кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Около 16-17 грама и става ОК. Също обаче много е важно освен кафето, машината, мелачката и водата също така и коя ръкохватка използвам. Тази от дясно го докарва като обикновено еспресо от произволно софийско кафене, което без сметана, капка мляко или шоколадова бонбона нагарча и не е много ок да се пие чисто. Докато другата с отворената цедка е направо нещо съвсем друго, много е smooth и приятно за пиене без всякакви добавки, ма знам ли може да е внушение, просто на мен така да ми се струва.M17cH написа:peshehodetz, колко грама кафе слагаш? Чисто информативно...
Между другото от къде в БГ мога да намеря еспресо машина като тази на предната снимка - Гагия или евентуално Ранчилио Силвия да са за 220волта че тази моята е американски вариант и е 110в както и всички подобни от тук са така.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Голф с катализатор и музика за 500лв
немаш ли голф немаш нищо
малко с удар от едната страна ама за още 200 лв намерих цял без двигател и бонус към него купе от е39 с останали капаци калници диф и разни други
Другото дето съм доволен от него е хидравличната разпъвачка. Направо го пръска по шевовете

малко с удар от едната страна ама за още 200 лв намерих цял без двигател и бонус към него купе от е39 с останали капаци калници диф и разни други

Другото дето съм доволен от него е хидравличната разпъвачка. Направо го пръска по шевовете

ATR-42/72
Жената наскоро имаше рожден ден. Прибирам се у дома и викам на младежа. "Пей Happy Birthday to You". Той започва, жената гледа въпросително, а аз и давам едно пликче. Тя бърка и вади визитката на един от Тойота. Потрябваха и 2-3 секунди, за да захапе. Веднага се развика, "защо си купил кола?", ама след още минута и мина. Седна си на задника и се сети, че просто ни трябва втора такава. Та накратко, погледнах при дилъра и видях това

Toyota Corola Matrix XR. Колата е с двигател 2.4 литра и на това малко купе си е направо резачка. Използвах жокера "Обади се на приятел". Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГАТА ALX
На 155 000км. Тъкмо разработена кола. Перфектна за граско и извънградско. Вътре няма съвременните измишльотини и има доста голям обем. Минах на "сефти чек". Не намериха абсолютно нищо. Така са я гледали в сервиза, че дори коланите са изпробвали, дали работят
Няма никакви звуци при каране. Миналата седмица ходихме до Монреал. Смених масло и филтри. Сложих зимни гуми. По каталог и дават 6.9, тя даде 7, но с много силен насрещен вятър.
Повече от доволен

Toyota Corola Matrix XR. Колата е с двигател 2.4 литра и на това малко купе си е направо резачка. Използвах жокера "Обади се на приятел". Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГАТА ALX

Повече от доволен

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако имаш интерес, ще ти изпратя клиповете на един специалист по Тойота/Лексус/Сцион свързани с този двигател ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Където накрая извода до който стига е, че масло се сменя на интервали, но не и безумни такива. Същото положение като при БМВ. Иначе наистина ако е същия пич, където разпиляха една черна Корола май беше.....много е увлекателен....ildivvy написа:Ако имаш интерес, ще ти изпратя клиповете на един специалист по Тойота/Лексус/Сцион свързани с този двигател ...
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
Мисля, че знам за кого говориш. Четох ревюта, говорих с хора, на които може да се има доверие, никой не каза лоша дума. Говоря за хора практици, включително и моят механик. Продават ги на по 250-350К км, какво да кажа? Това ще е кола за градско и да ходя на риба. Омръзна ми, колкото и далече да спреш от входа на магазина, все ще се намери някой, който да те удари отваряйки си вратите. Консумацията на масло, ми, карал съм Е34 518. Там си беше литър на 1000км още като чисто нова....
Живи и здрави
Няма нищо за правене. Карфаксът показа редовни смени на масло. Гумите са мишелин, джантите са омазани отвътре, за да не лепнат по дисковете. Беше много мръсна, но технически е изправна.
Живи и здрави

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
на колко години е Тойотката и за какви пари се търгуват там?
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
да ви е честита, чудна е
предполагам е автомат, прилича на Аурис с друга предница
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
предполагам е автомат, прилича на Аурис с друга предница
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:... Омръзна ми, колкото и далече да спреш от входа на магазина, все ще се намери някой, който да те удари отваряйки си вратите...
Идеална е Тойотата, със здраве и много щастие да си я карате

Относно вратите, аз отдавна спирам извън паркингите, на улицата или някъде наоколо, ако има възможност, за да няма кой да спре до мен и да ме шибне с вратата или някой комплексар да си засили количката в моята кола. Щот и тва съм го виждал доста пъти, как засилват количка в моята кола

Макар там да има друг риск, друг олигофрен да ме зажули ...
Вчера бях до кауФлана да тегля пари от банкомата, нямаше място на улицата и спрях на паркинга.
АМА СПРЯХ НА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДАЛЕЧНОТО МЯСТО, НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНОТО. ОКОЛО МЕН 1 КОЛА НЯМАШЕ.
МЕСТА КОЛКОТО ИСКАШ: 10 ДЕКАРА ПОНЕ, ПРАЗНО МЯСТО.
Връщам се и гледам един олигофрен, спрял на 15-20см от мен, ама точно до мен плътно и го гледам как излиза от колата със страшен замах и удари моята врата

кАжи честно, колко трябва да си олигофрен да го направиш това

И ми вика, колега, май те ударих. Щот неговата врата се разпадна

Питах го, що се навря на 15 см. до мен, виж колко място има - декари свободни.
Стои и ме гледа тъпо ...
Питах го пак, съвсем спокойно и уважително (сдържах си нервите), защо спря до мен на 15-тина см.? Виж целия паркинг е празен.
И виж ся кво направи на твоята и на моята врата.

Получих, овнешки поглед

И тоя, утре ще отиде да гласува

И книжка са му дали, сигурно и минимална заплата получава, а може би е на социални помощи, от моите данъци

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Каналът в 'ютуб' е "Car Care Nut", човека е професионален механик, натурализиран американец (иракчанин) и цял живот се занимава само с марката. Няма тайни за него... Понякога прави сравнения и ревюта и с други марки, но това е съвсем странично!
Ex: 96' BMW318ti

Благодаря за пожеланията. Колата е 2010г, но е регистрирана 2009г.
Трябва ми нещо евтино и здраво, което да ме вози основно из града. От друга страна синковецът расте. След година и половина прави 16 и ще мога да започвам да го уча. Той е карал много отдавна, седнал в мен. Има усещане за волана и не прави излишни движения. А станем ли трима шофьори, с една кола не става. Ще се учи на нея. Въпреки, че и в нея има доста сила. Пробвах я на ускорение, доста от конете са си на място.
Малка, силна и дуракоустойчива кола. Има драскотини, но ръжда няма никаква.
Със зимните гуми и всичко отстрани се върза на $9000. Това са малко под 13К в лева по сегашния курс.
Трябва ми нещо евтино и здраво, което да ме вози основно из града. От друга страна синковецът расте. След година и половина прави 16 и ще мога да започвам да го уча. Той е карал много отдавна, седнал в мен. Има усещане за волана и не прави излишни движения. А станем ли трима шофьори, с една кола не става. Ще се учи на нея. Въпреки, че и в нея има доста сила. Пробвах я на ускорение, доста от конете са си на място.
Малка, силна и дуракоустойчива кола. Има драскотини, но ръжда няма никаква.
Със зимните гуми и всичко отстрани се върза на $9000. Това са малко под 13К в лева по сегашния курс.
peshehodetz написа:Около 16-17 грама и става ОК. Също обаче много е важно освен кафето, машината, мелачката и водата също така и коя ръкохватка използвам. Тази от дясно го докарва като обикновено еспресо от произволно софийско кафене, което без сметана, капка мляко или шоколадова бонбона нагарча и не е много ок да се пие чисто. Докато другата с отворената цедка е направо нещо съвсем друго, много е smooth и приятно за пиене без всякакви добавки, ма знам ли може да е внушение, просто на мен така да ми се струва.M17cH написа:peshehodetz, колко грама кафе слагаш? Чисто информативно...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
На мен ми изглежда малко дълга екстракцията. Златното правило е 30сек двойно грамажа (т.е. 17г. зърна -> 34г. кафе). отворената ръкохватка може да има по-дълбока кошница, което за еднакъв грамаж има разлика. на стандартната пробвай да сложиш по-малко кафе.
Аз използвам Sage Barista Express, като скоро купих baratza sette 270wi. Честно не вярвах че ще има толкова голяма разлика само от грайндера, тъй като и двете машини използват еднакъв размер/тип грайндер.
Иначе по темата преди месец купихме 65инча Samsung s90c Олед телевизор. Тотална бруталия е картината, адски доволен. Да се надяваме синковеца да не го строши, че няколко пъти вече на милиметри минава...
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
. Колата е 2010г, но е регистрирана 2009г.
Купил си машина на времето

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В годината на смяна на моделите така правят. Произведена 2009, но я водят MY2010, защото е различна от MY2009. Американски особености, дето нас не ни бъркат
.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.