Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Имотният пазар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2023, 10:53

carmanf1 написа:Много добре знаеш, че всеки истински мъж, започва да мисли за бъдещото си още като завърши гимназия..

Дейба тоя форум. В едната тема ме обидиха на плешив, в другата на неистински мъж.

Не може ли просто да съм тъп и да съм изпуснал всички възможности в живота си? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имотният пазар

Мнение от steeN » 22 Окт 2023, 11:51

alekangg написа:Някой някъде лъже, ама да видим.
Хем висока инфлация и никой не иска да има кеш, затова цените на имотите растат и се купува наред преди да има дупка, хем кеша расте неимоверно в банките.
Пълно противоречие.
Никой не лъже, единственият въпрос е защо седят на 0% в банката (при условие, че ВЕЧЕ има алтерантиви). Иначе икономиката расте, нормално депозитите да нарастват. Освен това една малка тайна, всяко взимане на кредит създава нов депозит от другата страна... и тн
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 22 Окт 2023, 12:40

steeN написа:всяко взимане на кредит създава нов депозит от другата страна... и тн

Точно така! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Окт 2023, 14:06

dhtj написа:
b_u_b_o написа:Много грешни разсъждения, вместо да лекуваш същността на проблема, а и именно счупените пари които те принуждават да ги "складираш" в тухли...

Даа, и нека позная - решението на "счупените пари" е биткойн, нали? :mhihi:
Някои вярвате в тази идея повече отколкото джихадистите вярват в алах.
Позна, това е решението според мен след като съм отделил няколко хиляди часа за да се запозная с проблема и как го решава. Ако имаш някакво друго решение с удоволствие бих го чул.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2023, 14:52

steeN написа:
alekangg написа:Някой някъде лъже, ама да видим.
Хем висока инфлация и никой не иска да има кеш, затова цените на имотите растат и се купува наред преди да има дупка, хем кеша расте неимоверно в банките.
Пълно противоречие.
Никой не лъже, единственият въпрос е защо седят на 0% в банката (при условие, че ВЕЧЕ има алтерантиви). Иначе икономиката расте, нормално депозитите да нарастват. Освен това една малка тайна, всяко взимане на кредит създава нов депозит от другата страна... и тн
Кви алтернативи? Повечето депозити са на стойност при която и 5 и 0% лихва е все тая. Ако имаш 10, 20 или дори 30к в банката струва ли си да им трепериш и да ги пазиш от инфлацията? И преди и след нея все не са пари.

alekangg написа:9 милиона депозити, по 1,5 на всеки човек пенсионер, дете и циганин... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ако бяха над 200к разбирам, ама то едрите са 96 хиляди само.

Повечето които имат дебитна карта са с по 2 сметки предполагам. Немалко хора имат по 2 или повече карти. Разните потребителски и ипотечни заеми и те са сметки.

Това са данни от банковата система, не виждам как да лъжат и никой да не скочи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2023, 15:56

msi200 написа:
acho.rs написа:Тази "теория" е някаква страшна глупост. Банките много лесно и ясно разграничават наличности по разплащателни сметки от срочни депозити... А каква е логиката да се увеличават наличностите по сметки, а да не се харчат, след като сме във инфлация ??? В смисъл - аз нямам пари, но събирам 100к лв от запалти които незнайно защо не харча от 2 години и така изкривявам статистиката... :conf:

Това ми го разправяше един банкер, но не навлезе в подробности. И аз първоначално помислих, че е глупост. От друга страна, кой ще държи пари на депозит с 0% лихва?

Обяснил ти го е някой, който просто работи в банка, явно не е бил банкер. Директорите на клонове получават месечни отчети, където се вижда от пиле мляко, стига да не те мързи да си ги отвориш. Дори и да не ги гледат всички, си има отдели в банките които си ползват тези данни и следят потоците. Всеки влязъл и излязъл лев, всяка промяна в баланса в края на деня , на всяка една отделна сметка, всяка промяна във всеки един депозит оставя след и може да се обобщи в таблици и диаграми .... "вервайте ми"

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 22 Окт 2023, 17:48

enigma написа:Но беше интересно, замислих се малко хронологично...
От 16 до 25-6 приоритетите ми бяха някакви тъпотии като дълг към род и отечество.
После до 35-6 ми беше времето да се наиграя, неизживяното детство. :lol:
Около 40 си викам, бе той животът е много хубав, ама след нас май идва хаос и потоп... я да видим как може да подобрим нещо за следващите...

Не виждам и как ще стане иначе. Трябват едни години на наиграване и правене на глупости, че да се опознаеш и да починеш да виждаш цялата картина. После ти идва отвътре това последното.

старши ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от steeN » 22 Окт 2023, 20:32

bum_bum написа:Кви алтернативи?

Когато ти е удобно се фокусираш върху малките депозити, когато ти е удобно се фокусираш върху големите. Кво праят тия 47% големи депозити, които са на 2.9% от хората на 0% лихва?

Как да е, единственото ясно е, че няма да го правят още дълго и ще се дръпнат и насочат другаде и тогава лихвите на ипотеките/депозитите ще подскочат с 1-2% в рамките на месеци... като за начало.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 22 Окт 2023, 20:46

steeN написа:...

Когато ти е удобно се фокусираш върху малките депозити, когато ти е удобно се фокусираш върху големите. Кво праят тия 47% големи депозити, които са на 2.9% от хората на 0% лихва?
...

Точно е това се питам и аз: какви са възможните сценарии някой да държи голям депозит в България на 0-1%, като на много места в чужбина има 4% в Евро. За голяма сума си заслужава разправията. За който не знае, вече махнаха и данъка върху лихвите.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Окт 2023, 20:51

Ма то не е разправия, достатъчно е да се обади в банката и да каже... дайте ми фонд, който инвестира в немски кракосрочен дълг.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2023, 9:34

3-4% има дори в Револют. Не знам колко са защитени, не съм се интересувал, но са 3,06% в евро, 4,05% в долари и 4,15% в паунди за обикновена сметка. С по-високите планове има 5,40% в долари :ok:

За мен обяснението е, че сме в България и в друга страна може да питат откъде са тези пари :wave: Тука сульо с 1000лв заплата вкарва 70 бона кеш, пише "от заплати" и никой не пита откъде са :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2023, 13:15

steeN написа:
bum_bum написа:Кви алтернативи?

Как да е, единственото ясно е, че няма да го правят още дълго и ще се дръпнат и насочат другаде и тогава лихвите на ипотеките/депозитите ще подскочат с 1-2% в рамките на месеци... като за начало.

Ми най-вероятно имат много повече, които са им някъде на лихва или пък са на тъмно, щото не е много доказуемо как са изкарани. Когато си се нагрухал с няколко десетки милиона и парите продължават да текат към теб дали ти пука на 10-20 млн колко лихва им взимаш и дали взимаш някаква изобщо? Едва ли тия 2,9% от вложителите, които държат 47% от парите на физическите лица в банките са финансово необразовани и ги държат там само защото нямат идея какво да ги правят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от steeN » 23 Окт 2023, 13:22

Самият факт, че държат толкова много кеш в банка, говори сам за себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Окт 2023, 18:49

Добре де, в банка е глупаво, имотите са надценени, а да се прави бизнес в БГ е :mhihi: :mhihi: ... Какви са вариантите за тези пари?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 23 Окт 2023, 19:42

ildivvy написа:Добре де, в банка е глупаво, имотите са надценени, а да се прави бизнес в БГ е :mhihi: :mhihi: ... Какви са вариантите за тези пари?

За мен разумни инвестици са:
Злато + крипто
Гаражи/паркоместа
Имоти които ще влезнат в регулация
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата