Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Мотористите във форума!
Spit-Fire написа:Колеги, имам питане за Трансфагарашан - кога е удачно време за трип до там и... има ли мераклии?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Следиш кога го отварят, всяка година е различно. Юли и Август е тълпа, може би след 10 ти септември, но и прогнозата за времето трябва да се следи, че там е тото

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Като цяло съм много надъхан и даже си мисля да си взема 1 седмица отпуск за тоя трип. Но дори и без да съм се интересувал грам как стоят нещата с него си мисля, че колкото и да имам желание да го направя, сам ще е неразумно. Има време, ще го помисля.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм ходил Август и горе си имаше още сняг. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Spit-Fire написа:Като цяло съм много надъхан и даже си мисля да си взема 1 седмица отпуск за тоя трип. Но дори и без да съм се интересувал грам как стоят нещата с него си мисля, че колкото и да имам желание да го направя, сам ще е неразумно. Има време, ще го помисля.
Миналата година, го минавах пробно, както и Трансалпина с кола. Някъде назад в темата бях писал доста. Общо взето с три нощувки и по около 300 км на ден е ок. Ако нещо те интересува конкретно насреща съм. И аз навивам моите хора да ходим догодина ама за сега не успявам - студено щяло да им бъде

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, те по джапанки и къси ръкави ли карат обикновено? Нормални летни дрехи + дъждобран в сака (задължително) и си готов!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
ildivvy написа:Е, те по джапанки и къси ръкави ли карат обикновено? Нормални летни дрехи + дъждобран в сака (задължително) и си готов!
Ха ха, без да искаш позна. Това лято обикаляхме Несебър и околностите по къси гащи и тениски.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ако решите нещо пиши, аз се съмнявам да намеря от моя страна някой, понеже все още нямам много познати с мотори, хеле пък да се навият на такава работа. Та ако нещо, да се присламча към вас
Мен студ не ме плаши, ще се екипирам както си му е редно.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ще ти дойде времето и ще ги минеш, дори и сам, дерзай.
Не бях излизал от БГ с мотор и едно скромно излизане в началото на октомври (от Силистра до Мангалия - Дуранкулак) буквално запали фитила и преди две седмици в рамките
на 4-ри дни ги преминах и двата прохода. А бях сигурен, че ги бях "оставил" за 2024.
Това е невероятно преживяване с мотоциклет. Изчел съм 10-ки пътеписи за там и осъзнавам, че съдбата беше с мен и ми позволи да го направя. Циганско лято, нисък
трафик в двата прохода(особено на Алпината, преминат през седмицата), неагресивни мечки, безотказна машина.
Безкрайна красота и величие, които е създала природата и човек, за да премине отвъд, напред и нагоре.

Не бях излизал от БГ с мотор и едно скромно излизане в началото на октомври (от Силистра до Мангалия - Дуранкулак) буквално запали фитила и преди две седмици в рамките
на 4-ри дни ги преминах и двата прохода. А бях сигурен, че ги бях "оставил" за 2024.
Това е невероятно преживяване с мотоциклет. Изчел съм 10-ки пътеписи за там и осъзнавам, че съдбата беше с мен и ми позволи да го направя. Циганско лято, нисък
трафик в двата прохода(особено на Алпината, преминат през седмицата), неагресивни мечки, безотказна машина.

Безкрайна красота и величие, които е създала природата и човек, за да премине отвъд, напред и нагоре.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ildivvy написа:dhtj написа:Питам, защото няколко пъти му пързалям задницата вече, а не е нарочно.Отдавам го на студеното време и асфалт, но май и гумите са за смяна?
Помня, че като ти пратих обявата за мнение и ти каза, че гумите са за смяна, как прецени?
Така ми се сториха на снимките... 10хил.км са нищо за 4 сезона! Въпроса е как са 'употребявани' през това време! Сега си изстина асфалта и иска внимаване, особено с лек и бързооборотен Хорнет. Ще посвикнеш, но внимавай! Снимай хубаво гумите и покажи да видим, но ако ги прецениш, че са за смяна - по-нагоре обсъдихме варианти с колегите! Новото си е ново! Като ги натиснеш с нокът, примерно, как усещащ материала?
Днес най-накрая стигнах до гаража. Минавам да покажа гумите, да дадете експертно мнение по снимка.

Малко некадърни снимки, едната я снимах на дневна светлина, нещо се разсеях, после снимах през нощта на светкавица, ама толкова си мога, не ми е пръв път.

Твърдостта на пипане е...твърда като летните ми гуми на колата. Миналия месец ги купих Nexen 18ки.

Един въпрос и за кожата на седалката имам. Малко е набръчкана. Да пробвам ли с някое кремче дали ще омекне и изпъне, или топъл въздух, някой правил ли е нещо такова? То не е кожа, ами си е някаква изкуствена мушама.

Подходящ ключодържател си сложих, чакам още няколко дни да ми мине крака и се надявам да има още топли дни през ноември и декември, че много ми се кара.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Според мен задната ти гума е за смяна , за туристическо каране става , но това износване в средата е много кофти като лягаш по завои . Получава се едно неприятно прехвърляне при лягането , и евентуално може да те ''излъже'' и да бъде опасно . Иначе по снимка каучука е ОК , доста газ си раздавал по правите обаче ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Той на практика не го е карал мотора... Смени поне задната, но най-добре и двете! Стана ясно, че има и добри бюджетни варианти... Седалката не я барай... Ако се 'влоши' или те издразни повече, отиваш на претапициране! Не ги правят от ест.кожа, то е ясно... Ключа си го остави без никакви неща по него! Дразнят (или поне мен) и отвличат вниманието...

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ildivvy написа:В тази държава остана ли някой, който да нарежда капли със спици? Давайте предложения и контакти, че мой приятел има нужда, а само това остана, за да 'наредим' и неговия 'пъзел'!
Моите капли най-накрая се върнаха при мен преди няколко дни. Като цяло са окей, човекът ми каза, че единия обръч има поражения от годините, та не е много добре, може би е имал близък контакт с някоя дупка по пътя, та не е идеална каплата, но не би трябвало да се усеща при каране. Живот и здраве ще видим. Другата капла днес и монтирах гумата и я завъртях на оста, не видях никакви отклонения. Иначе човекът ми каза ако някоя спица се разхлаби да му се обадя, няма да ме таксува допълнително да я оправи.
Едната капла вече я качих, изкефих се на резултата!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Spit-Fire написа:Ето малко фотоси от Широка Лъка и пътя от Девин към Пампорово. Баси красотата, направо ми стана благо на душата докато карах....
Тоя мотор го видях преди няколко седмици, докато си стоях в задръстването на Гладстон.
Много красив и с впечатляващ звук. Не знам дали е точно същия на колегата, ама не ми се вярва да има кой знае колко такива тук.
Та поздрави на колегата, мотора е много впечатляващ и красив на живо

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
drifty написа:ildivvy написа:В тази държава остана ли някой, който да нарежда капли със спици? Давайте предложения и контакти, че мой приятел има нужда, а само това остана, за да 'наредим' и неговия 'пъзел'!
Моите капли най-накрая се върнаха при мен преди няколко дни. Като цяло са окей. Човекът ми каза, че единия обръч има поражения от годините, та не е много добре. Може би е имал близък контакт с някоя дупка по пътя, та не е идеална каплата, но не би трябвало да се усеща при каране. Живот и здраве ще видим. Другата капла днес и монтирах гумата и я завъртях на оста, не видях никакви отклонения. Иначе човекът ми каза ако някоя спица се разхлаби да му се обадя, няма да ме таксува допълнително да я оправи.
Имай предвид, че понякога и самите гуми са леко 'криви', особено от този тип... Т.е. ако ще гледаш/проверяваш за биене, гледай и на каплата и на гумата по отделно! До пролетта дали ще стане целия?