Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от c04 » 17 Сеп 2023, 23:23

alx написа:
c04 написа:
alx написа:Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео? :angel:

Ми правилната кола спечели :ok:

… от 240 нагоре… ти кога за последно си карал със над 240?

Знам, че тука всичките живеете от едната страна на ринга и работата ви е от другата му страна та все по него карате ама… дай да подходиме малко реалистично към ежедневието как си ползваме колите :ok:

А ти колко често в ежедневието си правиш 0-100 за време :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 17 Сеп 2023, 23:25

alx написа:Знам, че тука всичките живеете от едната страна на ринга и работата ви е от другата му страна та все по него карате ама… дай да подходиме малко реалистично към ежедневието как си ползваме колите :ok:

Така де...Осъзнаваш ли къде си противоречиш ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Сеп 2023, 23:37

c04 написа:
alx написа:
c04 написа:
alx написа:Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео? :angel:

Знам, че тука всичките живеете от едната страна на ринга и работата ви е от другата му страна та все по него карате ама… дай да подходиме малко реалистично към ежедневието как си ползваме колите :ok:

Всеки ден. И още 30-60, 50-100, 80-120 и всяка комбинация под 140 общо взето дето може да ти дойде на акъла… мога съвсем отговорно да кажа, че на моята и смачквам газта поне 3-4 пъти на ден
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 17 Сеп 2023, 23:41

Ако твърдиш това, значи караш като пълен олигофрен :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от 3186 » 18 Сеп 2023, 0:52

Бугатито е връх на технология с над 1 век история и развитие. Изведнъж се изправя срещу 30(!)пъти по-евтин автомобил, с няма и 2 десетилетия разработка, с улични гуми, който му дава сериозен отпор. Без 16 цилиндъра, 64 клапана, 4 турбини, 2 съединителя, кардан и не знам си колко карантия, за която да трепериш дали няма да реши да излезе през ауспуха.

Разбира се, дори теслата да го беше убила, бугатито както и много други спортни ДВГ винаги ще са много по-очарователни за каране. Обаче бъдещето сочи към ЕА, след като всеки посредствен производител може лесно да изкара сравнително евтин модел, който да пребива над 90% от колите на улицата.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 18 Сеп 2023, 6:49

alx написа:
c04 написа:
alx написа:
c04 написа:

Всеки ден. И още 30-60, 50-100, 80-120 и всяка комбинация под 140 общо взето дето може да ти дойде на акъла… мога съвсем отговорно да кажа, че на моята и смачквам газта поне 3-4 пъти на ден
Ми купи си ТеслЪ и си я карай. Част от нас не осъзнаваме какво става във видеото, а и ми дреме на фара за това зле сглобено подобие на кола.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Сеп 2023, 6:55

Пък тая Тесла колко пъти мога да ускоря с нея както си искам и след колко време трябва да ида до контакта?
Какво е това противопоставяне не мога да ви разбера, ама Теслата еди къде си, при еди какво си условия биела някаква кола. На кой му пука? Купувайте си я като искате и карайте. :angel:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Сеп 2023, 7:04

Аз, като един посредствен 'инжДинер Иликтроника', от доста време си кривя главата да се чудя, някой има ли представа, тези ЕА-та, дори да нямат тази механика и нейната нужда от поддръжка, колко електронни модули (инвертори и серво-управления) имат, кой и как ще ги поправя и колко ще струва? На проба-грешка ли ще става, няма да се развалят никога ли и т.н. Че положението с ел.специалистите не е никак розово и то...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2023, 8:05

Нека не бъдем коне с капаци и да признаем , че Модел С Плад е сензационно бърза кола. Даже сензационно е меко казано. Натам оправдания всякакви, но се вижда, че ограниченията за мощността на ел кола практически няма. Слага се голяма батерия и границите са доста отвъд нормалните възприятия за бърза кола. Да, това нещо не става за каране на писта, но аз не се сещам за заводски автомобил изобщо, който при ускорения до 150км/ч и междинни 50-150кмч да е по-бърз ...дори и Ферари, Макларън или Порше - дори и да караш нон-стоп на 3та предавка, тази Ел кола пак опъва по-бързо а старта е соул крашър.
Най-важното е че това не струва милиони а е на цената на 550и. Така че колеги - ДВГ ще остане само за стари маниаци или за движение извън мрежата. На мен още ми е рано, но до 2-3 години евридейката ще ми е на ток .... Някак си 500кс за 50к долара ми звучат по-добре от Х3 190кс за 60к долара

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 18 Сеп 2023, 9:00

а тия дето си купуват коли до 5 хиляди лева (аз), ще има ли скоро ЕА за тия пари втора ръка

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2023, 9:08

Не знам как да ще ти прозвучи, или по-скоро знам, но хората опериращи в този ценови диапазон не са интересни за определящите развитието на авто индустрията ...
По-скоро очаквам да направят така, че такива коли да се изкарат от движението, отколкото да се стимулира тази ниша.

acho.rs написа:Надявам подробно обясних, що електрическите автомобили нямат бъдеще и защо хората не ги искат...

acho.rs написа:Така че колеги - ДВГ ще остане само за стари маниаци или за движение извън мрежата. На мен още ми е рано, но до 2-3 години евридейката ще ми е на ток ....

Ти да видиш заедно с еволюцията на технологията как еволюират и мненията на хората :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 18 Сеп 2023, 9:16

barabqga написа:а тия дето си купуват коли до 5 хиляди лева (аз), ще има ли скоро ЕА за тия пари втора ръка

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

то има ама е силно казано че са коли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2023, 9:25

K_Ilkov написа:Не знам как да ще ти прозвучи, или по-скоро знам, но хората опериращи в този ценови диапазон не са интересни за определящите развитието на авто индустрията ...
По-скоро очаквам да направят така, че такива коли да се изкарат от движението, отколкото да се стимулира тази ниша.

acho.rs написа:Надявам подробно обясних, що електрическите автомобили нямат бъдеще и защо хората не ги искат...

acho.rs написа:Така че колеги - ДВГ ще остане само за стари маниаци или за движение извън мрежата. На мен още ми е рано, но до 2-3 години евридейката ще ми е на ток ....

Ти да видиш заедно с еволюцията на технологията как еволюират и мненията на хората :ok:

Е аз отдавна казах, че съм си сменил мнението. Онези изпикавки от времето когато съм писал поста наистина нямаха бъдеще ....Както знаеш от собствен опит. Колите от последните 3-4 години са абсолютна революция, като разбира се в най-сериозна степен това се дължи на прогреса при батериите и зареждащата система.

Всъщнсот може да се каже дори, че Model S и Tesla X са провали , защото ако разчитаха на тях, сега Тесла щеше да е фалит или бутикова марка на китайски милиардер.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Сеп 2023, 9:56

acho.rs написа: Така че колеги - ДВГ ще остане само за стари маниаци или за движение извън мрежата.

Казвам го като голям фен на EV - този тип автомобили имат още много хляб да изядат, че да са реална конкуренция на двг... тук не става дума само за мощност, все пак... автомобилите не се ползват масово за драг... да не говорим, че дори в BG много скоро, с настъпването на все повече EV, зареждащата инфраструктура ще почне да издъхва... само си представям как по всяка "магистрала" в BG ще има поне по 5-6 точки, в посока, с по 6-8 позиции на 250kW DC, извън стотици други точки, из цяла България... нали, сигурно....и АЕЦ-а ще каже - бягай... и така...

Читавите EV (адекватен автомобил, голяма батерия, смислен пробег и т.н.) са за хора с пари/възможности... ако го казваш от такава гледна точка - ОК, съгласих се... иначе... това няма да се промени и след 5г... след 10г... ще видим...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 18 Сеп 2023, 10:07

Аз виждам друг плюс на електричките - с цел по-голям пробег всички ги карат изключително лежерно и само при нужда от изпреварване се дава газ.
Вчера направих 1000+ км из България - много електрички видях извънградско, всички караха с ограниченията.
Само едно i4 даваше газ с мен и то за доста ограничен период от време.
Голя минус си остава бързото зареждане и липсата му навсякъде.
Вчерашното ми пътуване би било невъзможно с електричка: тръгване по спешност, съответно каране над ограниченията почти навсякъде. Почивка под 30 минути на първата дестинация, около час на втората, средна скорост 100++, 3 спирания за зареждане общо около 20-25 минути, че 80л си е количество :mhihi:
Златно излезе пътуването ама извънредните обикновено са такива
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата