Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Моджо написа:Ш'се регистрираш задължително ако облагаемия оборот мине 50 000 лв годишно. Иначе е по желание.
По принцип е така, както казваш. На практика ако не си регистриран по ДДС просто не те допускат до "играта" . Това в общия случай, частни случаи много....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
pampo написа:Букинг има българска фирма, на която предполагам може да се плаща услугата. Съответно да не се налага регистрация по ДДС преди да се стигне минималния годишен оборот.
Може да се плати и некоя счетоводна консултация преди да се плювне за пореден път за нещо, което изглежда толкова логично да се спази, ма е лайняно, когато опре до моята врата. Дейва тея Ганьовци с изключение на мене мене...
ППП. Намерих набързо счетоводен гайд за тази цел, явно и за букинг трябва задължителна ДДС регистрация - http://bqlden.com/booking.html
Ще отнеме на "горките хорица" 2 работни дни макс да се регистрират и да стане всичко законно, ма дейва и територията насрана все пак. Бих им препоръчал да продават имота и да идат в Германия да упражняват същата дейност. Може да им отнеме с 5 часа по-малко да се регистрират по необходимия ред...
Сигурно се мислиш за разбиращ от всичко, ама ако знаеш какво е регистрация по закона за ДДС няма да пишеш такива неща

Или си мислиш, че като се регистрираш по ДДС и всичко след това се случва с магическа пръчка, а?
Само да те светна, че глобите за грешки, забавяне всеки месец и т.н. за физическо лице регистрирано по ДДС са като за компания с оборот от милиони.
Да не говорим, че счетоводството е много по-скъпо и за възрастни хора и жилище в провинцията, което я изкара за осигуровки, я не, си е доста сложно, да

Ама нищо, де. Тия неща в повече, които трябва да направиш, ако решиш вместо наем на черно, да отдаваш през чужда платформа явно за теб нищо не са!
Щото в първия случай не плащаш нищо на държавата, а във втория ако искаш да си изряден, държавата ти ебава мамата от бюрокрация и те третира като престъпник.
Щото дори и с един ден да се забавиш в месеца и отнасяш глобата и т.н.
Наемодателите из БГ, дето един няма заверен и вписан договор, дали правят това, като си толкова знаещ? Ще ме светнеш ли?
И ако не си прочел, дори два долара да платиш на Фейсбук например, да ти промотира поста, в България си длъжен да направиш същото!
Айде, дерзай и ми обясни пак колко е лесно да си физическо лице регистрирано по ЗДДС!

За да си изряден като физическо лице, трябва:
- да си регистрираш Булстат като физическо лице;
- да се регистрираш по ЗДДС
- да се регистрираш като упражняващ свободна професия хотелиерство и да плащаш патентен данък
- да плащаш осигуровки и т.н.
- и т.н.....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами в закона явно са го предвидили :
Ама да, трудно е за баба ти Пена да си даде къщата през някоя платформа. То и ще и е трудно после да си плати и таксите даже. Скапана държава дейва!
Какви само заключения само се правят на някаква незнайно каква основа.
Аз пък, когато съм давал имоти под наем винаги съм посочвал в данъчната си декларация и като цяло не познавам човек, който да отдава и да не плаща данъци върху приходите.
От друга страна е модерно да се плюе по държавата ни, доказали сме се като "безродници".
Някой ако каже нещо в подкрепа на България вероятно ще го обвинят в ...знаете какво.
За разлика от дългосрочните наеми, при които обичайно разходите по поддържане на жилището, сметките за консумативи и дребните ремонти са за сметка на наемателя, при краткорсочното даване под наем чрез платформи като Air BNB, Booking и други подобни, дейността се определя като хотелско настаняване и по тази причина данъчните задължения са различни.
Ама да, трудно е за баба ти Пена да си даде къщата през някоя платформа. То и ще и е трудно после да си плати и таксите даже. Скапана държава дейва!
Какви само заключения само се правят на някаква незнайно каква основа.
Аз пък, когато съм давал имоти под наем винаги съм посочвал в данъчната си декларация и като цяло не познавам човек, който да отдава и да не плаща данъци върху приходите.
От друга страна е модерно да се плюе по държавата ни, доказали сме се като "безродници".
Някой ако каже нещо в подкрепа на България вероятно ще го обвинят в ...знаете какво.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В случая с Букинг и Airbnb, ако държавата взима 0%, ще е по-голям плюса за общото благо. Така държавата се опитва да вземе много от нула.
Бабата не може да си пусне стаята под наем --> няма туристи --> бабата няма доход --> туристи не харчат в района.
Бабата си пуска стаята под наем --> идват туристи --> бабата има доход, който ще харчи в района --> туристите харчат още пари в района.
Ясно е, че ще се таксува, но трябва да се измисли доста по-опростен вариант. Аз лично съм изпитвал затруднения да си намеря хотел в райони, които почти нямат "обяви" в букинг и еърбнб, а като отида - през 2-3 къщи има табела "стаи под наем".
Бабата не може да си пусне стаята под наем --> няма туристи --> бабата няма доход --> туристи не харчат в района.
Бабата си пуска стаята под наем --> идват туристи --> бабата има доход, който ще харчи в района --> туристите харчат още пари в района.
Ясно е, че ще се таксува, но трябва да се измисли доста по-опростен вариант. Аз лично съм изпитвал затруднения да си намеря хотел в райони, които почти нямат "обяви" в букинг и еърбнб, а като отида - през 2-3 къщи има табела "стаи под наем".

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:В случая с Букинг и Airbnb, ако държавата взима 0%, ще е по-голям плюса за общото благо. Така държавата се опитва да вземе много от нула.

Разпитах и се оказва точно така. В по-отдалечените райони много рядко някой го прави, защото е много сложно и практически е много скъпо!
Месечните разходи за ДДС счетоводство, осигуровки и т.н. са като за София, Банско, Слънчака, но приходите не са, защото заетостта е много по-малка, цените са по-ниски и т.н.!
По този начин се губят много от младите потенциални клиенти, които отварят приложението и решават - днес отивам ей там

Да не говорим, че ако е по-опростено, тези пари ще са на светло, щото ще минават през банка!
Да, ама не. В обратния случай всичко минава кеш и никой нищо не декларира, ако въобще някой открие населеното място и имота, който се отдава

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TNT написа:В случая с Букинг и Airbnb, ако държавата взима 0%, ще е по-голям плюса за общото благо. Така държавата се опитва да вземе много от нула.
Супер идея.
Не само за бабата, ами и за целият бизнес!
Всеки си продава каквото продава, не плаща данъци и всички са доволни.
Всички хотели така трябва да правят. Да идват хора/туристи и собствениците да си харчат парите на воля. Какво е това безобразие да им търсят някакви данъци.
Всъщност съм напълно съгласен да стават по-лесно нещата за отдаване под наем чрез тези платформи.
Наистина е пълня тъпотия да подлежиш на регистрация но това е в следствие, че ние не обичаме много да плащаме данъци.
Между другото ебаси таксите са в еърбнб.
По-скоро държавата в лицето на НАП трябва да направи така, че порталите дето са цитирани автоматично да удържат данъците и да ги превеждат на НАП.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Друго си е бюрокращината и натиска на държавата да спират развитието в бедните и слабозаселени райони 

zAcK написа:pampo написа:...
Сигурно се мислиш за разбиращ от всичко, ама ако знаеш какво е регистрация по закона за ДДС няма да пишеш такива неща![]()
Или си мислиш, че като се регистрираш по ДДС и всичко след това се случва с магическа пръчка, а?
Само да те светна, че глобите за грешки, забавяне всеки месец и т.н. за физическо лице регистрирано по ДДС са като за компания с оборот от милиони.
Да не говорим, че счетоводството е много по-скъпо и за възрастни хора и жилище в провинцията, което я изкара за осигуровки, я не, си е доста сложно, да![]()
Ама нищо, де. Тия неща в повече, които трябва да направиш, ако решиш вместо наем на черно, да отдаваш през чужда платформа явно за теб нищо не са!
Щото в първия случай не плащаш нищо на държавата, а във втория ако искаш да си изряден, държавата ти ебава мамата от бюрокрация и те третира като престъпник.
Наемодателите из БГ, дето един няма заверен и вписан договор, дали правят това, като си толкова знаещ? Ще ме светнеш ли?
И ако не си прочел, дори два долара да платиш на Фейсбук например, да ти промотира поста, в България си длъжен да направиш същото!
Айде, дерзай и ми обясни пак колко е лесно да си физическо лице регистрирано по ЗДДС!
- да се регистрираш като упражняващ свободна професия хотелиерство и да плащаш патентен данък
- и т.н.....
Много съм далеч от това, да съм разбиращ от всичко, както се вижда имам 370 мнения за 14 години, не 13 700. Но много добре знам какво е регистрация по ДДС.
Не виждам никакъв проблем някой да спази списъка, който си постнал и да си отдава имота на хотелски начала.
Ако толкова не излиза сметката и не му се занимава, просто няма да го правяи и готово.
Явно е измислена пътека да се работи с тези платформи и тя е каквато е. Има начини за подобрение, и те са много далеч от тона ти по отношение на страната, в която живееш. Като цяло съм спрял да обръщам внимание на крайно невъзпитаното ти отношение, но тук сбърках да ти отговоря. Продължавай да мразиш света и успех...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
pampo написа:zAcK написа:pampo написа:...
Сигурно се мислиш за разбиращ от всичко, ама ако знаеш какво е регистрация по закона за ДДС няма да пишеш такива неща![]()
Да не говорим, че счетоводството е много по-скъпо и за възрастни хора и жилище в провинцията, което я изкара за осигуровки, я не, си е доста сложно, да![]()
- и т.н.....
Много съм далеч от това, да съм разбиращ от всичко, както се вижда имам 370 мнения за 14 години, не 13 700. Но много добре знам какво е регистрация по ДДС.
Не виждам никакъв проблем някой да спази списъка, който си постнал и да си отдава имота на хотелски начала.
Ако толкова не излиза сметката и не му се занимава, просто няма да го правяи и готово.
Явно е измислена пътека да се работи с тези платформи и тя е каквато е. Има начини за подобрение, и те са много далеч от тона ти по отношение на страната, в която живееш. Като цяло съм спрял да обръщам внимание на крайно невъзпитаното ти отношение, но тук сбърках да ти отговоря. Продължавай да мразиш света и успех...
Не че аз имам по-малко , ама ти имаш 1736 мнения , не 370

Спамъри, пак ли опряхте до чуркомера
p.s. тя темата отдавна е изчерпана и Заки никъде няма да иде, ама това е друг въпрос.

p.s. тя темата отдавна е изчерпана и Заки никъде няма да иде, ама това е друг въпрос.
хаха, е защо ми показва 370, ве, баси лъжливата работа
То па тва ако е за мерене на чурки, кой колко е писал пхахахахах
Аз се хваля, че имам малко мнения, а то съм баси спамъра.

То па тва ако е за мерене на чурки, кой колко е писал пхахахахах
Аз се хваля, че имам малко мнения, а то съм баси спамъра.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.segabg.com/category-lyubopi ... d-galeriya
И в тая Англия вече пълно с малоумници. 16-годишен отсякъл дървото, дядка на 60 задържан и той. 300 годишно дърво туристическа атракция...
И в тая Англия вече пълно с малоумници. 16-годишен отсякъл дървото, дядка на 60 задържан и той. 300 годишно дърво туристическа атракция...

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Top Gun Maverick написа:https://www.segabg.com/category-lyubopitno/16-godishen-otseche-vekovnoto-durvo-na-robin-hud-galeriya
Ти не разбираш какъв е проблемът

Иди нарушавай правилата за движение в Англия 10 пъти, да видим какво ще ти се случи!
Тук и 1000 пъти да ги нарушиш, може да си караш без книжка и т.н. и те боли к0ра!
Същото е и с останалите неща. Колко от убийците на пътя последните 2 години бяха осъдени?
Ама всъщност. Няма защо да ходиш в Англия! Иди до Гърция и пробвай да караш както ти падне и после ми кажи как си се прибрал до България!

P.S. Сега видях, че си писал за 2Pac

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Естествено, че разбирам, сега сопола ще си отнесе наказанието както следва, а помагача , който може да се окаже подбудител също. Тука сума и дърва нарязаха, даже ги поощряват из Балкана.
Мисълта ми беше, че и в бели държави вече има много паплач, която трудно се контролира. Вчера слушах един експерт по нещо си, даде пример с правилата за движение в западните държави и каза същото, да видим просто как е в една съседна Гърция. Идеята му беше нещо като генерален извод, че не може да разчиташ на съвестта на хората. Като знае, че ще яде дървото, спазва каквото трябва човека. Това е масово, иначе е ясно и наличието на изключения, които обаче биват наказвани за назидание на другите. Аз даже си мисля, че в човешкия мозък има една странна закономерност. Знаят, че ще ядат дървото, но от време на време някой се пробва защото мисли, че ще му се размине. Ако нямаше такъв, щеше да е неизбежно като мине много време без някой да е наказан, просто някой да извърши дадено престъпление понеже няма пример, който е бил наказан. То май това е по-големият смисъл на наказанието, а не да караш извършителя са се замисля. Последното го има, но в малък процент.
Мисълта ми беше, че и в бели държави вече има много паплач, която трудно се контролира. Вчера слушах един експерт по нещо си, даде пример с правилата за движение в западните държави и каза същото, да видим просто как е в една съседна Гърция. Идеята му беше нещо като генерален извод, че не може да разчиташ на съвестта на хората. Като знае, че ще яде дървото, спазва каквото трябва човека. Това е масово, иначе е ясно и наличието на изключения, които обаче биват наказвани за назидание на другите. Аз даже си мисля, че в човешкия мозък има една странна закономерност. Знаят, че ще ядат дървото, но от време на време някой се пробва защото мисли, че ще му се размине. Ако нямаше такъв, щеше да е неизбежно като мине много време без някой да е наказан, просто някой да извърши дадено престъпление понеже няма пример, който е бил наказан. То май това е по-големият смисъл на наказанието, а не да караш извършителя са се замисля. Последното го има, но в малък процент.
In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Правилника за движение и наказателния кодекс са две различни неща . Надявам се разбирате че е едното е админстративно нарушение не престъпление , другото е престъпно деяние престъпление .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...