Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F31

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от alozavar » 05 Окт 2023, 8:50

ivanski_2 написа:
Don_Diego написа:Аз съм с 8ца, според мен гледай кой се предлага със сапфир стъкло иначе задължително трябват протектори.

A има ли реални сериозни предимста примерно 8/9 пред се 2 ката, на хартия нищо впечатляващо не видях.

Аз взех 8 пред SE, само заради always-on display, останалите "здравни" функции са безполезни в реалния свят. SE ще прави всичко както и 8/9, относно тренировки, пулс и т.н. Ползвал съм и клавиатурата 2-3 пъти от плажа, но не го препоръчвам на никой :mhihi: Просто нямах телефон тогава в мен и се наложи. Между 8 и 9 новият е с нов процесор, по-ярък екран и т.н., но като цяло е малък напредък и хората не са в екстаз. Новият софтуер освежи 8цата и се надявам да го ползвам дълго време.

Относно картата - никога не се знае, може и другите оператори да пуснат тази услуга и с времето устройствата да си оправдаят допълнителните пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Окт 2023, 9:59

alozavar написа:
ivanski_2 написа:
Don_Diego написа:Аз съм с 8ца, според мен гледай кой се предлага със сапфир стъкло иначе задължително трябват протектори.

A има ли реални сериозни предимста примерно 8/9 пред се 2 ката, на хартия нищо впечатляващо не видях.

Аз взех 8 пред SE, само заради always-on display, останалите "здравни" функции са безполезни в реалния свят. SE ще прави всичко както и 8/9, относно тренировки, пулс и т.н. Ползвал съм и клавиатурата 2-3 пъти от плажа, но не го препоръчвам на никой :mhihi: Просто нямах телефон тогава в мен и се наложи. Между 8 и 9 новият е с нов процесор, по-ярък екран и т.н., но като цяло е малък напредък и хората не са в екстаз. Новият софтуер освежи 8цата и се надявам да го ползвам дълго време.

Относно картата - никога не се знае, може и другите оператори да пуснат тази услуга и с времето устройствата да си оправдаят допълнителните пари.

Ясно мерси, аз пък като прочетох някви нови поколения за сензорите за тракване и си викам баси сигурно ще мери по вярно. Взимам SE 2 с опция за обаждания тогава и толкова. Само да реша малкия или големия ....
Мерси :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Потребител
Аватар

Мнение от alozavar » 05 Окт 2023, 10:09

ivanski_2 написа:
alozavar написа:
ivanski_2 написа:

Ясно мерси, аз пък като прочетох някви нови поколения за сензорите за тракване и си викам баси сигурно ще мери по вярно. Взимам SE 2 с опция за обаждания тогава и толкова. Само да реша малкия или големия ....

Най-добре е да ги пробваш на ръката си и да видиш как ти седят, това е най-сигурният начин.
Относно сензорите - сигурно са ги подобрили, но аз калориите ги взимам доста относително. Гледал съм тестове спрямо лабораторни изследвания и различни видове wearables и apple watch не беше от най-стабилно представящите се (а уж е с добри сензори). Понякога беше близо, понякога много далеч, ако приемем, че като са те вързали с жици и машините отчитат, е най-добрата отправна точка :mhihi: След като го нося вече няколко месеца, мога да кажа, че отразява правилно това как се чувствам след някакво физическо усилие - ако съм се поспестил на футбол, да речем, показва по-малко спрямо по-сериозно натоварване от друг ден. Сходни натоварвания отразява със сходни резултати в калории. Но не бих разчитал до последната калория на показанията му, ако да речем хранителният ми режим зависи от това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Окт 2023, 10:29

ivanski_2 написа:
alozavar написа:
ivanski_2 написа:

Според мен, освен ако нямаш много малка китка, големият, екрана е доста по видим и батерията държи значително повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Окт 2023, 10:35

Aко ползва Always-on дисплея който и да вземе ще го зарежда всеки ден и бързо ще се издразни на това. Аз съм ограничил много нотификациите на часовника, само най-важните съм оставил, нося го 24/7 и изкарва около 2 пълни дни +/- няколко часа.
За точност на показанията - не му вярвам много, но си следя разни неща през него и Apple Health, вързани са ми с още няколко приложения и поне за ориентир и проследяване върши доста добра работа. За съня хич не му вярвам обаче :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2023, 11:06

Моя часовник е без никакви нотификации и без връзка с телефона, но никога не е изкарвал повече от ден и половина. Явно след 7-ма серия доста са подобрили живота на батерията.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alozavar » 05 Окт 2023, 12:43

И аз съм горе-долу така, но все пак зависи и колко тренировки му пускаш на ден, там си точи стабилно. Нещо, което също доста хаби батерията е wake on wrist raise, което ако не ви трябва може да се спре и ще усетите положителна промяна. Иначе се зарежда толкова бързо, че не е като да ми прави впечатление - за около 20-30 мин вдига 50-60%, обикновено го зареждам малко преди лягане или като стана, докато се изкъпя и направя нещо за ядене е готов за целия ден.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2023, 12:47

Не ми е никаква грижа, сутрин си ми е навик да го оставя на зарядното, докато се пооправя и го взимам на 100%. До сега никога не съм оставал без батерия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Окт 2023, 16:45

Пробвал съм различни смартчасовници и фитнес гривни, има някои удобни, някои красиви, някои функционални, но батерията ме отказва от всичките. Ставам сутринта, виждам че батерията на смарта е умряла, слагам си джишока и заминавам, а смарта стои на дивана цял месец докато ми дойде мерака да го заредя отново. :lol:
Ако не кара години, не е часовник за мене, просто нямам желание и тва да мисля кога трябва да се зареди. ПиснА ми от устройства на батерии.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 06 Окт 2023, 7:50

dhtj написа:Пробвал съм различни смартчасовници и фитнес гривни, има някои удобни, някои красиви, някои функционални, но батерията ме отказва от всичките. Ставам сутринта, виждам че батерията на смарта е умряла, слагам си джишока и заминавам, а смарта стои на дивана цял месец докато ми дойде мерака да го заредя отново. :lol:
Ако не кара години, не е часовник за мене, просто нямам желание и тва да мисля кога трябва да се зареди. ПиснА ми от устройства на батерии.

Е фитбита ми кара 1 седмица и се зарежда за 30 мин, не мисля че е голяма драма :mhihi: Виж на епъл полудневките и за мен са нелепи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Окт 2023, 10:14

Един въпрос имам. Нали на новият (а и на старият), захранващият кабел е към USB-C. Служебният ми лаптоп обаче няма USB-C, а само USB-A. Телефона когато е вързан на USB-C порт си зарежда и се открива и с оригинален, и с не оригинален кабел. Но ако ползвам малък адаптер USB-C -> USB-A не работи нито зареждането, нито откриването на storage-a му. Някой да е имал такъв проблем и да го е преборил :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Окт 2023, 15:34

Нещо адаптера ти е калпав сигурно. Аз ползвам също адаптер и си бачка нормално.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Окт 2023, 17:51

Взех 9 ката , хареса ми доста повече от СЕ то.
Въпрос , понеже досега носих ксайоми без протектор , тук драска ли се има ли нужда ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Окт 2023, 18:26

bum_bum написа:Нещо адаптера ти е калпав сигурно. Аз ползвам също адаптер и си бачка нормално.

Дали може да препоръчаш някой конкретен. Че имам 2 и с 2-та не иска и не ми се събира камара от адаптери :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар

Мнение от alozavar » 06 Окт 2023, 19:07

ivanski_2 написа:Взех 9 ката , хареса ми доста повече от СЕ то.
Въпрос , понеже досега носих ксайоми без протектор , тук драска ли се има ли нужда ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Предполагам си взел алуминиевия, не стоманения - ако го пазиш тялото ще е окей. Дисплеят е по-податлив на драскотини, но отново зависи, аз от май месец насам нямам видими щети по дисплея. Може да пробваш едно фолио, ако не те кефи най-лесното е да го махнеш. Кейс за целия часовник ми се струва адски безсмислено и става много голям, дори най-малкия дисплей.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата