Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: Мотористите във форума!

Мнение от Spit-Fire » 20 Ное 2023, 14:35

carmanf1 написа:
Тоя мотор го видях преди няколко седмици, докато си стоях в задръстването на Гладстон.

Много красив и с впечатляващ звук. Не знам дали е точно същия на колегата, ама не ми се вярва да има кой знае колко такива тук.

Та поздрави на колегата, мотора е много впечатляващ и красив на живо :yes:

Мерсии, я съм бил, щото в Пловдив май няма 2-ри с такава разцветка и отделно на това Гладстон ми се налага да го минавам по минимум 2 пъти на ден до и от работа :mhihi: Активно си карам ако сутрин е над 5 градуса, ич няма да зазимявам с тея задръствания.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Ное 2023, 18:51

ildivvy написа:
drifty написа:
ildivvy написа:В тази държава остана ли някой, който да нарежда капли със спици? Давайте предложения и контакти, че мой приятел има нужда, а само това остана, за да 'наредим' и неговия 'пъзел'!

Моите капли най-накрая се върнаха при мен преди няколко дни. Като цяло са окей. Човекът ми каза, че единия обръч има поражения от годините, та не е много добре. Може би е имал близък контакт с някоя дупка по пътя, та не е идеална каплата, но не би трябвало да се усеща при каране. Живот и здраве ще видим. Другата капла днес и монтирах гумата и я завъртях на оста, не видях никакви отклонения. Иначе човекът ми каза ако някоя спица се разхлаби да му се обадя, няма да ме таксува допълнително да я оправи.

Имай предвид, че понякога и самите гуми са леко 'криви', особено от този тип... Т.е. ако ще гледаш/проверяваш за биене, гледай и на каплата и на гумата по отделно! До пролетта дали ще стане целия?

Ясно. :yes:

Ще се разбере дали има нещо като го подкарам някой ден.

До пролетта няма да е готов със сигурност. Нямам отопление в гаража, та вече е много студено, тъй като е на 50 метра от река. Снощи колата беше замръзнала. Та сглобявам каквото съм нагласил и мисля да "зазимявам" работата.

Към момента рамата и окачването са сглобени, спирачките и гумите също, като предната гума и спирачка вече са на мотора. Двигателя и верижното задвижване са монтирани. Остава да монтирам задната гума и спирачка и всичките дреболии - обтегачи и т.н и да сглобя изпускателната система и го покривам за зимата. Ще видя евентуално как да опъна веригата по книга и как да центрирам предната гума с окачването и това ще е.

Не знам още как ще процедирам с Ел. Инсталацията, нищо не разбирам там и това като цяло ме притеснява, щото останалото са светлини, жила, прибори по кормилото за мигачи, фарове, ръчки, степенки, седалка, резервоар, калници, все що годе лесни неща и би трябвало да вървят сравнително бързо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 21 Ное 2023, 3:37

Spit-Fire написа:... Активно си карам ако сутрин е над 5 градуса, ич няма да зазимявам с тея задръствания.

Е, значи наистина нямам гуми, щото при тея температури с хорнета съм на дрифт постоянно и нещо ме е шубе. :lol:

Чакай да го кача, че първата снимка, която качих верно беше от 30 метра разстояние. :lol:

Изображение Изображение
Oще не съм го мил, ама тва е положението, или е много студено или излиза някаква друга работа. Но мигачите му ги оправих вече де. :D
Сега от китайския черен петък чакам нови ръкохватки и една тръба към която да закача "sc project" гърнето, което ми даде предишния собственик. Но ме предупреди че ще имам проблеми с полицаите, та сега ми е интересно колко ли шумно ще стане. :mhihi:

П.П. Твоята електричка такава ли беше? https://ofer.bg/produkt/talaria-sting-r/
Напролет ще си запиша един тест райд, че ми е интересно, още не съм карал такова.
Нищо чудно да заменя ГС-а с едно такова миксерче ако ми хареса. :mhihi:

П.П.2 Правилно ли съм сложил стойките, че го карах на усети и не бях сигурен много много? :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2023, 12:10

Асфалта вече е студен и дори с нови гуми усещането е за малко сцепление... Сега става само за возене/придвижване без никакви напъни за нищо! Стойките са добре, само задната я слагай още една идея по-назад. От заварката напред, примерно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 21 Ное 2023, 13:36

Декат тръбата как ще я слагаш? Режеш след ламбдата нали така?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2023, 17:37

Абе ясно е, че всички сме много примерни тук ама кво прайм с тия мотори като пуснат всичките камери да засичат скорост?

Моя ако не му подам от време на време трупа нагар и почват да тропат клапаните.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 21 Ное 2023, 17:58

Един приятел пръска спрей за верига върху номера и хвърля една шепа прахоляк, веднага полепва и не се вижда.
Ако евентуално те спрат те карат да го чистиш и ако искат да се заядат могат да те глобят само за мръсен номер, беше 50лв мисля.
Тва е най-безболезнения вариант, защото за разните скрити стойки спират от движение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мотористите във форума!

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2023, 18:47

Винаги съм го мислил това за кал, а то какво било :mhihi:

За колата ще го преживея. Отдавна вече не съм тоя джигит, дето бях навремето. Пък и нямам кола, която да си мести кокалите.

За мотора обаче не му ли подадеш газчица от време на време не знам какъв човек трябва да си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2023, 19:24

Огромната част от тези камери снимат фронтално! Освен това, участъците, където е 'приятно' подаването на газ, не са масовите участъци, където 4-колесните правят същото... Т.е. аз поне не съм притеснен :D !

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Ное 2023, 20:25

Абе и аз не съм пристрастен ама ако ми дойде снимка със 160-180...няма да е добре на междуградски път. :mhihi: :ok:
Та го мисля нещо да добавя багажник и там да виси...нещо си...така примерно щото се е размотало от вибрациите и вятъра... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Ное 2023, 23:21

Авера си крие номера. Бая време го псувах, ма взех да го разбирам :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 22 Ное 2023, 0:27

frizzante написа:Декат тръбата как ще я слагаш? Режеш след ламбдата нали така?

Декат тръбата я е сложил някой вече преди мен, ще ти снимам утре да видиш как е направено. Аз поръчах следващата тръба, която прави чупката покрай степенката за крака.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 22 Ное 2023, 12:25

Я да питам и аз, макар май да знам отговора. Гумата задната ми е за смяна, нали? А пиньона? И веригата ми има доста ход настрани, това нормално ли е за О ринг верига? Мога да докосна гумата с нея като я бутна навътре.ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2023, 12:37

Гумата може и да изкара още един сезон, ако не я напъваш много-много... Започнала е да се изтрива в средата, вижда се. Пиньона си е нормално, добре е - не го барай. Веригата би трябвало да е по-скоро хлабава, ако можеш да я 'огъваш' настрани. Провери я... Като започне да се износва, започва да има по-стегнати и по-хлабави участъци, като я буташ нагоре-надоло. Измий я хубаво и пробвай да снимаш О-ринговете между звената...Ако има липсващи - планирай я за смяна... Всъщност, веригите няма значение дали са с 'рингове' или не! Те са с друга цел... Като се износят, признаците са еднакви!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 22 Ное 2023, 16:57

Веригата си я обтегни както я дават по книжка. След това я хвани отзад на пиньона и пробвай колко се отлепя от него. Ако е повече от 4-5 мм е за коша. Гумата е за смяна според мен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата