Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alx » 24 Окт 2023, 17:04

steeN написа:Като излезем на свободния пазар...

навсякъде по европата цената да си заредиш електричката на зарядно на улицата е по- висока от тази да си заредиш в къщи в гаража. щото ти може да не си се интересувал, ама аз съм питал доста хора в доста от западните европейци... щото смятам да приключвам с работата (трябваше да го направя преди доста години ама тъпо парче...) и да ставам световен гражданин... та се образовам :angel:

а като излезем на свободния пазар съм сигурен, че нищо дето е логично няма да е такова в родното ценообразуване на електрическата енергия, но едно сигурно- ако направят битовите цени колкото в европата тези на жълтите павета ще ги запалят живи... щото българина е изключително енергийно неефективен но за сметка на това силно зависим и цели прослойки от обществото ни съществуват заради евтиното ни електричество.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Окт 2023, 17:08

Същата логика си следва навсякъде дори и при нас, в момента има огромен недостиг на станции, което завишава цената, няма да останат така нещата "навсякъде в Европа".

Не е нужно да ги правят колкото в "Европата", просто този, който купува по-големи количества, ще получава по-изгодна цена.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Окт 2023, 18:03

ivanski_2 написа:
acho.rs написа:Всички хора които не купуват, имоти говорят колко е добре да инвестираш в парко места и гаражи. Има само 2 малки особености, които водят до "кой евал, евал , свърши се вече".
За криптото дори няма да коментирам...

Свърши ли, кое свърш, аз си наливам периодично в крипто, вчера подписах предварителен договор за още едно паркомясто в Пловдив за 4 цифрена сума, та не знам може и за теб да е свършило :mhihi:

Аз има 3 парко места , жена ми има 2 гаража и то на нормална локация, да не кажа луксозна. Новите сгради са длъжни да осигурят парко място, ако случайно има някой идиот се е отказал да го купи и тогава вече идват няколкото хиляди кандидата. И не мисля , че някой с 2 парко места, може да се брои за инвеститор- по-скоро пишман работа. Ако имаш под 15-20 паркоместа , не си никакъв инвеститор в имоти . Такива хора се броят на пръсти, не защото нямат 200-300к евро а защото НЯМА ПАРКОМЕСТА ЗА ПРОДАЖБА , хайде пийни си водата , лека вечер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Окт 2023, 18:32

В Пловдив има, не са стигнали софийските мащаби на презастрояване и гъстота на автомобили. В София да купиш гараж без апартамент е доста екзотично, ако строителят не ти е роднина.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 24 Окт 2023, 22:09

acho.rs написа:
ivanski_2 написа:
acho.rs написа:Всички хора които не купуват, имоти говорят колко е добре да инвестираш в парко места и гаражи. Има само 2 малки особености, които водят до "кой евал, евал , свърши се вече".
За криптото дори няма да коментирам...

Свърши ли, кое свърш, аз си наливам периодично в крипто, вчера подписах предварителен договор за още едно паркомясто в Пловдив за 4 цифрена сума, та не знам може и за теб да е свършило :mhihi:

Аз има 3 парко места , жена ми има 2 гаража и то на нормална локация, да не кажа луксозна. Новите сгради са длъжни да осигурят парко място, ако случайно има някой идиот се е отказал да го купи и тогава вече идват няколкото хиляди кандидата. И не мисля , че някой с 2 парко места, може да се брои за инвеститор- по-скоро пишман работа. Ако имаш под 15-20 паркоместа , не си никакъв инвеститор в имоти . Такива хора се броят на пръсти, не защото нямат 200-300к евро а защото НЯМА ПАРКОМЕСТА ЗА ПРОДАЖБА , хайде пийни си водата , лека вечер

Aбе кой каза че съм инвеститор , май ти трябва да пиеш 2 студени води да се успокоиш :mhihi:
Имай си каквото искаш на никой не му пука :mhihi:
Тук колегата пита в какво да инвестира някой лев и ние даваме идеи....
Ама какво ли ти обяснявам аз , все пак нямам нищо на някви "луксозни локации" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Окт 2023, 22:51

Ами пита човека и ти говориш за гаражи в които няма как да инвестира. Коментирах себе си, защото се опитваш да ми обясниш, че едва ли не аз не съм разбрал нещо и не съм знаел как....а аз и сега търся още 1 парко място, но дори за 20+к евро са епични пазарлъци със строителя (дето вече е модерно да се води "инвеститор") и май ще се отказвам.

Крипто не коментирам...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Окт 2023, 23:36

Тук се играе само на едро. :ok:
Трябва да се отвори една тема колко милиона минимум и в какъв бизнес/ индустрия се счита за инвестиция, малко да се ограмотим. :D
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Окт 2023, 1:49

enigma написа:Тук се играе само на едро. :ok:
Трябва да се отвори една тема ПО колко милиона минимум и в какъв бизнес/ индустрия се счита за инвестиция, малко да се ограмотим. :D

:idea:

Понеже гледам, че сте много навътре в нещата, ще го кажа така. Ако мога да имам 5 (пет) паркоместа на този паркинг, обещавам да не искам нищо от тази държава

https://www.google.ca/maps/place/Ottawa ... ?entry=ttu

Дори пенсия няма да искам. Ето го.

https://www.google.ca/maps/@45.4212948, ... ?entry=ttu

Нямам претенции, за кои места ще става въпрос. Най-отпред, най-отзад, няма никакво значение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 25 Окт 2023, 3:00

Пауър, мои познати в София си взеха наскоро 4 (четири) паркоместа, за да могат да паркират спокойно една кола и няколко мотора. :mhihi:
Да, това на снимката са четири места. :mhihi: Не знам за какви трабанти са мислени.

sofia_parking3.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Окт 2023, 4:58

enigma написа:Тук се играе само на едро. :ok:
Трябва да се отвори една тема колко милиона минимум и в какъв бизнес/ индустрия се счита за инвестиция, малко да се ограмотим. :D

Няма смисъл от тема, колегата acho.rs знае точното финансово състояние на всеки, все пак виж как казва "ти говориш за гаражи в които няма как да инвестира" :mhihi:
А и нека да сложим праг(под 5-6м не ставаш ) и направо нова дума не може няк'ви си тука заблудени като мен да си мислят че "инвестират" след като са си купили малко N-нещо със изкараните от тях пари ....абе направо :mhihi:
Ще мина после и в крипто темата щото и там заблудените като мен използва същата дума...... :mhihi:
" защото се опитваш да ми обясниш, че едва ли не аз не съм разбрал нещо и не съм знаел как...."
А иначе човека се почувствал обиден разбираш ли понеже аз който няма нищо на"луксозна локация"обяснявам на имотния гуру как все още има и излизат добри предложения за гаражи/паркоместа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Окт 2023, 8:11

enigma написа:Пауър, мои познати в София си взеха наскоро 4 (четири) паркоместа, за да могат да паркират спокойно една кола и няколко мотора. :mhihi:
Да, това на снимката са четири места. :mhihi: Не знам за какви трабанти са мислени.

sofia_parking3.png

Това са реалностите в повечето случаи... В единия ми гараж едва вкарвах Е90-та, за да изляза някак трябваше другата врата да е на 3см от стената... Ф30-та даже не съм се опитвал. Добре че не е където живея и го дадох под наем да държат едно Пежо 206. В една много гъзарска и скъпа сграда в София пускат част от паркоместата на външни хора за почасово паркиране, там така е начертано, че реално половината са неизползваеми без да блъскаш вратата на съседната кола... та, колите стават все по-големи, но "инвеститорите" не са разбрали... вчера ходих да гледам една нова сграда, паркомясто 12кв.м 20к евро, гараж 20кв - 40к евро... А даже не е в "престижен" квартал. Каквото събереш, това ще караш :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 25 Окт 2023, 8:37

Leon написа: Каквото събереш, това ще караш :mhihi:

Японска му работа. Колкото квадрата имаш, такава кола караш.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Окт 2023, 20:41

Leon написа:
enigma написа:Пауър, мои познати в София си взеха наскоро 4 (четири) паркоместа, за да могат да паркират спокойно една кола и няколко мотора. :mhihi:

sofia_parking3.png

Това са реалностите в повечето случаи... В единия ми гараж едва вкарвах Е90-та, за да изляза някак трябваше другата врата да е на 3см от стената... Ф30-та даже не съм се опитвал. Добре че не е където живея и го дадох под наем да държат едно Пежо 206. В една много гъзарска и скъпа сграда в София пускат част от паркоместата на външни хора за почасово паркиране, там така е начертано, че реално половината са неизползваеми без да блъскаш вратата на съседната кола... та, колите стават все по-големи, но "инвеститорите" не са разбрали... вчера ходих да гледам една нова сграда, паркомясто 12кв.м 20к евро, гараж 20кв - 40к евро... А даже не е в "престижен" квартал. Каквото събереш, това ще караш :mhihi:

Само да кажа, за град като София, по норматив паркомястото е 5мх2,5м =12,5кв.м. /макар наскоро да имаше предложение да го направят 4,5 на 2,5 :mhihi: /
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 25 Окт 2023, 21:29

… и гледаш размерите на g60 5-та серия…

TECHNICAL DATA FOR THE BMW 5 SERIES SALOON.
5,060 mm
1,900 mm
Width in mm 1,900
Height in mm 1,515
Width incl. mirrors (driver / passenger side) in mm 2,156 (1,081 / 1,075)

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Окт 2023, 21:51

Милионерете в центъра и престижните кооперации само смартове трябва да карат значи... :mhihi: :ok:
А аз си мислех,че моя гараж е тесен. :mhihi:
Мислех да продавам едни ниви,но май ще ги обръщам на паркинги от сега детето да има какво да харчи някога в светлото бъдеще от наеми... :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата