Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Криптовалути
carmanf1 написа: просто искам да науча нещо.
Можеш да започнеш със Стандартът Биткойн или Broken Money на Lyn Alden , добра отправна точка са.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Криптото ще върви на където върви биткойна.
А той в дългосрочен план е вървял и ще върви нагоре. Прогнози скоро писахме, няколко човека си казахме какво очакваме краткосрочно(следващите 2 години за мен са краткосрочно).
Иначе AI-я не играе такава роля каквато си мислиш, той е там да обира балъците дето си мислят, че ще трейдват. Няма волюм който да управляват ботовете така че да бутат цената повече от стотни от процента.
Ако наистина искаш да научиш нещо колегата boris е прав, Стандартът биткойн е задължителен. Broken Money на Lyn Alden тъкмо онзи ден я заредих в четеца да я почвам ама още не съм, но нямам съмнения че ще е много добра. Ето ги:
https://4eti.me/bitcoin-standard/
https://file.io/HBvhHwPAjr1k

Иначе AI-я не играе такава роля каквато си мислиш, той е там да обира балъците дето си мислят, че ще трейдват. Няма волюм който да управляват ботовете така че да бутат цената повече от стотни от процента.
Ако наистина искаш да научиш нещо колегата boris е прав, Стандартът биткойн е задължителен. Broken Money на Lyn Alden тъкмо онзи ден я заредих в четеца да я почвам ама още не съм, но нямам съмнения че ще е много добра. Ето ги:
https://4eti.me/bitcoin-standard/
https://file.io/HBvhHwPAjr1k
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
boris написа:carmanf1 написа: просто искам да науча нещо.
Можеш да започнеш със Стандартът Биткойн или Broken Money на Lyn Alden , добра отправна точка са.
Благодаря.
Говорят ли за se&f pho!e lis^eni*ng от AI, ама не ония елементарните на m&ta и г§угле?
Щот аз ....... посънувах за такава

Съвсем сериозно, ще ги чета, благодаря за насоката

Истината е, че грам нищо не знам в тая сфера.
ПП. Грам не иронизирам, просто знам някои неща, които искам да проверя. Уважавам и ценя насоките ти.
Последна промяна carmanf1 на 31 Окт 2023, 22:37, променена общо 2 пъти
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Нищо за AI няма в тия книги, както казах той не те интересува освен ако не мислиш да се правиш на трейдър и да продаваш и купуваш опитвайки се да го биеш. От тях ще разбереш какъв е проблема на фиатната парична система и как биткойн го решава. Нищо повече, но за мен разбереш ли това от там си пред 98% от населението на земята по осъзнатост на финансите си 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Нищо за AI няма в тия книги, както казах той не те интересува освен ако не мислиш да се правиш на трейдър и да продаваш и купуваш опитвайки се да го биеш. От тях ще разбереш какъв е проблема на фиатната парична система и как биткойн го решава. Нищо повече, но за мен разбереш ли това от там си пред 98% от населението на земята по осъзнатост на финансите си
Ясно. И съм съгласен с другото, което казваш за финансите

Но аз съм малко old school

Но искам и да проверя някои неща, които нашите IT и Treasury гурута ни показаха и обясниха тия дни

ПП. Отново, голямо мерси на теб и Борис за тези книги

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
carmanf1 написа:
Но аз съм малко old schoolИнвестирам в земя
Даже ся като се замисля, май съм доста old school
![]()
Аз също, но едното не пречи на другото.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Така е, аз също купих земя преди коня, а после разкарах земята за да купя кон.
Тая вечер заредих Тетерчето в акаунта и сега дебна цена. Бях забравил колко е тъпо да гледаш през 15 минути тая графика надявайки се на дроп.
Та понеже моите с Тетера от Бургас малко алчни станаха, свързах се с един от София, който си има чейндж за крипто там, има колеги с които работи в Пловдив пак с офис и други някъде си още имаше на трето място. Договорих добър процент и взех. Сутринта един ми писа за 0.3 по-малко, но отказах вече защото се бях уговорил да ходя, а тоя преди това го беше шубе нещо да се видим, не сме се познавали още, не знаел дали...го боли или сърби. Та говорихме си с тези момчета от Пловдив(ако някой иска Тетер, силно ги препоръчвам цялата група и човека от София)кой, кога е започнал, чул първо за Биткойн, как всеки го е пращал подяволите, че е пирамида и т.н. все нормални неща. И като казах Пловдив, футболния Ботев започва да приема Биткойн в магазина си артикули и т.н.
Тръгва доминото и сред футболните отбори у нас. Браво на Ботев, дават 10%-та отстъпка за всичко в магазина им платено с Биткойн!
П.п: Някой ако знае кога ще пада коня, да ми казва за да купя.

Тая вечер заредих Тетерчето в акаунта и сега дебна цена. Бях забравил колко е тъпо да гледаш през 15 минути тая графика надявайки се на дроп.

Та понеже моите с Тетера от Бургас малко алчни станаха, свързах се с един от София, който си има чейндж за крипто там, има колеги с които работи в Пловдив пак с офис и други някъде си още имаше на трето място. Договорих добър процент и взех. Сутринта един ми писа за 0.3 по-малко, но отказах вече защото се бях уговорил да ходя, а тоя преди това го беше шубе нещо да се видим, не сме се познавали още, не знаел дали...го боли или сърби. Та говорихме си с тези момчета от Пловдив(ако някой иска Тетер, силно ги препоръчвам цялата група и човека от София)кой, кога е започнал, чул първо за Биткойн, как всеки го е пращал подяволите, че е пирамида и т.н. все нормални неща. И като казах Пловдив, футболния Ботев започва да приема Биткойн в магазина си артикули и т.н.

П.п: Някой ако знае кога ще пада коня, да ми казва за да купя.

Последна промяна Top Gun Maverick на 01 Ное 2023, 11:45, променена общо 1 път
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И аз съм на стенд бай
. В дилема съм : ежедневно ,или седмично дса, или да поизчакам някаква корекция
Sent from my iPhone using Tapatalk

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
При мен е седмичноlaviatan написа:И аз съм на стенд бай. В дилема съм : ежедневно ,или седмично дса, или да поизчакам някаква корекция

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
boris написа:carmanf1 написа: просто искам да науча нещо.
После Price of Tomorrow и Fiat Standart (Биткойн стандарта е разделен на 2, Фиат стандарт горе-долу продължава първата част).

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Прочети ги в следващия месец, после може да е късно или айде да кажа така, малко по-късно отколкото трябва. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Вече е толкова лесно да се образоваш. Старата тема е показателна. Само допреди няколко години нямаше и 1/10 от информацията, която има сега.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Да не кажа даже и 1/100 нямаше. Затова ми става лошо някой днес като ми каже "биткойн е пирамида", "биткойн хаби много ток", "нещо дето не мога да го пипна няма стойност" и тн. При всички тея ресурси няма оправдание да си невеж и още по-малко да го навираш в лицето на останалите 

Само бих добавил да четеш въпросните книги с едно наум за "стария свят".
Ще прочетеш/чуеш много верни и логически издържани неща, но това че нещо е вярно не означава, че ще се случи или че хората масово ще го приемат.
Искам да кажа, че ние понякога потопени в тези книги и интервюта си слагаме bitcoin maxi очилата и спираме да виждаме незаобиколимите фактори(засега) на реалния свят.
Според мен Джейсън Лоури(Softwar) беше първият, който показа на естаблишмънта бъдещите рискове и зависимости за тях. Нещо като първия боен полет. До тогава(а и след това) авиацията е бутиково направление без особено отражение върху бойното поле. Минават 30 години преди авиацията да стане "входната врата" за бойното поле.
Бих казал, че сме късметлии, че научният му труд/книгата не избухнаха сред обществеността и властимащите. Това дава шанс на хората като нас да се позиционират по-добре.
Ще прочетеш/чуеш много верни и логически издържани неща, но това че нещо е вярно не означава, че ще се случи или че хората масово ще го приемат.
Искам да кажа, че ние понякога потопени в тези книги и интервюта си слагаме bitcoin maxi очилата и спираме да виждаме незаобиколимите фактори(засега) на реалния свят.
Според мен Джейсън Лоури(Softwar) беше първият, който показа на естаблишмънта бъдещите рискове и зависимости за тях. Нещо като първия боен полет. До тогава(а и след това) авиацията е бутиково направление без особено отражение върху бойното поле. Минават 30 години преди авиацията да стане "входната врата" за бойното поле.
Бих казал, че сме късметлии, че научният му труд/книгата не избухнаха сред обществеността и властимащите. Това дава шанс на хората като нас да се позиционират по-добре.