Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Икономическа тема

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Сеп 2023, 8:08

У наше също. :mhihi: Да ти кажа пък у още по-малкото съседно до нашето село също е поне двоен и често няма къде да спреш(ако държиш нали като истински гражданин да може да влезеш почти с колата в магазина :mhihi: иначе място бол :mhihi: )дори в часове когато не си предполагал, че ще е така, пък на 50 метра има още един голям.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2023, 15:52

Не знам, доколко е икономическа тема, ама да докараш хората да крадат стоки за по $3-5 всяко, трябва да си направоо гений. Тук не само започват да слагат стоките зад стъклени прегради, но и вече дребната козметика се плаща на място, а не на края на касата. И това ще бъде бъдещото "нормално".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Сеп 2023, 16:01

Местните цигани, негри или там квито са у кварталното магазинче крали, да ? И тия турили празни бурканчета...на евтините работи, па на шишетата с уиски примерно не са. И в никой по-голям магазин няма такова нещо. Да не кажа в никой друг.
Пълни измишльотини от жълтата пикня Дъ Сън.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2023, 16:26

Аз говоря за Уолмарт, ама както и да е. Отделно в Уолмарт и Коско (друго квартално магазинче) все повече стоки започват да са на "картонче". Взимаш го от щанда, плащаш на касата и си взимаш стоката преди изхода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Сеп 2023, 16:41

Не знам за какво говориш...това дето си го плеснал е от СЪН и за него става дума. И е в УК. От там натам си говори каквото искаш за Канада. Нито за нея става дума нито па много ни интересува. Ама грам не ни дреме.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2023, 16:57

Моджо написа:Не знам за какво говориш...това дето си го плеснал е от СЪН и за него става дума. И е в УК. От там натам си говори каквото искаш за Канада. Нито за нея става дума нито па много ни интересува. Ама грам не ни дреме.

Много рано си се наквасил. Темата е за икономика и не е лошо да го погледнеш, преди да спамиш. Темата е за икономика като цяло в Света, не само в твоя квартал. Щом не те интересува, просто не го коментирай. Нали не ти дреме :dunno: Не на последно място, говориш за себе си в множествено число. Любпитно ми е, кои са останалите около теб, от чието име говориш :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Сеп 2023, 17:07

Темата е за икономика, точно. Не за клюки, лъжи и фантазии. Нещо индийски оризи, нигерски урани, един куп тъпотии...да се случи нещо особено ?
Значи ще ми плеска жълтото говно, в което пише за UK и после ми се обяснява кво било в канада. Да ти кажа само, че въпреки че там живееш не ти вярвам за абсолютно нищо, което пишеш за тая страна.
И тука, макар и бедни , си купуваме гуми когато ни потрябват без да ги дебнем на примоция една година и дрехи си купуваме за повечко пари от 5 usd. Чак толкова не сме го закъсали. Няма и да го.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Сеп 2023, 17:39

Има някакъв смисъл в нещата които поства Пауъра(въпреки преекспонирането му в 99% от случайте), така наречената западна цивилизация запада и последните около 50 години хората живеят все по-зле. Да, все още живеят добре, в голяма степен благодарение на развитието на технологиите, но въпреки това вместо да става по-добър живота, той се влошава. Тук е малко по-различно и не го усещаме така, защото още имаме да наваксваме спрямо тях и все още сме в някакъв възход просто защото стартирахме от много ниско. Проблем обаче е, че много от хората които виждат проблемите, си мислят че решениете е някъде на изток. А там всъщност е по-зле в почти всяко отношение. Най-лошото е, че залитането към социализъм на повечето капиталистически страни ще ги срути и ще ги доведе до...социалъзм. :mhihi: Ама ще видим, дано нещо се случи и не се стигне до там..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2023, 17:56

Къде има социализъм на изток ? На изток има само брутален капитализъм в най реакционната си експлоататорска форма а още по на изток държавен капитализъм . Цоциализма е на запад , не на изток .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Сеп 2023, 18:22

Къде видя, че съм написал за социализъм на изток? Там има други проблеми, които никой тук не иска да ни идват до главата.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2023, 18:33

Нещата или са истина, или не. Това, че някой не верва в съществуването на жирафа, това си е негов проблем :dunno: Това, че един живее по-добре не го прави представителна извадка за другите 99, за да докара процентите до 100. Но да докараш хората до кражби на червила и боя за коса, това за мен не е икономически просперитет. Независимо дали си купуваш дънки за $5, 50 или 500. И десейки с ракийката пред входа да обясняваш, че някъде, където не си бил е еди как си, но комент ....

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Сеп 2023, 19:03

Никой не е докаран до кражба, еле па на червила. Това са счупени хора и проблема в семействата или тяхната липса. Такива хора са главно в по-цигански райони.. Проблема на западния свят е силно намалената раждаемост, а за да върви икономиката, трябват нови хора. В България тепърва става проблем това и се развива бързо, защото сме и с най-голям отрицателен прираст.

Но тия истини апокалиптични, са с много малък обхват, кофти че канадата е явно в по-лоша среда и мисли, че е общовалидно. В общия случай, проблемите са буквално от първия свят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 17 Сеп 2023, 19:10

канадата си гледа кефа като си чеше езика тука

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Сеп 2023, 19:27

Spunky написа:Никой не е докаран до кражба, еле па на червила. Това са счупени хора и проблема в семействата или тяхната липса. Такива хора са главно в по-цигански райони.. Проблема на западния свят е силно намалената раждаемост, а за да върви икономиката, трябват нови хора. В България тепърва става проблем това и се развива бързо, защото сме и с най-голям отрицателен прираст.

Но тия истини апокалиптични, са с много малък обхват, кофти че канадата е явно в по-лоша среда и мисли, че е общовалидно. В общия случай, проблемите са буквално от първия свят.

Аз качих снимки някъде назад в темата. Явно цялата страна е лоша среда, щом пиша за вериги от Уолмарт до Коско. А и никога не съм крил, че нещата се сговнясват със страшна скорост. Не ми се рови, ама доста вериги имат проблеми с кражби и в Щатите.

https://ca.sports.yahoo.com/news/walmar ... 26876.html

Давам ги за пример, защото те са най-масовите магазини и ги има навсякъде.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Сеп 2023, 20:01

Нищо общо с кражби, проблема им е онлайн пазаруването. Уолмарт са в по-бедните районите в щатите и там освен онлайн търговията, тия долар магазините им изсмукаха клиентите.

The recent closures follow a trend of Walmart closing a handful of stores across various states each year, with the company saying that the stores are "underperforming" without providing specifics.

Most recently, Walmart confirmed that it would close a Neighborhood Market store in Kansas City, Kansas, on June 2 following a review of several factors including current and historic financial performance. The retailer announced in April that it was closing four of its eight Chicago stores, saying that they "lose tens of millions of dollars a year."

Коско не знам да затварят и се пръскат от хора и от пари.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата