Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от pampo » 31 Окт 2023, 8:38

Като казваш спонсорирани клипове, след като прочетох няколко статии за спада пето поредно тримесечие, фейсбук започна да ме залива със спонсорирани реклами за ново строителство. Буквално всеки трети пост във фийда е реклама за "инвестиция".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Окт 2023, 8:46

Еми продажбите спадат, наливат за реклами като за последно. Половината брокери догодина по това време ще са активни в jobs.bg, ще карат курсове в Софтуни, някои ще берат ягоди и т.н.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 31 Окт 2023, 9:59

Сделките много спадат. И както преди целите нови сгради бяха изкупени на .pdf, в момента има много такива, които са на Акт 14, с на половина непродадени апартаменти :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Окт 2023, 11:26

Остават най-гадните и криви разположения.
Но като цяло всичко върви надолу.
Въпреки това, на пдф преди 1 месец е изкупено над 50% от бъдещата сграда в Младост 1А, цени 1800е/кв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 31 Окт 2023, 11:39

От познат инвеститор знам че все още на ниво ПДФ се изкупува 20-30% от сградата от някакви фирми дет плащат кеш. Останалите 70% обаче се продават доста по-трудно, спрямо до преди година.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Окт 2023, 11:50

Щом тоя клоун Радушев и той взе да призовава за такива инвестиции и как някой си, някъде, изкарал някакви си пари, бил на плюс видиш ли, пък почнал от нула лева...
Скоро му попаднах на някакво видео където ревеше като набодена мечка що онзи бричката му продал кола без сменени филтри и някакви тъпотии, със сигурност с цел гледаемост и нищо друго. :kuku:
Тоя преди години му бях гледал нещо когато се правеше и на крипто разбирач как от вас да копаеш иначе не особено ценния Биткойн. :mhihi: Хората цели компании имаха вече за копаене, той ще ти обяснява как с Правец ще копаш. :mhihi:
Купувайте хора, нали чухте, най-ниските лихви в света са в България. :mhihi: Значи купуваш и като Робърт Кийосаки правиш милиардите, айде тука по-скромно милионите. Все пак казва, че ако объркаш нещо ще губиш, ама като купиш курса как се става милионер точка ком с Радушев и другите клоуни, вече ще знаеш какво правиш. Май гад, защо не стават милионери тия от имоти, ами си губят времето в тубата? За добра кауза и популяризиране на този таен метод имотите ще е. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 31 Окт 2023, 11:53, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 31 Окт 2023, 11:53

alekangg написа:Остават най-гадните и криви разположения.

Наистина се чудя кой купува апартаменти с 10кв. спалня или някакви стаи под формата на трапец и т.нат. Изначално се чудех, защо ги проектират така, но после се сетих, че най-вероятно има кой да ги купува :ok:

Jorixa написа:От познат инвеститор знам че все още на ниво ПДФ се изкупува 20-30% от сградата от някакви фирми дет плащат кеш. Останалите 70% обаче се продават доста по-трудно, спрямо до преди година.

Тези сделки минават ли през доверителна сметка на нотариус? Практика ли е това или по-скоро изключение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Окт 2023, 11:53

Jorixa написа:От познат инвеститор знам че все още на ниво ПДФ се изкупува 20-30% от сградата от някакви фирми дет плащат кеш. Останалите 70% обаче се продават доста по-трудно, спрямо до преди година.

В моя пример по-горе, сградата е на една поляна или вероятно е усвоен с рушвет терена, но в повечето случаи 30% от имотите отиват за собствениците на земята.
След това още 25-30% заминават на момента, като част от тях се пишат резервирани с идея да се продадат по-късно за повече пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Окт 2023, 12:06

Строежа срещу обезщетение е напълно нормално нещо. В по-ранни години стигаше и до 50%, не виждам как това изкривява пазара, напротив създава повече предлагане.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Ное 2023, 14:22

Изображение :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Ное 2023, 18:12

Една топ оферта от мен
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 0194831618

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Ное 2023, 7:31

Напоследък чувам, а и виждам лично да се пазарят повече панелки спрямо други имоти.

Цените станаха такива, че нормално семейство на заплати, дори да не са ниски, трудно би успяло да вземе нещо по-читаво.

Вчера ми споделиха за двустаен старо строителство за изриване в Изток, купен за 250к €.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 08 Ное 2023, 8:31

alekangg написа:Напоследък чувам, а и виждам лично да се пазарят повече панелки спрямо други имоти.

Цените станаха такива, че нормално семейство на заплати, дори да не са ниски, трудно би успяло да вземе нещо по-читаво.

Вчера ми споделиха за двустаен старо строителство за изриване в Изток, купен за 250к €.

Е нормално, то новото строителство продължава да поскъпва. Някви проекти на ниво ПДФ без първа копка още ми искат 2200 евро на квадрат :kuku: Питам ги кога се очаква да вземе акт 16 - "а, със срокове не се ангажираме, ама най-рано след 3 години" :kuku: В същото време половината апартаменти изкупени

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Ное 2023, 9:41

pampo написа:Една топ оферта от мен
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 0194831618

На тоя "парцел" освен 5 реда домати да засадя за друго не виждам какво може да стане :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от goshevv » 08 Ное 2023, 10:20

Jorixa написа:
alekangg написа:Напоследък чувам, а и виждам лично да се пазарят повече панелки спрямо други имоти.

Е нормално, то новото строителство продължава да поскъпва. Някви проекти на ниво ПДФ без първа копка още ми искат 2200 евро на квадрат :kuku: Питам ги кога се очаква да вземе акт 16 - "а, със срокове не се ангажираме, ама най-рано след 3 години" :kuku: В същото време половината апартаменти изкупени

Точно вчера получих един такъв пдф за сграда на сравнително известна строителна компания. Видях, че са сложили оградите на едно място близо до блока, в който живея и им се обадих.
Та... цените са в диапазона 2500-3500 евро, грубо. С предимство били хората с готови средства, на този етап кредитиране не искат. На апартамент можело да се купи само едно паркомясто/гараж.
Става дума за Гео Милев. Несериозно е, ми се струва.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата