Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Jordana написа:Той тайкана остаря , да не говорим за двата спарка ..
тайкана отдавна си замина. от двата "спарк"-а остана един болт... и плад-а. около декември чакам да ми доиде померениан турбо с хибрид... а някъде лятото живот и здраве хасан да ми сглоби новото с63. това са плановете- ако някое случайно возило ме грабне и се вмъкне в графика- ще е... случайно но не изключено щото съм слабоволево безгръбначно

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Сигурно много летиш с джета , и не ти остава време да ги караш тия тисли ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
2ри ден събирам впечатления от EQS 580…доста ми харесва
Разхода смесено е около 20кв/100км… не знам много ли е, тук във Виена има повече зарядни отколкото бензиностанции, та буквално на всеки ъгъл можеш да зареждаш
. Някои са за 300кв, доста са над 100 и най-много са 11.
Hyperscreen-a е голяма лудница, новите асистенти са по-умни от шофьора…иска свикване в първите няколко часа. След това е песен! Върви много добре, задния завиващ мост я прави маневрена като мотокар…доста са се постарали с всичко

Разхода смесено е около 20кв/100км… не знам много ли е, тук във Виена има повече зарядни отколкото бензиностанции, та буквално на всеки ъгъл можеш да зареждаш

Hyperscreen-a е голяма лудница, новите асистенти са по-умни от шофьора…иска свикване в първите няколко часа. След това е песен! Върви много добре, задния завиващ мост я прави маневрена като мотокар…доста са се постарали с всичко

Don_Diego написа:2ри ден събирам впечатления от EQS 580…доста ми харесва![]()
Разхода смесено е около 20кв/100км… не знам много ли е, тук във Виена има повече зарядни отколкото бензиностанции, та буквално на всеки ъгъл можеш да зареждаш. Някои са за 300кв, доста са над 100 и най-много са 11.
нали. сега си го представи това ама още по- бързо и получаваш eqs 53... ще ти дойде акъла в главата и на тебе ама въпрос на време...а хайпърскрийн-а не ме грабна ама им отдавам почест щото явно дизайнерите са фенове на scooter който на мене ми е любима банда от много отдавна

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Aма аз никога не съм ги отричал на 100%, просто за който потребление с извънредни и непредвидени дълги пътувания "на педала" и при настоящата зареждаща мрежа в България не са приложими.
Отделно не знам как са го измислили Mercedes ама дори при високи скорости не губиш много от пробега, нещо в диапазона 8-10% ми се видя да пада при каране със 160 на темпомат
При такава мрежа и най-масовите и най-бързите зарядни да са ми безплатни - скачам с главата надолу по тая писта
Отделно не знам как са го измислили Mercedes ама дори при високи скорости не губиш много от пробега, нещо в диапазона 8-10% ми се видя да пада при каране със 160 на темпомат

При такава мрежа и най-масовите и най-бързите зарядни да са ми безплатни - скачам с главата надолу по тая писта

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
https://youtu.be/okObGsofdCM?feature=shared
От както съм с електричките все по често виждам диви животни
Sent from my 2201123G using Tapatalk
От както съм с електричките все по често виждам диви животни
Sent from my 2201123G using Tapatalk
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Много приятно поднесена информация по темата Lucid. Приятно съм изненадан да видя кола създадена от инженери, не от търговци.
Има и едно много сгодно маце!

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пресен пример за това какво могат и не могат електромобилите към днешна дата.
Хюндай Ioniq5, четвъртък на обяд тръгва от Германия, петък вечер към 8 си бяха в БГ.
Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.
По отзиви пътуването не е било по-ангажиращо или по-бавно от такова с ДВГ, пък единият има доста опит с такова пътуване.
Хюндай Ioniq5, четвъртък на обяд тръгва от Германия, петък вечер към 8 си бяха в БГ.
Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.
По отзиви пътуването не е било по-ангажиращо или по-бавно от такова с ДВГ, пък единият има доста опит с такова пътуване.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- rosen vanev
- Потребител
-
Колега, това не трябваше да го пишеш, защото сега "състезателите" ще ти обяснят, как се кара за 8 часа същото разстояние......K_Ilkov написа:Пресен пример за това какво могат и не могат електромобилите към днешна дата.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Te едни състезатели
тука се правят на големите карачи, ама като излезат на магистралата 110
Тея дни доста пътувах по БГ и забелязвам, че с вдигането на цената на горивата правопропорционално намалява скоростта по магистралите 

empar написа:
Много приятно поднесена информация по темата Lucid. Приятно съм изненадан да видя кола създадена от инженери, не от търговци.
Има и едно много сгодно маце!
Баси качеството на продукция…

Driver- “Big skids everywhere”
Passenger- “… I got skids in my underwear”

Класика в жанра…

Само че 250к за електричка дето утре може да е паметник- няма да дам. И формата й е леко ретро особено отзад и не ми допада особено. Та… ше го подмина сафира за сега
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.
Извади хипер чарджърите от уравнението и рязко ще се забави и изнерви пътуването

Иначе признавам е яко като видиш, че зареждаш с над 200кв
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
alx написа:тайкана отдавна си замина. от двата "спарк"-а остана един болт... и плад-а. около декември чакам да ми доиде померениан турбо с хибрид... а някъде лятото живот и здраве хасан да ми сглоби новото с63. това са плановете- ако някое случайно возило ме грабне и се вмъкне в графика- ще е... случайно но не изключено щото съм слабоволево безгръбначно
Какво е това померениан ?
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
alx написа:..... Или може би едно Порше померениан турбо с …
Панамера ще да е.
Хм,хм...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
rosen vanev написа:Колега, това не трябваше да го пишеш
Не ме притеснява, времето е единственото, което може да покаже, кой крив , кой прав ...
По повод юркането, сигурно е възможно да се кара на макс ама в чужбина всички сме по-малко смели отколкото в БГ

Пак казвам карано е с прилично темпо , на места 140-150 където е можело, в Румъния по-бавно заради пътища и ограничения.
Просто има зарядна мрежа и бързо зареждане, което променя играта много
Don_Diego написа:Извади хипер чарджърите от уравнението и рязко ще се забави и изнерви пътуването
Иначе признавам е яко като видиш, че зареждаш с над 200кв
Не виждам причина да ги вадя, има ги и са ползвани, след 5г ще са още повече дори в БГ ...
Иначе си прав, без тях ще е мега греда ...
Не правете грешката на Ачката дето не харесвал кво има преди 10г и се е базирал на това за да каже , че няма бъдеще, гледай днес каква е технологията и представи как ще я подобрят още малко по малко след Х години и те така ...
Преди 10г с елетромобил от Германия е било меко казано пародия да пътуваш ... толко ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...