Криминална тема
Модератор: Общи модератори
Re: Криминална тема
Забележете, че аз никъде не съм писал колко е лесно или трудно да се уцели някой от ххх метра с пистолет. Просто споделих ако го уцели какви могат да са пораженията.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ясно, ама това как написа за меренето в главата без много мислене си го представих и в моя случай е трагикомично, че имам и астигматизъм.

alx написа:Чакай да ти го преведа- ако се меря в главата ти ще те уцеля в гърдите. Достатъчно ефективно за изстрел без много мислене…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
С тоя астигматизъм ако имаш някакви rmr мерници се надявам че са със зелен светодиод… щото ако си с червен при доста ситуации ще виждаш или две точки или нито една… зависи колко ти е астигматизъм-а де…
Обажда ми се майка ми и ме пита вчера- а бе сине- пистолет Макаров силен ли е?
Аз- ???
Тя- ми вчера по всяка неделя бившия шеф на МВР някакъв генерал Василев каза, че Макаров не е полицейски пистолет а е бойно оръжие със много силен заряд….
Господи, прибери си вересиите… 9мм Макаров или 380 ацп са със силен заряд. Този човек как може да говори такива глупости беееее? Няма ли кой да му каже кое как. То бива бива…
Обажда ми се майка ми и ме пита вчера- а бе сине- пистолет Макаров силен ли е?
Аз- ???
Тя- ми вчера по всяка неделя бившия шеф на МВР някакъв генерал Василев каза, че Макаров не е полицейски пистолет а е бойно оръжие със много силен заряд….
Господи, прибери си вересиите… 9мм Макаров или 380 ацп са със силен заряд. Този човек как може да говори такива глупости беееее? Няма ли кой да му каже кое как. То бива бива…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:С тоя астигматизъм ако имаш някакви rmr мерници се надявам че са със зелен светодиод… щото ако си с червен при доста ситуации ще виждаш или две точки или нито една… зависи колко ти е астигматизъм-а де…
Да, само зелени ползвам.
Едно време за първи път като ми дадоха ар15 с червен им викам абе не работи това, къде е тая червена точка...

За бойното оръжие Макаров, и аз му имам голям страх.

Навремето, през кратката ми кариера във Второ Главно (ОК, вече не се казваше така официално, ама вътре чинките така си му викаха

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Макаров е много добро оръжие ,било е за годините си отличен армейски пистолет .Но това чудо няма място като полицейско въоръжение ,къса цев ...малозаряден пълнител ,става за лична защита но не и за служебно оръжие .Инак е адски просто и здраво желязо ,с ефективна и точна стрелба 15-20 метра ,патрона му е слаб но пък има хидрошокови варианти 
Едно време в МО и МВР имаха едни джобни ПСМ с 5.45 мм патрони ,минаваха през кевлара на полицейските бронежилетки като нож в масло .После ги прибраха от въоръжение

Едно време в МО и МВР имаха едни джобни ПСМ с 5.45 мм патрони ,минаваха през кевлара на полицейските бронежилетки като нож в масло .После ги прибраха от въоръжение
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може да гръмне единствено ако е бил с патрон в цевта и при падане се удари в земята във вертикално положение . Ударника е без пружина инерционен и може при достатъчно силен удар в земята да сработи . Това е изключително слабо вероятно но има такива случаи все пак . По вероятния сценарий е някой ръждив нечистен пистолет със клеясал в предно положение ударник да произведе изстрел при зареждане на патрон в цевта . Канала на ударника когато се стреля се задръства със фини парченца лак от капсула на патрона , бойните патрони са лакирани с червен или зелен лак там против корозия. Ударника при макаров не се вади при непълно разглобяване за почистване като служебно оръжие , и е възможно там да се натрупат тия лакови частици и сажди до степен да блокират ударника в предно положение . Особено при немарливо отношение към почистване на оръжието .И мине не мине, изтърси се на земята.Голям страх берях кога ще гръмне това велико бойно оръжие.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
enigma написа:alx написа:С тоя астигматизъм ако имаш някакви rmr мерници се надявам че са със зелен светодиод… щото ако си с червен при доста ситуации ще виждаш или две точки или нито една… зависи колко ти е астигматизъм-а де…
Да, само зелени ползвам.
Едно време за първи път като ми дадоха ар15 с червен им викам абе не работи това, къде е тая червена точка...станах за смях.
За бойното оръжие Макаров, и аз му имам голям страх.![]()
Навремето, през кратката ми кариера във Второ Главно (ОК, вече не се казваше така официално, ама вътре чинките така си му викаха), началникът ми носеше един Макаров небрежно запасан отзад на колана. И мине не мине, изтърси се на земята.
Голям страх берях кога ще гръмне това велико бойно оръжие.
Явно имаш сериозен астигматизъм- имай го напредвид като слънцето е пред цевта ти…
За Макаров-а ако си разглабял такъв ще знаеш, че шанса да гръмне сам ако го изпуснеш е несъществуващ- независимо, че има плаващ ударник той е толкова лек, че посмъртно не можеш го ускори така че да запали капсата. Ар-а е същия и там ударника е доста по- голям и тежък и пак независимо че не ги водят дроп сейф не гърмят сами като ги изпуснеш. Да не говориме, че при Макаров-а като всеки смислен sa /da пистолет като си с патрон в цевта (както трябва всяко лично оръжие да се носи) като щракнеш предпазителя и петлето се прибира и “заключва” затвора. Един вид предпазителя е декокер…
Та с две думи- шанса да гръмне като изпуснеш Макаров-а е нула. И друго- твоя любим щат Калифорния е сертифицирал Макаров-а като drop safe so… it must be true

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Да не говориме, че при Макаров-а като всеки смислен sa /da пистолет като си с патрон в цевта (както трябва всяко лично оръжие да се носи) като щракнеш предпазителя и петлето се прибира и “заключва” затвора. Един вид предпазителя е декокер…
Не "един вид" а си е декокер . Обаче предпазното действие на предпазителя не е в това заключване . Това което си описал при пистолети със силно износени бойни упори може и да не сработи . При задействане флагчето на предпазителя той се показва до ударника откъм чукчето и така удара на чукчето не достига ударника . Ако ще да го изтърваш и удряш по чукчето с патрон в цевта все тая ...но ударника е свободен и нищо не пречи както казах при достатъчно големи инерционни сили да натисне капсула .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Да не говориме, че при Макаров-а като всеки смислен sa /da пистолет като си с патрон в цевта (както трябва всяко лично оръжие да се носи) като щракнеш предпазителя и петлето се прибира и “заключва” затвора. Един вид предпазителя е декокер…
Не "един вид" а си е декокер . Обаче предпазното действие на предпазителя не е в това заключване . Това което си описал при пистолети със силно износени бойни упори може и да не сработи . При задействане флагчето на предпазителя той се показва до ударника откъм чукчето и така удара на чукчето не достига ударника . Ако ще да го изтърваш и удряш по чукчето с патрон в цевта все тая ...но ударника е свободен и нищо не пречи както казах при достатъчно големи инерционни сили да натисне капсула .
“Един вид” защото нали знаеш, че при повечето бойни пистолети предпазителя и декокер-а са две различни лостчета и системи. Предпазителя е отстрани а декокер-а е отзад при петлето. Всъщност не знаеш ама се опитвам да съм nice

А другото което си написал разбира се са пълни теоретични глупости.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
За пореден път те хващам че материята за тоя макаров не ти е позната особено в детайли . Не е "един вид " а си е декокер в предпазителя 2 в 1 и позволява безопасно спускане на чука при патрон в патронника . Може конструктивно да са два отделни лоста може да са един детайл както при макаров . Това е "философията" при конструирането на целия макаров - всеки детайл с няколко функции . При спускане предпазителя с патрон в цевта и взведено чукче предпазителя излиза по назад от иглата и пречи на чукчето да я достигне при спускането . Като едноврменно и освобождава чука , нищо няма заключено и фиксирано в тоя момент . Има още една особеност която също не ти е ясна при тоя пистолет - бойната пружина по такъв начин е зацепена за един елемент в УСМа на руски е шептало или кученце дето му викат , че при спускане на чука от боен взвод той удря иглата и се връща 3-4мм назад . Тоест никога не допира иглата при спуснат чук и патрон в цевта . За тоя пистолет трудно да спориш с мене, просто си преговори материала ако искаш да водиш дебат 

Ти изобщо четеш ли какво ти пиша?
Аз просто уточних, че е “един вид” защото е особено инжинерно решение при Макаров-а - а типичното е да са два отделни лоста.
Та Никой не спори каква е философията. Апропо- ти колко Макаров-а притежаваш? Внимавай сега щото знаеш това как ще се развие нали?
99% от времето говориш за неща от които нито си имаш представа, нито си се занимавал, еле пък си имал продължителен опит/ достъп до тях. Неуморен си ей…
Аз просто уточних, че е “един вид” защото е особено инжинерно решение при Макаров-а - а типичното е да са два отделни лоста.
Та Никой не спори каква е философията. Апропо- ти колко Макаров-а притежаваш? Внимавай сега щото знаеш това как ще се развие нали?

99% от времето говориш за неща от които нито си имаш представа, нито си се занимавал, еле пък си имал продължителен опит/ достъп до тях. Неуморен си ей…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Николко , защото не ми трябватТа Никой не спори каква е философията. Апропо- ти колко Макаров-а притежаваш? Внимавай сега щото знаеш това как ще се развие нали?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Може ли да се прехвърлите в оръжейната тема? Нали затова я направи алх все пак?
viewtopic.php?f=4&t=447322&start=165
Пренесох ви последните захапки там, моля, заповядайте.
viewtopic.php?f=4&t=447322&start=165
Пренесох ви последните захапки там, моля, заповядайте.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Пренесох ви последните захапки там, моля, заповядайте.
За секунда реших, че и ти си се предал на тъмната страна въпреки дърпането, щом местиш мнения, а ти само си ги цитирал.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:декокера
oh, cock!

Кво стаа с черепа, някой следи ли? Ще го оправдаят ли по всичко?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.