Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от bum_bum » 13 Сеп 2023, 12:07

Има една фирма за доставки само в София, ползвал съм я, но не и помня името. Те са само с електрически бусове.

Но цената беше същата като на Еконт за пале и не виждам смисъла от начинанието на тоя етап.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2023, 12:47

3186 написа:Няма да ти излезе сметката - една такава система би била доста скъпа и не мога да си представя за колко години би се избила от това слънчево зареждане.

То и от хибридите и от електричките не излиза сметката, ама това е друга история. Важното е да сме зелени.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 13:25

dhtj написа:Примерно в моя случай е идеално. Лятото карам предимно мотора и колелото, колата стои с дни паркирана на открито без да се кара, щеше да е заредена догоре на аванта.

... колкото спечелиш от тоя панел на покрива повече ще загубиш от захабяването на колата от слънцето (ултравиолетовите лъчи) като тръгнеш да я продаваш

... нали знаеш, че всичко навсякъде се плаща. ако си мислиш, че е без пари- просто не си се сетил/ измислил кой и кога ще го плати :winky:

BMW_POWER написа:
3186 написа:Няма да ти излезе сметката - една такава система би била доста скъпа и не мога да си представя за колко години би се избила от това слънчево зареждане.

То и от хибридите и от електричките не излиза сметката, ама това е друга история. Важното е да сме зелени.

цялата не излиза със сигурност... ама моята излиза та чак се цепи по шевовете...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 13:52

Не излиза сметката, щото ефекта върху здравето ти не го факторираш вътре (нещо което е съвсем различно от ефекта към природата).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 13 Сеп 2023, 14:07

BMW_POWER написа:

Ще ти кажа след 3 години дали ми е излязла :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 14:41

steeN написа:Не излиза сметката, щото ефекта върху здравето ти не го факторираш вътре (нещо което е съвсем различно от ефекта към природата).

това не го разбрах... всъщност го разбрах, но уточни, че да ти обясня защо конкретно за мене най- вероятно не е така
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 14:51

Конкретно, мръсният въздух в градовете... особено такива, които са географски ощетени като София и примерно Лос Анджелис (като добре изследван пример за инверсия).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 14:58

steeN написа:Конкретно, мръсният въздух в градовете.

... който го дишат тези които живеят и работят в градовете. нито живея, нито работя, нито ходя там. аз живея (и работя основно) в гората (ерго "конкретно за мене")
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Сеп 2023, 15:08

Fair enough, но така ако вземем да говорим в стил "мен не ме бърка"... Отговора беше предназначен за Паъурката в същност, който диша в трафика по цял ден.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 15:12

steeN написа:Fair enough, но така ако вземем да говорим в стил "мен не ме бърка"... Отговора беше предназначен за Паъурката в същност, който диша в трафика по цял ден.

не го мисли- той е неунищожим... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Сеп 2023, 15:16

Каране нон стоп с 140, намаляне на няколко пъти заради трафика. Тов е от Истанбул към Одрин. Колата е пълна на макс с климатик. Та ако карам с 140 ще мина 400км. без малко с една батерия.Та те електричките не стават за бързо каране Изображение

Sent from my 2201123G using Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2023, 17:16

3186 написа:
BMW_POWER написа:

Ще ти кажа след 3 години дали ми е излязла :yes:

Веднага пример от моята камбанария
Корола хибрид е 2400л бензин по-скъпа от нормалната при базови цени без опции. На колко хиляди км ще ги избиеш и да си напред?

Кона бензин $28 600 базова цена
Кона електрик $53 400 базова цена

$24 800 са $2000 за масла и филтри първите 200К км и 13 400л бензин при сегашните цени. 8л градско само са ..... ехеей....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 17:32

BMW_POWER написа:Кона бензин $28 600 базова цена
Кона електрик $53 400 базова цена.

крущи срещу ябълки смяташ колега...

сложи всичките екстри на бензиновата кона и тогавай сравнявай цените. щото ел коната най- вероятно идва със абсолютно всички екстри по условие...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Сеп 2023, 17:35

alx написа:
BMW_POWER написа:Кона бензин $28 600 базова цена
Кона електрик $53 400 базова цена.

крущи срещу ябълки смяташ колега...

сложи всичките екстри на бензиновата кона и тогавай сравнявай цените. щото ел коната най- вероятно идва със абсолютно всички екстри по условие...

И по възможност да не мерим модел 100кс със модел 200+кс - в ниския клас автомобили това са няколко ценови нива.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2023, 17:46

alx написа:
steeN написа:Fair enough, но така ако вземем да говорим в стил "мен не ме бърка"... Отговора беше предназначен за Паъурката в същност, който диша в трафика по цял ден.

не го мисли- той е неунищожим... :ok:

Аз живея на село. 1 милион върху 520км2. Най-близкото промишлено предприятие е на +200км.

В София +2 милиона са върху 492км2...

Аз не съм в гората, но живея в парк :ok:

Сравнявам базови цени :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата