Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от Rainbow » 13 Сеп 2023, 11:19

Jorixa написа:
zAcK написа:Не разбирам как може да се сравнява Apple Watch с Гармин? :dunno: Това са два напълно различни часовника :idea: Нищо общо няма!
Все едно да сравняваш някой булдозер с лек автомобил :idea:

Лично аз не обикалям по 15 дни в гората и ми е все тая дали държи един ден, или 10000 дни батерията!
Вечер си го закачам на стойката, сутрин го слагам и така :bchug:

Е как ти мери съня тогава? Нали все пак това е една от основните му функции. Аз не виждам с какво толко може да са различни 2та часовника :roll:

И аз това щях да кажа. Нали това уж му е един от бонуса. Така почнаха и тази година да се хвалят колко живота са спасили, като им следят разликата в ритъма на сърцето. Сега скъпият уж е до 40+ часа, та там е друго.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Сеп 2023, 12:24

Точно като спя не искам нищо да ми пречи. Спя само по боксери, та точно часовник ще си сложа :mhihi:
И спя по 6:30 - 7:00 часа и се събуждам сам. Между 0:00 - 1:00 и 7:00 - 8:00. За момента не ми трябва някоя закачена джаджа, а като одъртея още, ще го мисля :mhihi:

Колкото до Гармин-а, те въобще имат ли опция да го ползваш като smartwatch без да имаш телефон в джоба :?: :?: :?:
Изключвайки БГ, в нормалните държави Watch Ultra се ползва от супер много хора без да имат нужда от телефон, докато тичат, спортуват, бачкат по двора и т.н. :idea:
С гармина отиваш да тичаш и ти се подмята телефон в джоба, както е в случая с мен и Vivacom :banghead: :banghead: :banghead:
И като гледам, това май скоро няма да се промени, щото нали - България на 100 морета... :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 14:06

Нищо особено, все пак е доста стар продукт. Аз не знам какво повече може да се иска освен по-бърз и енергоефективен процесор. Някой може ли да каже нещо, което му липсва?

За мен забележителното е, че е с 3 nm чип. Тези номера вече не са свързани много с физическия размер, но се приближаваме доста близо до лимита на Moore's law и който измисли как да го прескочи първи, ще е на положението на Apple когато обявиха първият iPhone през 2007.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Сеп 2023, 15:31

Часовника не мери много точно съня. Нито авробния капацитет. Нито стоенето прав. Вероятно и други неща на които не съм обръщал внимание.

Добър е за фитнес да си гледаш колко да почиваш или за колоездене, тичане и т.н. за да си следиш темпото и пулса. За плуване нито един път не съм успял да го пусна и да ми измери нещо точно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Сеп 2023, 21:26

bum_bum написа:Часовника не мери много точно съня. Нито авробния капацитет. Нито стоенето прав. Вероятно и други неща на които не съм обръщал внимание.

Добър е за фитнес да си гледаш колко да почиваш или за колоездене, тичане и т.н. за да си следиш темпото и пулса. За плуване нито един път не съм успял да го пусна и да ми измери нещо точно.

Аз пък точно понеже си мислих че мери супер точно всичко мислих скоро да взимам.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Сеп 2023, 23:25

плуване ми мери супер, особено в басейн. Дава темпо на всяка дължина и разпознава стила. Спане също мери добре и ползвам Auto Sleep да го следя. Дава и добра идея за VO2 max при чести еднакви разходки или бягания навън.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 23:58

bum_bum написа:Часовника не мери много точно съня.

точно това дойдох да напиша - апаратите които мерят съня са... на съвсе друго ниво. аз съм сравнявал тези джаджи) на епъл и самсунг със поакзанията на професионална апаратура (случайно имам достъп до такава) за мерене на съня (фази и тн) и ... разликите са фрапантни.

така че- не им се връзвайте на тия глупости- всичко е маркетинг за... масите
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Сеп 2023, 6:16

Ако сега си погледна часовника ще ми каже, че спя. Сън се мери с енцефалограма, а не по косвени признаци. Ако искаме да е точно де. Та така де....мери...нещо си.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 14 Сеп 2023, 6:52

zAcK написа:Колкото до Гармин-а, те въобще имат ли опция да го ползваш като smartwatch без да имаш телефон в джоба :?: :?: :?:
Изключвайки БГ, в нормалните държави Watch Ultra се ползва от супер много хора без да имат нужда от телефон, докато тичат, спортуват, бачкат по двора и т.н. :idea:
С гармина отиваш да тичаш и ти се подмята телефон в джоба, както е в случая с мен и Vivacom :banghead: :banghead: :banghead:

Гармина се ползва се без телефон безпроблемно - мери си всичко, и то доста точно, имаш си плейлисти от спотифай и слушаш музика с блутуут слушалки, пазаруваш с гармин пей - супер е.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Сеп 2023, 6:53

A има ли разлика в достоверноста на мерене в най-евтиния и най-скъпият им модел, понеже не знам дали ще свикна с квадратен часовник ще взема най-евтиния ако година продължавам да го нося ще мина на ултрата.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 14 Сеп 2023, 7:19

Еми аз съм с фитбит гривна и мисля че си мери доста добре съня. Не знам дали измерва правилно различните фази, но със сигурност поне кога спя и кога съм буден разпознава

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Сеп 2023, 7:59

Играчки, за пораснали деца. Маркетинг, както се каза и цените растат не заради качеството, а заради търсенето. Да станеш до тоалетна и сутринта, да видиш, че не си мърдал. :nono: В случая, за гривна става дума.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 14 Сеп 2023, 8:23

Аз спя с часовника, не приемам за супер достоверни данните, но със сигурност ме хваща, ако стана до тоалетна :lol: Аз лично се будя доста през нощта, бълнувам, говоря и т.н. - това също го хваща. Взех си Auto Sleep, то дава разлики с фабричното приложение, но не са фрапантни. Според мен трябва да се отнасяме към тези данни като ориентировъчни, но доколкото четох преди да си взема сензорите им за тялото са на едно доста добро ниво.
Онзи ден бяхме на планина, качихме върха и часовникът показа няква височина, тъкмо се чудех дали е вярна и тогава видях табелката и беше до метър същата. На моя приятел хуавея беше десетки метри офф :lol: Разбирам, че е различно от данните на тялото, но пак казвам, че тях не ги вземам до последната калория.

Yettel предлагат сим карта за часовника, 5лв на месец допълнително е, ако ви се сменя оператор :wave:

Новият iPhone е скука, с моята 13ка про ще сме поне още една, надявам се и повече години. Изненадан съм, че не показват драстично подобрение в живота на батерията с новия 3нм чип, уж това щеше да е една от най-големите ползи. Поне данните на сайта им не говорят за нещо по-впечатляващо, ще видим тестове в реалния свят какво ще покажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 14 Сеп 2023, 9:05

Le Transporteur написа:Играчки, за пораснали деца. Маркетинг, както се каза и цените растат не заради качеството, а заради търсенето. Да станеш до тоалетна и сутринта, да видиш, че не си мърдал. :nono: В случая, за гривна става дума.

Гривната е играчка, а смарт часовника не е, така ли :mhihi: Да не говорим че първото струва 100 лева, второто стига до 2000

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Сеп 2023, 9:19

smamf написа:Гармина се ползва се без телефон безпроблемно - мери си всичко, и то доста точно, имаш си плейлисти от спотифай и слушаш музика с блутуут слушалки, пазаруваш с гармин пей - супер е.

Как точно ти се обаждат на гармина? :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата