Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2023, 18:21

Мани сега, голям кеф е да караш голяма кола със стъклен таван. Някак си атмосферата вътре е съвсем различна. По-просторно се чувства.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Сеп 2023, 18:28

Е нямат ли си физически щори да си го закриеш като не искаш да ти пече ?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Сеп 2023, 19:09

Моджо написа:Е нямат ли си физически щори да си го закриеш като не искаш да ти пече ?

Ще се учудиш, че в много коли няма никаква щора - просто си те пече в челото , в колата става сауна а на теб ти обясняват че стъклото е затъмнено и не нагрява. Супер ташак...в Х1 2020г с панорамен покрив път, щората е бяла заради белия таван и прозрачна - нагярва си нон стоп и често ти свети точно зад очилата, което е най-гадното

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2023, 19:37

Моджо написа:Е нямат ли си физически щори да си го закриеш като не искаш да ти пече ?

те едни сенници не могат да направят кат хората ти за щори мечтаеш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Сеп 2023, 19:43

bum_bum написа:Мани сега, голям кеф е да караш голяма кола със стъклен таван. Някак си атмосферата вътре е съвсем различна. По-просторно се чувства.

Сериозен ли си ? Последното нещо , което правя като карам е да гледам тавана :( Пък и скъп , потенциален източник на проблеми, който на всичкото отгоре прибавя килограми баш на най-неподходящото място е последното нещо, което бих желал в колата си. Искаш ли простор има коли без покрив.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Сеп 2023, 19:49

А-аа много си е добре с такова. Но задължително с физическа щора. Добре че Шкодите си имат такава :mhihi:
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 12 Сеп 2023, 19:56

BMW_POWER написа:
3186 написа:
BMW_POWER написа:Добре де. Електричка може ли да изкара 16-18 часа режим тръгни - спри с включено парно при външна температура около -20С - 25С?
Тя може, по-интересния въпрос е в коя вселена ти би могъл да караш 16-18 часа на тръгни-спри?

Tакава ми е работата с баничарката :smoke: Средната скорост по кампЮтора ми е 12-14км/ч при 100% грАДско каране. Да не казвам, че много често ми се налага дори да връщам и назад по малко. Това, като подмина пациента и трябва да върна, за да го видя.

На 100% сериозно, затова питам :bchug:
много ми е интересно какво работиш, ама надали ще узная някога
по темата: с правилата за транспорт и почивките, за размерите и пътната инфраструктура на България, в момента дори може да се правят превози с камион и ремарке на електроенергия, една от големите фирми направи вече тестове

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Сеп 2023, 20:56

Един от бусовете на Еконт, които идват в завода, е електрически Форд Транзит...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Сеп 2023, 2:07

немо написа:
bum_bum написа:Мани сега, голям кеф е да караш голяма кола със стъклен таван. Някак си атмосферата вътре е съвсем различна. По-просторно се чувства.

Сериозен ли си ? Последното нещо , което правя като карам е да гледам тавана :( Пък и скъп , потенциален източник на проблеми, който на всичкото отгоре прибавя килограми баш на най-неподходящото място е последното нещо, което бих желал в колата си. Искаш ли простор има коли без покрив.

Е90-то ми е първата кола с шибедах, предишните нямаха и не ми пукаше толкова, но вече му свикнах и задължително ще търся следващата ми кола да има също. Наистина придава друго усещане в колата. А щората ми е масивна дъска с плат и спира всичкото слънце и шум.
Тези които са само с плат наистина са ташак работа и прозира и пече...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Сеп 2023, 3:12

barabqga написа:
BMW_POWER написа:
3186 написа:
BMW_POWER написа:Добре де. Електричка може ли да изкара 16-18 часа режим тръгни - спри с включено парно при външна температура около -20С - 25С?
Тя може, по-интересния въпрос е в коя вселена ти би могъл да караш 16-18 часа на тръгни-спри?

Tакава ми е работата с баничарката :smoke: Средната скорост по кампЮтора ми е 12-14км/ч при 100% грАДско каране. Да не казвам, че много често ми се налага дори да връщам и назад по малко. Това, като подмина пациента и трябва да върна, за да го видя.

На 100% сериозно, затова питам :bchug:

много ми е интересно какво работиш, ама надали ще узная някога

Аз съм написал много отдавна, какво работя. Във форума ме написаха обаче, че "карам баничарка" и аз не го отричам. Направя ли го, влизам във филми. В момента имаме Ярис, Елантра и моята "баничарка" Аксент. Обещават две нови електрички и аз пак ще ида на ... най-старата кола. Причината е, че маймуните веднага налазват клона (новите коли) и след месец вече приличат на клоаки. 2020 взех чисто нова Елантра. След 15 месеца беше като от завода. Зимата слагам един голям чувал за боклук под стелката и той събира водата. Слизам и се качвам в колата много над 100 пъти дневно. Колкото и да тръскаш краката, остава сняг и той се превръща във вода. Със солта в него става хваща една твърда кора по мокета, не си е работа. От 5 човека, само аз карам моята кола. Другите не смеят, защото пиша до шефовете за всяка трошичка. А маймуните ядат Макдоналдс и по земята остават пържени картофи. Преди две седмици имаше обелки от грепфрут ... Да не говоря, че си реже ноктите и те са из цялата кола. Отврат ...

Бубо, фирмата продава колите, когато направят 140К километра. При условие, че разликата в цената е близо два пъти, не знам къде излиза сметката. Но според мъдрото ръководство били важно да сме "зелени". Още няма зарядни в нашия паркинг.

Защо не слагат един солар на покрива на електричките? Пък и не само там :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Сеп 2023, 3:22

BMW_POWER написа:Защо не слагат един солар на покрива на електричките? Пък и не само там :roll:

За електричките не знам, Мерцедес май имат такава опция.
Ауди имат солар на покрива за климатик отпреди 20г някъде, първата ми а6-ца го имаше :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Сеп 2023, 4:20

не слагат защото няма смисъл- няма да прави нищо съществено... колко да е мощен? 350 вата? 500? при директно слънцегреене само отвесно обаче? през лятото 8 часа слънце - 4 киловата на ден... 70 киловата батерия - със загубите, това онова- 20 дена да се зареди... няма смисъл...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Сеп 2023, 9:13

alx написа:не слагат защото няма смисъл- няма да прави нищо съществено... колко да е мощен? 350 вата? 500? при директно слънцегреене само отвесно обаче? през лятото 8 часа слънце - 4 киловата на ден... 70 киловата батерия - със загубите, това онова- 20 дена да се зареди... няма смисъл...

Бе ако имаше кой да ми сипва по 4 литра нафта на ден безплатно нямаше да откажа. Пък нищо, че няма да ми напълни резервоара бързо. :lol:

Примерно в моя случай е идеално. Лятото карам предимно мотора и колелото, колата стои с дни паркирана на открито без да се кара, щеше да е заредена догоре на аванта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 13 Сеп 2023, 10:08

Няма да ти излезе сметката - една такава система би била доста скъпа и не мога да си представя за колко години би се избила от това слънчево зареждане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Сеп 2023, 11:55

Този Е-Transit, бил най-продаваният бус. DHL, бяха обявили, че минават на ток с марка Форд, по спомен към 2000 буса, докрая на годината, дори в София, вече щъкат такива.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата