СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
Това е супер интересно , давай ще те ползвам като консултант.carmanf1 написа:barty написа:Звучи интересно.
Какво работиш?
Няколко колеги ме питаха същото на ЛС, правя копи/пейст на отговора ми.
Нищо сложно няма в работата ми, нито пък е нещо кой знае какво.
Просто трябва да имаш умения да четеш езика на тялото. Аз тва си го имам вродено, талант. Още от малък, подсъзнателно разбирах, кога някой ще започне да ме лъже, още преди да е започнал да говори дори. После го доразвих този талант.
На всичко останало компанията ни учи:
" Global Procurement съм - няма много точен превод на български, за това го пиша на английски.
На български превода е Снабдител/Снабдяване, но това което правя, няма нищо общо с това, което се разбира под снабдител.
Моята работа е предимно да водя преговори с големи, интернационални компании и да сключвам договори с тях.
Един пример е Glencore, водя преговори с тях за алуминий - можеш да ги погледнеш в нета.
После други хора ги изпълняват и следват тези договори, защото аз вече съм започнал преговорите по други договори.
Едни такива преговори, заедно с изграждането на цялата стратегия около тах (и одобрението й от големите шефове) и сключването на договора, обикновено отнемат около 2-3 години.
В общи линии, работя за една интернационална компания със заводи на много места по света, включително и в България (те така ме дръпнаха, докато работех за България само)
И аз сключвам договорите за доставки на някои материали по целия свят, където компанията има заводи. "
Наскоро водихме преговори(аз и един мой съмишелник) за едни огромни количества железа в Испания , след това пък за транспорт на желязо към Русия.
Сега пък се опитваме (даже успяхме, но преди подписване на договора не е на 100% сигурно ) да договорим много добра цена за едно торове от Беларус , да видим как ще се развият нещата там, но наистина може да си много полезен с твоя опит , особено ако си подходящо мотивиран ( на процент )

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
С оглед на снощната среща на футболните фенове, предлагам да се организира мач на площад Народно събрание 2 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ildivvy написа:В сряда нали е 'турбо найт' по дискавъри-то и реших да погледам нещо... Вече са агитирали и разни известни личности за рекламни предавания за еко-насочеността на темата! Срам нямат.. Такива предавания имаше преди!
Доста комично се получават някой неща.
Онзи ден гледам Робърт Дауни Джуниър си поръча някакъв автомобил.
Предаването точно с тази насоченост и какво направиха, в дъртата барака монтираха някакъв бензинов мотор над 5000 кубика , ама харчел по-малко,
Иначе, идеята беше хибрид да направят.
Но все пак, да има някаква еко насоченост, монтирали на тавана уред, да измерва фините Прахови частици, докато автомобила се движи из града

Един вид, да изчислява замърсяването...докато тоя 5-6 литров двигател тихо боботи и харчи поне 12-15/100 в града.
Такива пародии,,,
Друго гледам, артисти, които са известни с роли, но през живота си не са произвели нищо, обясняват как трябва еди какво си предприятие да спре да произвежда и там някакви други неща.
Тоест лесно им е, имат по някакви милиони в банковите си сметки от показвания на екрана в някакви героични филми, нямат никакъв принос за създаване на работни места, нищо не произвеждат, но апелират да се пре това или онова производство.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Двгателя, който сложиха беше малък. 4 цилиндъра с обем 2 и нещо май...
Иначе, както винаги съм мислел, много по-голям ефект ще има, ако се произвеждат качествени неща, които траят/ползват се дълго! Така се избягва замърсяването при производство на все повече и повече нови 'еднодневни' боклуци.
Иначе, както винаги съм мислел, много по-голям ефект ще има, ако се произвеждат качествени неща, които траят/ползват се дълго! Така се избягва замърсяването при производство на все повече и повече нови 'еднодневни' боклуци.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ildivvy написа:
И аз съм на това мнение.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ivanski_2 написа: ... Това е супер интересно , давай ще те ползвам като консултант.
Наскоро водихме преговори(аз и един мой съмишелник) за едни огромни количества железа в Испания , след това пък за транспорт на желязо към Русия.
Сега пък се опитваме (даже успяхме, но преди подписване на договора не е на 100% сигурно ) да договорим много добра цена за едно торове от Беларус ...
С удоволствие ще помогна. Няма грижи. Нищо не искам, само 1 бира, като минаваш на около

С торовете обаче, не съм аз човека, изобщо не съм компетентен в тая сфера.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ildivvy написа:Двгателя, който сложиха беше малък. 4 цилиндъра с обем 2 и нещо май...
Да, вероятно. Просто хванах предаването, когато показваха двигателя и ми се стори масивен.
Иначе си напълно прав, до такава степен е нараснало потреблението, че се произвеждат само "еднодневки" и като автомобили и като уреди всякакви и всичко.
А обществото става все по консуматорско, дори без да има нужда да сменя старият да речем... телефон, който работи гладко и върши работата, за която е създаден,
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Консуматорството си има и плюсове. Стимулира подобрение, развитие на нови технологии, разнообразие и т.н. Но всичко трябва да е в някакви умерени граници, а сме заринати от боклуци. Каква толкова по-нова технология и какво развитие има при кафемашина, сешоар или миксер, че са боклуци
Дори четка за зъби ми се е чупила
Освен това всичко се прави да не подлежи на ремонт.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз примерно 2019та си купих една моторола, супер телефон, много доволен бях, обаче на третата година почна батерията да държи по 2 часа и софтуера почна да сгъва. И си купих друг телефон и го ненавиждам, пълно дърво. Обаче го мъкна, не върви нов телефон да го сменям.. макар че на няколко пъти оглеждах какво се предлага..

Някой знае ли фирма-посредник, чрез която мога да поръчам продукт от Щатите? Харесал съм си едни лупи за фаровете и доставката струва колко тях самите..
едит: В Чикаго също се намират
едит: В Чикаго също се намират

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Преди малко ми звънна голямата шефка. Викам, аре ся поне ше зная, уикенда щастлив ли ще е или насран
Вика, аз да ти кажа, да го чуеш първо от мен - казах си, ясно, ся си еВа мамата
Имате нов шеф за EMEA & APAC, който ще рапортува на мен. Каза ми кой е. Ужас
Казах й, ти пък как точно тоя лицемер прие. Аз не го понасям и НЯМА да работя с него. Значи и за проекта не ме брой.
Тя вика знам че не го понасяш, споко, ти ще рапортуваш директно на мен. И тва е стратегия, след 10-12 месеца ще разбереш много неща защо го правим така.
С него няма да се разправяш и съм му го казала. Ако все пак нещо те пита или иска, казваш му че е конфиденциално и го пращаш към мен.
Викам хубаво, ама кво стана с моите искания. Днес до края на деня щяла да ми каже - като я знам, означава понеделник - тоест цял уикенд ся ще го мисля.
Майка му дейва
И нещо кроят
Трябва да разбера какво

Вика, аз да ти кажа, да го чуеш първо от мен - казах си, ясно, ся си еВа мамата

Имате нов шеф за EMEA & APAC, който ще рапортува на мен. Каза ми кой е. Ужас

Казах й, ти пък как точно тоя лицемер прие. Аз не го понасям и НЯМА да работя с него. Значи и за проекта не ме брой.
Тя вика знам че не го понасяш, споко, ти ще рапортуваш директно на мен. И тва е стратегия, след 10-12 месеца ще разбереш много неща защо го правим така.
С него няма да се разправяш и съм му го казала. Ако все пак нещо те пита или иска, казваш му че е конфиденциално и го пращаш към мен.
Викам хубаво, ама кво стана с моите искания. Днес до края на деня щяла да ми каже - като я знам, означава понеделник - тоест цял уикенд ся ще го мисля.
Майка му дейва

И нещо кроят

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
E чудят се как да ти го намъкнат без да те боли много
Майтапа настрана ама е наистина тъпа ситуация....мислиш си, че си "някой" в компанията и като дойде момента да стане "на твоето" ти показват, че си баш никой ама измислят начин да ти го представят някак красиво и да смекчат удара...been there, done that
DHL продължават да ми късат нервите...уж Express пък ми мотаят сума дни вече пратката...сутринта със ставането промених адреса за доставка, потвърдиха че ще дойде днес и сега няма да дойде днес

Майтапа настрана ама е наистина тъпа ситуация....мислиш си, че си "някой" в компанията и като дойде момента да стане "на твоето" ти показват, че си баш никой ама измислят начин да ти го представят някак красиво и да смекчат удара...been there, done that

DHL продължават да ми късат нервите...уж Express пък ми мотаят сума дни вече пратката...сутринта със ставането промених адреса за доставка, потвърдиха че ще дойде днес и сега няма да дойде днес

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
carmanf1 написа:тоест цял уикенд ся ще го мисля.
Ее търпение, моите ги чакам 7 седмици засега

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имам проблем с пералня и сушилня Haier, като сушилнята не работи и изписва грешка FD.
Тръгва, работи 15 мин и спира. Изписва грешката и до там.
Дрехите вътре са студени.
От сервиза казват "Ясно, за профилактика си. Докарай я".
Хубаво ама тежи.....
Според мен нагревателя не работи.
Някакви идеи и опит с Haier ?
Тръгва, работи 15 мин и спира. Изписва грешката и до там.
Дрехите вътре са студени.
От сервиза казват "Ясно, за профилактика си. Докарай я".
Хубаво ама тежи.....

Според мен нагревателя не работи.
Някакви идеи и опит с Haier ?

Ако е с нагревател направо я изхвърли и си купи нещо с термопомпа ако искаш икономия някаква.
Ако не искаш...това твоето е евтино за ремонт.Нов нагревател и си в играта.
И те така...
Ако не искаш...това твоето е евтино за ремонт.Нов нагревател и си в играта.
И те така...