СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ивчо » 03 Окт 2023, 17:54

drifty написа:може да угасиш колата и да го пуснеш да върти да отнема жега от мотора.

Или лятоска след климатик да смъкне конденза :mhihi:

ЧРД на колегата, да илЯди :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 03 Окт 2023, 18:46

ivanski_2 написа:
BMW_POWER написа:ЧРД на колегата Ивански. Кръгла годишнина :shock: Жив и здрав :bchug:
Възрастта не е порок ;)

Благодаря :bchug:
27 ставам мамка му, не ми се остарява :D

Честит Рожден Ден, наборе (малко ни дели)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Окт 2023, 23:01

Честит Рожден Ден, Ивански! Жив и здрав още много убави коли да ни предлагаш :D .

Алх, къде бъркам? По принцип знам, че прегряваща кола не се гаси, както описваш, но защо в тоя случай да не е окей? Гасиш колата, но водната система продължава да циркулира с електрическата помпа. Да, не е със същия дебит на механичната водна помпа, но за да си стигнал до прегряване, така или иначе не и ползваш капацитета и на нея ефективно.

Поне на мен ми звучи логично ако в движение на парно не успява да охлади, да я угася и да оставя тая функция с набичено парно на макс, но на загасен мотор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 03 Окт 2023, 23:18

Ти ще въртиш водата в системата, ама кипналото масло в турбото си стои на място. Това за турбо кола.
---

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 03 Окт 2023, 23:53

Турбото ясно, ама аз съм атмосферен :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 04 Окт 2023, 0:05

Да пусна и аз един пост тип кармана, ама без жени.
От няколко дена съм в Гречко и един приятел ме помоли да му помогна днес и утре да се опитаме да не взривиме едни машини. Днес отиваме на обекта, близо до Кукуш и стоиме на паркинга да ни пуснат във фабриката. Слизам аз от колата и като магнит нещо ми привлича погледа. Отивам и гледам четири оченца, с отдавна полирани 15 ббски, все още на 4 болта, купенце с непокътнат рекаро салон, иес липче отпред и отзад, без капка ръжда с двойна бурия отзад и без надпис на капака. Тръснах две капки през чучура и викам, туй ще да е фен, евала.
Правихме що правихме, нищо не помляхме, и през цялото време с нас беше едно момче, шеф на енергитиците там. На излизане викам на моя човек, я спри до онова убавото пак да го погледна. И както го гледам, онзи енергийния идва, влиза, пали и мяу.
Та се сетих, за знаците от съдбата и си мисля утре на тоз младеж колко ще му е интересен деня като го започна от сутринта на темата и така случайно да подновя да се оглеждам за кола от района да си имам ,да си правя и да ме надживее.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Окт 2023, 0:19

Маслото трябва да се върти… водата е без значение… ако не въртиш маслото се получават горещи джобове и дори на атмосферния се запушват каналите за смазване на основните лагери и биелите и се получава тъпо…

Трябва да се направи всеки опит да се охлади мотора като работи и маслото циркулира. Сега- много ясно, че ако не става ще го угасиш ама това е последно средство. Единственото изключение е ако примерно ти забие водната помпа и температурата на водата влезе в червеното много бързо- за 2-3 минути примерно или по- бързо- тогава можеш да изключиш мотора защото маслото още не се е загряло че да направи бели… но ако температурата на водата се вдига бавно, маслото е по- горещо от водата и ако водата е на 180-200 примерно маслото ще е на 230… което дори за синтетика е лошо …
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от n.metodiev » 04 Окт 2023, 7:18

ildivvy написа:Наскоро питах за паркиране в Перник... Адреса е ул.Райко Даскалов 1. Има ли нещо наблизо? Платено, безплатно и т.н. Улицата май е еднопосочна...
В тоя район е малко трудно да се намери място за паркиране. Улицата е еднопосочна, като не те съветвам да тръгваш по нея, защото улица Кракра, от която можеш да влезеш е в ремонт и е ужас. Безплатен паркинг има точно на адреса, но винаги е пълен. Има и платен, но не знам дали пускат. Каране само по ул. отец Паисий по която също има еднопосочен участък, но се намират местенца от време на време. Ул Железничарска също е вариант за паркиране, като и там трябва да се гледа посоката на движение

Изпратено от моят MAR-AL00 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 04 Окт 2023, 7:57

Винаги съм си мислил, че просто ще се стече в картера.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Окт 2023, 8:53

Благодаря ви, живи и здрави :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Окт 2023, 9:08

ЧРД Ivanski ....да си здрав другото са подробности от ландшафта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Окт 2023, 12:15

alx написа:Маслото трябва да се върти… водата е без значение… ако не въртиш маслото се получават горещи джобове и дори на атмосферния се запушват каналите за смазване на основните лагери и биелите и се получава тъпо…

Трябва да се направи всеки опит да се охлади мотора като работи и маслото циркулира. Сега- много ясно, че ако не става ще го угасиш ама това е последно средство. Единственото изключение е ако примерно ти забие водната помпа и температурата на водата влезе в червеното много бързо- за 2-3 минути примерно или по- бързо- тогава можеш да изключиш мотора защото маслото още не се е загряло че да направи бели… но ако температурата на водата се вдига бавно, маслото е по- горещо от водата и ако водата е на 180-200 примерно маслото ще е на 230… което дори за синтетика е лошо …

Това не са градуси по Целзий, нали?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Окт 2023, 12:17

n.metodiev написа:
ildivvy написа:Наскоро питах за паркиране в Перник... Адреса е ул.Райко Даскалов 1. Има ли нещо наблизо? Платено, безплатно и т.н. Улицата май е еднопосочна...
В тоя район е малко трудно да се намери място за паркиране. Улицата е еднопосочна, като не те съветвам да тръгваш по нея, защото улица Кракра, от която можеш да влезеш е в ремонт и е ужас. Безплатен паркинг има точно на адреса, но винаги е пълен. Има и платен, но не знам дали пускат. Каране само по ул. отец Паисий по която също има еднопосочен участък, но се намират местенца от време на време. Ул Железничарска също е вариант за паркиране, като и там трябва да се гледа посоката на движение

Изпратено от моят MAR-AL00 с помощта на Tapatalk

Реших да спра някъде на ул.Струма, до която се стига лесно (поне според картите и упътванията) и от там да отида пеша до адреса... Мисля, че ще се оправя! Благодаря все пак!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Окт 2023, 12:52

Ивайло Димов написа:ЧРД Ivanski ....да си здрав другото са подробности от ландшафта.

:bchug:

Някой случайно да има идея от къде мога да намеря (свършили са , нещо на черно, все някой е взел повече от колкото му трябват :mhihi: ) 3 билета за мача Лудогорец - Фенербахче
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Окт 2023, 19:13

Нямам идея, ЧРД, жив, здрав, прав корав. :mhihi:

Я кажете сега веднага тука, кой още яде шопската с авокадо? :mhihi: И веднага Данчо да каже как ще полива доматите, а Стийна там не знам какво правеше с някакви розови пеликани. :mhihi: :ok:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата