Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
BMW_POWER написа:Бубо, ако цената на колата няма значение, аз ще си взема хеликоптер за градско. Никакъв трафик, стигаш до офиса за броени минути и паркинг не плащаш, защото паркираш на покрива. Всеки си има бюджет и всеки гледа за себе си. alx е гявол и купува всичко на фирмата. Аз плащам от джоба си и смятам, че вкарвам сумата Х за кола при разход Y и евентуални други разходи докъм 200Ккм. макс. Има сметка, колко ще ти излезе тази кола като капиталовложение и колко грубо на километър. И когато разликата е в пъти, нещата са повече от ясни.
Ти пак не разбираш какво ти говоря, бюджета за кола си е бюджет за кола. Той ще бъде изхарчен за кола, дали ще е ДВГ или ЕВ е все тая. Ако не си купя тесла за тоя бюджет аз няма да си купя дачия за 60% по-малко пари, аз пак ще си купя кола за толкова пари.От там нататък вече цената за експоатация си се смята отделно.

carmanf1 написа:
Всеки с неговите си разбирания и критерии.
Ама да сравниш тесла у, с новата i5, на мен поне не ми се връзва никак.
Конфигурирай едно i5 и с дори най-малката отстъпка, която я дават на почти всеки, си горе-долу на цената на теслата. Айде пренебрежимо малко от-горе, на фона на посочения бюджет.
Да не говорим ако набараш налична i5, кви отстъпки дават. Че теслата може и по-скъпа да излезе.
Първо да поясня, че говоря за 5ца двг като два варианта които разглеждам. А останалото което си написал...или не знаеш цените на i5 или тия на теслите.

b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Бубо, ако цената на колата няма значение, аз ще си взема хеликоптер за градско. Никакъв трафик, стигаш до офиса за броени минути и паркинг не плащаш, защото паркираш на покрива. Всеки си има бюджет и всеки гледа за себе си. alx е гявол и купува всичко на фирмата. Аз плащам от джоба си и смятам, че вкарвам сумата Х за кола при разход Y и евентуални други разходи докъм 200Ккм. макс. Има сметка, колко ще ти излезе тази кола като капиталовложение и колко грубо на километър. И когато разликата е в пъти, нещата са повече от ясни.
Ти пак не разбираш какво ти говоря, бюджета за кола си е бюджет за кола. Той ще бъде изхарчен за кола, дали ще е ДВГ или ЕВ е все тая. Ако не си купя тесла за тоя бюджет аз няма да си купя дачия за 60% по-малко пари, аз пак ще си купя кола за толкова пари.От там нататък вече цената за експоатация си се смята отделно.![]()
Kакво правим, когато месечният ми бюджет за кола X е по-голям отколкото месечният ми бюджет за кола и бензин от модел Y? Когато имаш някаква сума кеш и се чудиш, къде да я вложиш е едно. Когато разбиваш плащанията в бъдещи периоди е друго. Колко излиза една Тесла на лизинг в бг-то сега?
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа: …
Именно де. Ама не искаш да разбереш какво ти казвам за отстъпките и се само-убеждаваш за теслата.
Къде е тесла у, къде е i5.
Ако искаш пробвай и ще разбереш какво говоря.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Колко излиза една Тесла на лизинг в бг-то сега?
Колкото излиза и друга кола която струва колкото теслата.

carmanf1 написа:...
Искаш да кажеш, че ще ми свалят 30% от i5цата? Силно ме съмнява дори и с твоя талант в преговорите да ми договориш такава цена. Но дори и да се случи, пак ще съм направил огромен компромис със задвижването, защото държа на 4х4. А тогава разликата идва около 100К лв. Повярвай ми ако ми беше в бюджета нямаше да се замисля, ама не е.

b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Колко излиза една Тесла на лизинг в бг-то сега?
Колкото излиза и друга кола която струва колкото теслата.Всъщност не, банките дават по-добри лихви за ЕВ-та. Сам знаеш, че тоя въпрос няма еднозначен отговор, зависи от първоначална вностка и период.
Значи аз няма да си купя кола за 30К, ще си купя такава за 100К, защото после ще зареждам евтино

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Значи аз няма да си купя кола за 30К, ще си купя такава за 100К, защото после ще зареждам евтиноМи не го разбирам
Ма кой те кара да купуваш каквото и да е бе човек?

Ето още едни дето могат да направят елементарна сметка кои коли са по-подходящи за техния кейс.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сота са частен случай. Там колите са на много малко километри, но са работили през целия си живот на празен ход. Зимата за парно, лятото за климатик.
Понеже са на оперативен лизинг и ги връщат. После някой отива и си купува от Алди малка количка за жената, на малко километри и години ама тя за всичкото това време буквално не е гасена
Сигурно да го помислили ама вероятно ще имат проблем като седи 8 часа на печка.
Единия вариант, повечето им стоянки да са до зареждачките, което е кофти, че постоянно ще заемат една. Другия просто да не им пука за момчетата и да ги оставят без отопление и климатик.
Понеже са на оперативен лизинг и ги връщат. После някой отива и си купува от Алди малка количка за жената, на малко километри и години ама тя за всичкото това време буквално не е гасена

Сигурно да го помислили ама вероятно ще имат проблем като седи 8 часа на печка.
Единия вариант, повечето им стоянки да са до зареждачките, което е кофти, че постоянно ще заемат една. Другия просто да не им пука за момчетата и да ги оставят без отопление и климатик.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Коната има 1.5кВ печка и 40кВч батерия, смятай сам колко време може да се топлят на място.
Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео?![]()
Разбрах ,че Casio за 50$ и Longines за 500$ показват верен час.
Разбрах , че ел.двигателя има макс торк малко след 0+ обороти. п.п. Туй си го знаех де....
Разбрах , че драгът е мноооооого важен, когато си решил да си пазаруваш ново МПС , и се чудиш дали да е ЕЛ или ДВГ. Съжалявам, но това е смешно.
Не разбрах не може ли вместо 300к.с. със 500км. пробег да има 150к.с. с 1000км. пробег ? Принципно питам.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз пък разбрах, че Бугати имат вероятно още една ДВГ кола в пайплайна и след това вече колите с ДВГ ще са като конска каруца на фона на това, което ще са електрическите след това и няма да има супер/хипер коли, които не са електрически.
Последна промяна steeN на 17 Сеп 2023, 22:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
alx написа:Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео?![]()
Ми правилната кола спечели

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
немо написа:Не разбрах не може ли вместо 300к.с. със 500км. пробег да има 150к.с. с 1000км. пробег ? Принципно питам.
При електрическите коли няма такава силно изразена зависимост, заради високото КПД на електромоторите на всякакви обороти за разлика от ДВГ.
Не, че и при ДВГ 150 коня кола е 2х икономична от 300 коня кола... но при ЕА изобщо.
То при ДВГ е напълно нормално 300 коня кола е да е по-икономична от 150 коня кола ако примерно се движиш с 150 км/ч...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
c04 написа:alx написа:Говорете си. Някой от вас осъзнава ли какво става в това видео?![]()
Ми правилната кола спечели
… от 240 нагоре… ти кога за последно си карал със над 240?
Знам, че тука всичките живеете от едната страна на ринга и работата ви е от другата му страна та все по него карате ама… дай да подходиме малко реалистично към ежедневието как си ползваме колите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила