го резнат, но явно трябваше да вкарат и някой без връзки. Даже тука не вярваха и ме питаха аз ли съм го уредил защото знаеха кой щеше да ме вкарва мен, а то нямаше нищо такова. Изкара едвам, едвам, едвам 5 години, повечето в КАТ и се махна с 200.
По негово мнение още докато беше вътре толкова прогнила система без никакъв респект към полицая и никакви права няма. На всичко отгоре за без пари и се чудеше защото им се чудят, че вземали подкупи на пътя. :mhihi: Началниците масово са крайни некадърници и все поставени от някой с малки изключения. Абе до утре подробно мога да говоря, ама няма смисъл, а и повечето неща се знаят.
Последна промяна Top Gun Maverick на 22 Ное 2023, 12:58, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 22 Ное 2023, 12:57

Top Gun Maverick написа:
dhtj написа:Познавам студент "Национална сигурност" в Търново, който казва, че на всяка лекция дъртия "даскал" им натяква едно и също - "трябва да изпълнявате, а не да мислите". :lol:

Как да не им казва това като в армията и полицията има бол некадърници, които не им се отдава да мислят? А отделно на това заповедта е заповед защото ако вземеш много да "си преценяш" има шанс да оплескаш повече нещата, понеже някои са го мислили това нещо и ти казват да го направиш защото знаят неща, които ти няма как да знаеш. Пред очите ми когато сме правили съвместна акция с криминална, офицера като съм го питал ушевия знае ли ми е казвал "а, да бе, ще се обяснявам на униформения аз, не му е работа да знае всичко". :yes:

Чети хубаво какво пиша де. Говоря за студент в университет, а не за проста фуражка от школа. Поне тях да ги научат да мислят... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2023, 13:06

Top Gun Maverick написа:
dhtj написа:

За шуробаджанащината си прав, когато щях да ставам кука 2010-та имаше кой да ме вкара, но аз се отказах в деня на изпита или нощта преди него. Влезе най-добрият ми приятел като имахме мотивация да ставаме катаджии заедно. Той стана първи на интелектуалния изпит и на физическия. От 400 човека. Бройките бяха 12 и понеже само той нямаше гръб да го тикат се чудеха как да го махнат и от първи след психото до сложиха 12-ти :dummy: и на заключителното интервю вече мислеше, че ще го резнат, но явно трябваше да вкарат и някой без връзки. Даже тука не вярваха и ме питаха аз ли съм го уредил защото знаеха кой щеше да ме вкарва мен, а то нямаше нищо такова. Изкара едвам, едвам, едвам 5 години, повечето в КАТ и се махна с 200.
По негово мнение още докато беше вътре толкова прогнила система без никакъв респект към полицая и никакви права няма. На всичко отгоре за без пари и се чудеше защото им се чудят, че вземали подкупи на пътя. :mhihi: Началниците масово са крайни некадърници и все поставени от някой с малки изключения. Абе до утре подробно мога да говоря, ама няма смисъл, а и повечето неща се знаят.

Ето нагледно обяснено, защо 'уважението' към милицията е такова! Освен това, всеки човек има/имал 'сблъсък' с тях и сам вижда и преценя 'капацитета' им...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Ное 2023, 13:13

dhtj написа:
Да вдигнат заплатите двойно, да намалят бройките наполовина и ще се промени положението драстично. Ще започнат да кандидатстват кадърни хора и идиотите ще отпаднат. Естествено, трябва да се махне и корупцията/шуробаджанащината при подбора и да се оправи образованието на висшите кадри.

Корупция и шуробаджанащина при подбора на кадри едва ли би имало , ако работата е кофти и ниско заплатена. Да не се разбира ,че работата на полицаите е песен , не твърдя това. Ама май да си на държавна хранилка е по-лесно...?

Сравни средната брутна заплата в държавния и частния сектор в БГ ;)

После се поинтересувай какви удръжки от брутната заплата има в държавния и частния сектор ;) т.е. на 2000лв. брутна заплата кой колко взема чисто. :winky:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Ное 2023, 13:24

Ами има я защото някои, които иначе биха били никои се натискат. Знаят как бащите им са цоцали още през комунизма и някои неща на някои места още ги има в минимални количества, но ги има. А на други в малки населени места им харесва да имат някаква власт. В по-големи искат просто корупция. Скоро гледам един сотаджия келеш станал кука. И вече като кара патрулката и гледа лошо, а като си кара частната кола гледа пак така лошо. :shock: Ай стига бе цървул, довчера ти правех място като пресичаш където ти падне неправилно защото офиса ти е от другата страна на булеварда и ми вдигаше ръка да се радваш, че минаваш за да не обръщаш колата, че да те нарисува някой полицай, днес ме гледаш лошо. :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Ное 2023, 13:26

В малките градове има корупция дори при назначения за учител. Пък за полицай няма да има... Зак по-подробно разказва в каква държава живеем :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Ное 2023, 13:29

Ама не бе, те катаджиите тука от бая години масово се изнесоха към по-айляк служби точно защото не могат да цоцат. Откак няма радари за скорост умря Марко. За дребни нарушения на гражданина не му се занимава, а за застраховка като чукне таблета то вече е късно. А по патрулките преди вземаха по 20 лв. за бензин на колата, карат те да идеш до Шела да речем да ги оставиш на касиера, а те после щели да заредят, ама си зареждаха малко и другото за тях, обаче и това умря като вдигнаха шум.
Но катаджиите редовно разправяха как в София да си, там още се карало както през комунизма кажи-речи защото за тая смешна заплата в София иначе нямало кой да стои на пътя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 22 Ное 2023, 15:53

Don_Diego написа:А защо уважаваш полицая в чужбина? За този тук може да приемем, че е некадърник предвид образователната ни система, но тия навън...уж им добро образованието ама по олимпиади нашите деца ги правят смешни :dunno: . Значи и там не са супер началните и основните училища ама полицаите дето са ги завършили ги уважаваме - защо имаш респект към човек дето ще видим веднъж в живота си, а към тия дето живееш с тях не?
Посетил съм стотици мачове в страната и засега не съм имал проблеми с полицията. Тръгнат ли да бият наред няма какво да направиш, дори и най-праведният да си. Но всички клипове и разкази на хора по уличките бити от полицаи ми идват прекалено. "Аре бе мъже ли сте" е чудно изказване в съотношение 3:1 полиция:протестиращи когато са без отличителни знаци. Влизането в заведение няма да го коментирам.

Тази година бях на мача Айнтрахт-Левски във Франкфурт и около мен бяха всички организирани групи докато ходехме към стадиона. Задържаха по едно време фен заради хомофобски изказвания, но с мегафон обясниха, че го проверяват, ще отнеме 5 минути и ще го пуснат. В нито един момент не се случи да има напрежение с полицията, дори напротив, постоянно се пускаха шеги и в двете посоки, еле пък към хубавите полицайки валяха предложения за брак, едната отвърна че ще пита мъжа си дали може. Тук за подобно нещо съм виждал как хора изяждат палките.

Както и по-рано написаха, на запад хората са си заслужили респекта и знаят как да направят така че да няма за какво да ги напсуваш. Как пък там нямаше един дебел жандармерист, който да реши да избива комплекси.. хората, които стояха срещу полицаите бяха същите, които сега са били с бомбите на протеста вероятно. Мнозинството полицаи/жандармеристи и тук са свестни типове и често става лаф с тях, но има и много изроди, които правят всичко възможно да покажат, че пагоните значат нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Ное 2023, 16:29

Top Gun Maverick написа:Ама не бе, те катаджиите тука от бая години масово се изнесоха към по-айляк служби точно защото не могат да цоцат. Откак няма радари за скорост умря Марко. За дребни нарушения на гражданина не му се занимава, а за застраховка като чукне таблета то вече е късно. А по патрулките преди вземаха по 20 лв. за бензин на колата, карат те да идеш до Шела да речем да ги оставиш на касиера, а те после щели да заредят, ама си зареждаха малко и другото за тях, обаче и това умря като вдигнаха шум.
Но катаджиите редовно разправяха как в София да си, там още се карало както през комунизма кажи-речи защото за тая смешна заплата в София иначе нямало кой да стои на пътя.

Ами ето , ти го написа, стоим си на хубавата държавна служба със съответните привилегии, ниски данъци, ранното пенсиониране и т.н. , ама като няма "цоцане" не е оферта. :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Ное 2023, 19:14

@ Don_Diego

Много пари ме накара да изхарча ти, с тая покана за BestSecret :lol:

Лош човек си ти :mrgreen:

Майтапа на страна - много благодаря :yes:

Трябва да те черпя :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70