От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия

Мнение от Jordana » 21 Ное 2023, 18:27

Ако беше с арката щеше да направи група колкото капачка от швепс на 100 метра ...като за аматьор естествено . А профеита като Алха сигурно ги забиват един в друг целия пълнител ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 18:38

Jordana написа:Ако беше с арката щеше да направи група колкото капачка от швепс на 100 метра ...като за аматьор естествено . А профеита като Алха сигурно ги забиват един в друг целия пълнител ... :mhihi:

под 1 моа ар15 може... ама няма да е стандартна армейска пушка а ще плюс едни $1000 поне за разни неща и още поне $300-500 за оптика..

нещата са много относителни. но е прието, че ар15 е 1-2 моа, докато добре направения ак е 2-3 моа и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2023, 19:29

Аз пък бях много добър едно време с танка (и двете му оръжия)! Предлагаха ми разни работи тогава, но то е ясно... Не е моето 'шапкарството'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 19:33

ildivvy написа:Аз пък бях много добър едно време с танка (и двете му оръжия)! Предлагаха ми разни работи тогава, но то е ясно... Не е моето 'шапкарството'!

аз все си мислех, че си по-висок и представителен... а той икемаф ша доде... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2023, 19:37

:mhihi: :mhihi: Наистина е забавно :ok: , прав си! Радвам се, че съм направил впечатление на по-висок и представителен, макар и да нямам идея как е станало... Макар, че съм почти сигурен, че нямаше това предвид! Дано не излагам форума по този начин... Ще е неприятно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Ное 2023, 20:16

alx написа:
Jordana написа:Ако беше с арката щеше да направи група колкото капачка от швепс на 100 метра ...като за аматьор естествено . А профеита като Алха сигурно ги забиват един в друг целия пълнител ... :mhihi:

под 1 моа ар15 може... ама няма да е стандартна армейска пушка а ще плюс едни $1000 поне за разни неща и още поне $300-500 за оптика..

нещата са много относителни. но е прието, че ар15 е 1-2 моа, докато добре направения ак е 2-3 моа и така...

Ключенцето не е в направата а в концепцията и калибъра на едно оръжие . За момент помислих че ги разбираш по нагоре с това "вундервафе" украинското дето го коментира . Събери чарк от стари руски патрони и пренарязани патронници в стари цеви .
По тежкия куршум 7.62 има по лоша балистика по дефолт от 5.56 заради по големия заряд/откат, по тежкия куршум и работата на автоматиката в оръжието . Сравнявай го с АК 5.45х39 и няма да видиш особена разлика :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 20:26

Jordana написа:
alx написа:

Ключенцето не е в направата а в концепцията и калибъра на едно оръжие . За момент помислих че ги разбираш по нагоре с това "вундервафе" украинското дето го коментира . Събери чарк от стари руски патрони и пренарязани патронници в стари цеви .
По тежкия куршум 7.62 има по лоша балистика по дефолт от 5.56 заради по големия заряд/откат, по тежкия куршум и работата на автоматиката в оръжието . Сравнявай го с АК 5.45х39 и няма да видиш особена разлика :dunno:

това разбира се глупости. аз лично мога да ти демонстрирам .223/ 5.56 ар15 в прекрасно (ново) състояние която е 2-3 моа и роден калашник 7.62х39 които пък е 1 моа... а мога да ти покажа а 300 блекаут ар15 която е под 1моа... (иди виж 300 блекаоут на какво е груб еквивалент от нашите :winky: ... и 7.62х39 ар15 които и той е около 1 моа. въпрос на платформа и изпълнение.

калибъра (особено за пушка) почти няма значение за точноста. всеки калибър изпълнен правилно и с минимални допуски и подходящата муниция може да е изключително точен. различните калибри са създадени не за различна точноста а за различна "мисия" и колко е голям калибъра няма връзка с това колко е точен. един от най- точните калибри е 338 лапуа примерно което е доста дебело и бързо. основната разлика в точноста е дали муницията е мач грейд или не е. това има много по- голямо значение от калибъра.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Ное 2023, 21:00

Айде почна да сравняваш болт винтовки със автоматични системи със свободен затвор ...канарчетата фръкнаха вече , не се напиняй мола ти се :mhihi: Говорим за стандартни армейски системи , аналогични като концепция . Бъркаш в цинка вадиш патрони , автомата от пирамидата и в окопа . Тия мачвания какво общо имат с армейското оръжие ? :shock:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 21:07

Jordana написа:Айде почна да сравняваш болт винтовки със автоматични системи със свободен затвор ...канарчетата фръкнаха вече , не се напиняй мола ти се :mhihi: Говорим за стандартни армейски системи , аналогични като концепция . Бъркаш в цинка вадиш патрони , автомата от пирамидата и в окопа . Тия мачвания какво общо имат с армейското оръжие ? :shock:

болт винтовка? всичко което съм цитирал е (полу)автоматично със въртящ се/ заключващ се затвор. въобще не говориме за ръчен затвор- и там нещата са още по- точни не защото патрона е друг а защото платформата просто е по- точна... калибъра няма значение.

това което съм написал важи и за бойни условия - просто това оръжие което е 1 моа ще е 2-3 а това дето е 2 ще е 3-5 и така... защото просто ар-а е правен с по- малки допуски.

аз ти дадох пример, ама не го разбра явно. имам един ар15 в 223. стрелям с армейска стандартна мунция- една група от 1моа. сменям ъпър-а със 7.62х39. стрелям на същото разстояние и условия- въпрос- каква група ще направя? отговор - същата.

недей да ми обясняваш за неща от които си нямаш -никакво- понятие еле пък опит.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Ное 2023, 22:29

ildivvy написа:Дано не излагам форума по този начин... Ще е неприятно!

Точно обратното… аз затова написах, че истинските мъже стрелят с поне 60мм.
С тия пръчки, които коментират тука, могат и деца да плякат… :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2023, 23:06

enigma написа:
ildivvy написа:Дано не излагам форума по този начин... Ще е неприятно!

Точно обратното… аз затова написах, че истинските мъже стрелят с поне 60мм.
С тия пръчки, които коментират тука, могат и деца да плякат… :ok:

В гората по една тясна пътека си яздел Д’Артанян. По едно време пред него се появил на кон Крали Марко. Двамата се засекли и не могли да се разминат. - Мосю, – казал Д’Артанян - аз съм поданик на Велика Франция и вие сте длъжен да ме пропуснете да мина. - Я духай супата бе, ренде – казал Крали Марко. - Но мосю, аз съм най-великият мускетар на Франция. Вие сте длъжен да ми направите път. - Моля-а-а... Я се разкарай от пътеката бе чвор такъв. - Мосю, за последен път ви предупреждавам, ако не се отместите ще бъда принуден да ви извикам на дуел. - Немаш проблеми – отвърнал Крали Марко. Двамата отишли настрани в храстите и след малко оттам се чула голяма патаклама. След няколко секунди настанало затишие. След това Крали Марко излязъл от храстите. Откъснал малко трева и си избърсал меча. - Ту-у-у мама му стара. Жабарът му с жабар. С тая тел дето я извади от ножницата и дето и вика шпага, за малко да ми извади окото.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Ное 2023, 2:49

Jordana написа:Бъркаш в цинка вадиш патрони , автомата от пирамидата и в окопа . Тия мачвания какво общо имат с армейското оръжие ? :shock:

От окопа с каквото и да стреляш, вероятно ще пропуснеш с метри, независимо какви групи правиш на стрелбището. :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2023, 3:08

enigma написа:
Jordana написа:Бъркаш в цинка вадиш патрони , автомата от пирамидата и в окопа . Тия мачвания какво общо имат с армейското оръжие ? :shock:

От окопа с каквото и да стреляш, вероятно ще пропуснеш с метри, независимо какви групи правиш на стрелбището. :lol:

той джордана .... "няма равен"?
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Ное 2023, 3:38

alx написа: "няма равен"?

8) закачам се и аз...

Аз между другото оптики на ар15 никога не съм слагал... с грийн дота най-много и квото дойде - толкова. :lol:
Нещо ми мина мерака за големите пушки и снайпери преди години...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Ное 2023, 8:55

Пада ти МОАто със зелената точка , виж Алха само с оптика бие мухите в ранчото .... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата